Vijesti

29.10.2012. 10:54:35 - Libela / Vox Feminae

poziv na biračka mjesta

Djevičanski oglas Lene Dunham razljutio republikance

Lena Dunham

Lena Dunham

Zvijezda HBO-ove hit serije Girls, Lena Dunham, snimila je sport za predsjedničku kampanju Baracka Obame u kojoj poziva glasačice da svoj glas daju aktualnom predsjedniku zbog njegove potpore ženskim pravima.

"Vaš prvi put ne bi trebao biti s bilo kim. Trebao bi biti s nekim kome je stvarno stalo i razumije žene. Trebao bi biti s muškarcem kojeg briga imate li zdravstveno osiguranje, a ne s nekim tko smatra da gejevi ne bi trebali imati predivna vjenčanja", kazala je Lena.

Ona je zatim opisala svoj 'prvi put' kao nešto prekrasno. Priznala je kako je glasala za Obamu i nije pogriješila.

"Četiri godine znače mnogo. Ako studirate, to je kao  godina", šalila se kreatorica i glumica serije Girls nastojeći potaknuti mlade žene da iskoriste pravo glasa.

Međutim, republikanci su odmah osudili ovaj Lenin spot te naglasili kako je sličan oglas imao i Vladimir Putin, što mora značiti kako njih dva imaju zajedničkog saveznika - Sotonu!

Naime, Mitt Romney vodi politiku koja bi dovela do znatnog ograničenja ženskih reproduktivnih prava. Naime, on smatra kako  ženama treba kontracepciju učiniti gotovo potpuno nedostupnom, zabraniti abortus i doslovno  unazaditi ženska prava za 70 godina. Takvi republikanski istupi nazvani su 'ratom protiv žena' te su se brojne organizacije za ljudska prava uključile u predizbornu kampanju lobirajući za Obamu, koji svojim programom štiti ženino pravo izbora.

Gostujući na međunarodnoj konferenciji 'Ravnopravne! Sudjelovanje žena u odlučivanju na lokalnoj razini' u Zagrebu, Toni Panetta, politička direktorica NARAL Pro-Choice Colorado iz Sjedinjenih Američkih Država, zaključila je kako će ishod ovogodišnjih izbora odlučiti upravo žene.

Tagovi: autorica, barack obama, girls, glumica, hbo, izbori, kampanja, lena dunham, mitt romney, oglas, potpora, serija, spot, svijet, ženska prava

Vezani članci:

Facebook komentari

Iz drugih medija

AEM