Vijesti

 • GONG poručio Vladi: Ostajemo doma, ali ne damo svoja prava

  GONG poručio Vladi: Ostajemo doma, ali ne damo svoja prava

  GONG se u otvorenom pismu obratio Vladi, premijeru Plenković i ministru Božinoviću o Zakonu o elektroničkim komunikacijama. Otvoreno pismo GONG-a prenosimo u cijelosti: Poštovani članovi i članice Vlade, Predsjedniče Vlade Plenkoviću i ministre Božinoviću, Odgovornost (...)

 • Domine: Žene ostaju na ulici, traže se slobodni stanovi da se privremeno smjeste žrtve

  Domine: Žene ostaju na ulici, traže se slobodni stanovi da se privremeno smjeste žrtve

  Udruga Domine, nevladina, neprofitna i nestranačka organizacija oglasila se na društvenim mrežama povodom trenutne situacije pandemije kao jednoga od faktora za povećanje slučajeva obiteljskog nasilja. Njihovu objavu prenosimo u cijelosti: Dokazano je da je trenutna situacija pandemije (...)

 • 'Treba zaustaviti porast nasilja u obitelji u jeku primjene izvanrednih mjera'

  'Treba zaustaviti porast nasilja u obitelji u jeku primjene izvanrednih mjera'

  Predsjednica Odbora za prava žena i rodnu ravnopravnost, Evelyn Regnery, pozvala je EU članice na snažniju potporu žrtvama obiteljskog nasilja, u vrijeme krize COVID-19. Prenosimo priopćenje: · Broj slučajeva nasilja u obitelji u nekim EU članicama porastao za (...)

 • Uz neljudske uvjete u izbjegličkom kampu Moria, jedina opcija u borbi protiv koronavirusa je samoorganizacija

  Uz neljudske uvjete u izbjegličkom kampu Moria, jedina opcija u borbi protiv koronavirusa je samoorganizacija

  Kako održavati socijalnu distancu u potpuno preopterećenom prostoru gdje mjesta za udaljavanje od drugih naprosto nema? Kako redovito prati ruke na mjestu gdje voda i sapun predstavljaju luksuz? Kako održavati čistoću prostora koji naprosto 'pliva' u smeću? Za stanovnike/ce Morije, ovo nisu (...)

 • Roda organizira e-Tečaj za trudnice

  Roda organizira e-Tečaj za trudnice

  Kako bi svaka trudnica iz sigurnosti svojeg doma dobila mogućnost dodatno se pripremiti za svoj porod i postpartum , udruga Roda je pripremila besplatan e-Tečaj. Svi materijali će biti dostupni online, e-tečaj će se moći pratiti na računalu ili preko mobilnog uređaja, interaktivan (...)

 • 'KUD Nikud' - umjetnička djela u kućnoj radinosti

  'KUD Nikud' - umjetnička djela u kućnoj radinosti

  Domaći_e kulturni_e radnici_e, okupljeni_e oko Apela za nezavisnu kulturnu scenu, idućih 30 dana odlučili_e su provesti radeći ono što najbolje znaju i pritom svojim sugrađanima_kama pokušati olakšati boravak u (samo)izolaciji. Pokrenuli_e su projekt Kulturnoumjetničko društvo Nikud i (...)

 • Pravo na grad: Četiri zahtjeva za sigurnost doma tijekom krize

  Pravo na grad: Četiri zahtjeva za sigurnost doma tijekom krize

  Udruga Pravo na grad uputila je jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave te Vladi Republike Hrvatske otvoreno pismo u kojem traže hitne mjere koje bi omogućile da nitko u Hrvatskoj uslijed gubitka ili smanjenja dohotka zbog situacije prouzročene svjetskom pandemijom ne (...)

 • Zraka sunca, svjetlo nade

  Zraka sunca, svjetlo nade

  U povodu obilježavanja 30 godina rada Zelena akcija , zajedno s inicijativom Ljudi za ljude , pokrenula je humanitarnu akciju 'Zraka sunca - svjetlo nade '. Njome žele omogućiti da barem pet kućanstva na području Sisačko-moslavačke županije dobije struju.

 • Nisi kriva, nisi sama! Rijeka je s tobom!

  Nisi kriva, nisi sama! Rijeka je s tobom!

  Treći po redu Noćni marš, u organizaciji SOS Rijeka - centar za nenasilje i ljudska prava te Udruge za ljudska prava i građansku participaciju PaRiter održan je danas u Rijeci, s početkom u 18 sati. Noćni marš je okupio petstotinjak građana i građanki, koji su zajedno poručili žrtvama nasilja da (...)

 • Ovo su gradovi u kojima se održavaju osmomartovski marševi i programi!

  Ovo su gradovi u kojima se održavaju osmomartovski marševi i programi!

  Ove godine za osmi mart, Međunarodni dan žena, organiziraju se prosvjedi i brojni popratni sadržaji u cijelom nizu gradova u Hrvatskoj. Najsadržanije će biti u Zagrebu, Rijeci, Zadru, Splitu i Puli. ZAGREB Feministički kolektiv fAKTIV poziva 8. ožujka organizira (...)

<< < 5 6 7 8 9 > >>

Iz drugih medija

AEM