U fokusu

indiegogo kampanja

Podržite obnovu razrušenih kurdskih gradova u Turskoj

Podržite obnovu razrušenih kurdskih gradova u Turskoj

YouTube/Screenshot

Inicijativa žena za mir pokrenula je indiegogo kampanju #Room4Life za prikupljanje pomoći za obnovu i ponovnu izgradnju grada Cizre i četvrti Sur u Diyarbakıru, kurdskih mjesta na jugoistoku Turske uništenih u bombardiranjima od strane turskih vlasti.

“Mi ne živimo samo na granicama rata u Siriji, nego usred ratova upravo ovdje u našim gradovima“, poručuju iz Inicijative i pozivaju na pomoć obiteljima koje su raseljene zbog nedavnih opsada, proglašavanja policijskih satova i kontinuiranog bombardiranja kurdskih gradova od strane turskih oružanih snaga.

“Tražimo vašu podršku u obnovi života onih koji su zbog ovog rata raseljeni. Uništeni su čitavi gradovi, stanovništvo Cizrea i Sura pokušava preživjeti usred ruševina bez dovoljno hrane da prežive”, stoji u pozivu na donaciju preko kojeg je dosad prikupljeno oko 9,000 američkih dolara.

Kampanja je proširena i na pomoć gradu Idilu u pokrajini Şırnak, koji je uništen do te mjere da ljudi nemaju posuđe u kojem bi nosili topla jela koja nakon razaranja dijele gradske vlasti.

Više o kampanji i kako i za što točno donirati pročitajte OVDJE.