Vijesti

 • Sve više cenzure

  U povodu tematske sjednice saborskog Odbora za informiranje, informatizaciju i medije te Odbora za ljudska i prava nacionalnih manjina o javnoj televiziji, skupina novinara, nekoliko udruga civilnoga društva i nekoliko pojedinaca poslali su saborskim odborima 'pismo zabrinutosti zbog stanja medijskih sloboda u Hrvatskoj i zabrinjavajućeg položaja novinarske profesije'.

 • Umjesto hrvatskih građana, odlučuju slovenski

  Umjesto hrvatskih građana, odlučuju slovenski

  Žalosno je za primjetiti kako je autistična politika hrvatskih vlasti onemogućila vlastitim građanima da se izjasne o tom pitanju i dovela Hrvatsku u potpuno apsurdnu situaciju. Tako se može dogoditi da, umjesto hrvatskih birača, o tom pitanju odlučuju - slovenski birači.

 • Neka se glas građana čuje i u lokalnoj zajednici

  Neka se glas građana čuje i u lokalnoj zajednici

  GONG je prije nekoliko godina izradio brošuru o lokalnoj samoupravi koja je doživjela nekoliko promjena s obzirom na promjene više zakona koji je uređuju.

 • Dunja Mihelec-Buljević kandidatkinja za načelnicu Omišlja

  Dunja Mihelec-Buljević kandidatkinja za načelnicu Omišlja

  Vodstva omišaljskih organizacija HNS-a i SDP-a, stavljanjem potpisa na sporazum o zajedničkom nastupu na skorašnjim lokalnim izborima okrunila su višemjesečne pregovore u sklopu kojih su dogovorene smjernice izbornog programa, ali i kandidati za nositelje izvršne vlasti.

 • Sandra Vukić po novi mandat u općini Vrsi

  Sandra Vukić po novi mandat u općini Vrsi

  Sandra Vukić biti će HDZ-ova kandidatkinja za načelnicu općine Vrsi u Zadarskoj županiji i ujedno prema trenutno dostupnim informacijama jedina žena kandidatkinja ispred HDZ-a u toj županiji. Sandra Vukić postala je načelnicom novosnovane općine Vrsi kao nositeljica nezavisne liste na (...)

 • Alenka Košiša Čičin-Šain HNS-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba?

  Alenka Košiša Čičin-Šain HNS-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba?

  Radimir Čačić odustao je od kandidature za mjesto zagrebačkoga gradonačelnika i umjesto njega zagrebački HNS na lokalnim izborima 17. svibnja ove godine predstavljat će bivša saborska zastupnica i sadašnja predsjednica gradskih narodnjaka Alenka Košiša Čičin-Šain ili Andrea Zlatar Violić, bivša (...)

 • Pravo na roditeljstvo

  Pravo na roditeljstvo

  - Koliko ja znam u Hrvatskoj je još uvijek dopušteno da žene koje nisu udane prirodnim putem rađaju djecu. Drugim riječima, dopušteno im je da imaju djecu bez supruga. A zašto onda to ne mogu umjetnom oplodnjom?

 • Zadarska "Mala kuća"

  Zadarska udruga za pomoć ženi i djetetu "Duga" koja u Zadru djeluje već više od deset godina, posljednje dvije godine javnosti je poznata i po skloništu za žrtve obiteljskog nasilja, takozvanoj Maloj kući koja je nastala na inicijativu ove zadarske udruge.

 • Saudijska Arabija: Prva žena u kabinetu ministara

  Saudijski kralj Abdullah prvi put u povijesti u svoj je kabinet ministara postavio ženu. Noor Al-Fayez imenovana je zamjenicom ministra za žensko obrazovanje u kraljevini u kojoj su žene tek prije pet godina dobile pravo glasa.

 • Jesi na fejsbuku?

  Generalno gledajući, od prošlih lokalnih izbora do ovih koji nam slijede za 3 mjeseca ništa se značajno nije promjenilo. Face su još uvijek manje više iste i manje više muške, programi su i dalje relativno neartikulirani, a proračuni su usprkos općoj krizi i recesiji i dalje isključivo (...)

Iz drugih medija

AEM