Vijesti

 • CMS-ova radionica: Medijsko izvještavanje o diskriminaciji i govoru mržnje

  CMS-ova radionica: Medijsko izvještavanje o diskriminaciji i govoru mržnje

  Centar za mirovne studije, Kuća ljudskih prava Zagreb, GONG i Hrvatsko novinarsko društvo pozivaju vas na radionicu za novinarke i novinare, urednike i urednice te studente i studentice novinarstva "Medijsko izvještavanje o diskriminaciji i govoru mržnje".

 • Nakon #PrekinimoŠutnju UN istražuje nasilje na porodu

  Nakon #PrekinimoŠutnju UN istražuje nasilje na porodu

  Šest mjeseci nakon što je udruga Roda pokrenula akciju #PrekinimoŠutnju kao odgovor na iskustvo kiretaže "na živo" saborske zastupnice Ivane Ninčević Lesandrić, hrvatske institucije još nisu poduzele konkretne korake za poboljšanje situacije na odjelima ginekologije i porodništva.

 • Obvezno savjetovanje prije pobačaja NIJE opcija

  Obvezno savjetovanje prije pobačaja NIJE opcija

  Iako novi tzv. Zakon o pobačaju nije na vidiku, probni baloni se ipak puštaju u javnost. Jedan od takvih je i ovotjedna najava da bi novi zakon mogao sadržavati odredbu o obveznom savjetovanju kroz koje će žena morati proći prije pobačaja, što je od neimenovanog izvora doznao Večernji list .

 • I ove godine gorjet će Trnjanski kresovi za nepokoreni Zagreb

  I ove godine gorjet će Trnjanski kresovi za nepokoreni Zagreb

  Tradicionalna proslava Dana oslobođenja Zagreba, Trnjanski kresovi, održat će se u subotu, 4. svibnja na savskom nasipu pored Mosta slobode. Uz bogati kulturno-umjetnički sadržaj i radionice za sve uzraste, brojna druga iznenađenja i nezaobilazno paljenje kresova, posjetiteljice i posjetitelji će (...)

 • 'Omogućili ste obraćanje ratnom zločincu koji se nikada nije ispričao za monstruoznosti'

  'Omogućili ste obraćanje ratnom zločincu koji se nikada nije ispričao za monstruoznosti'

  Otvoreno pismo Inicijative mladih za ljudska prava upravitelju Studentskog doma 'Stjepan Radić' povodom održanog predavanja osuđenog ratnog zločinca Darija Kordića prenosimo u cijelosti. Poštovani gospodine Ćosić, povod za naše obraćanje Vama je predavanje koje je jučer, 2. (...)

 • Cijene lete u nebo, a stanovanje je društvena briga!

  Cijene lete u nebo, a stanovanje je društvena briga!

  Cijene stanova lete u nebo, a rješavanje stambenog pitanja u postojećim uvjetima kredita za ljude koji nemaju nasljedstvo gotovo je nemoguće. Stoga su se na razini Europske unije okupili stručnjaci i aktivistkinje koji inicijativom Stanovanje za sve, pozivaju građane i građanke da se potpisom (...)

 • Vijeće Europe usvaja prvi međunarodni pravni instrument za zaustavljanje seksizma

  Vijeće Europe usvaja prvi međunarodni pravni instrument za zaustavljanje seksizma

  U skladu s preporukom koju je krajem ožujka usvojio Odbor ministara Vijeća Europe, države bi trebale pojačati borbu protiv seksizma u svim sferama života. Kao odgovor na #MeToo i druge nedavne pokrete koji su povećali svijest o seksizmu u društvu, Odbor ministara Vijeća Europe (...)

 • KSET se ipak ogradio od Levijatana, prikupljena sredstva donirat će drugoj organizaciji za zaštitu prava životinja

  KSET se ipak ogradio od Levijatana, prikupljena sredstva donirat će drugoj organizaciji za zaštitu prava životinja

  Nakon što je neformalni feministički kolektiv fAKTIV , najpoznatiji po organiziranju osmomartovskog Noćnog marša i oštrim reakcijama na aktualna društvena i politička zbivanja, upozorio KSET i nastojao ih odgovoriti od skupljanja donacija za Levijatan na humanitarnom koncertu za (...)

 • U Zagrebu održan prvi Balkanski Trans Inter Marš

  U Zagrebu održan prvi Balkanski Trans Inter Marš

  Udruge Trans Mreža Balkan, Trans Aid i Spektra organizirali s u prvi Balkanski Trans Inter Marš pod sloganom "Moje tijelo – moj hram! Moj identitet – moja stvar" , jedino regionalno okupljanje trans, interspolnih i rodno varijantnih osoba.

 • fAKTIV upozorio KSET: Protiv doniranja fašističkom i homofobnom pokretu

  fAKTIV upozorio KSET: Protiv doniranja fašističkom i homofobnom pokretu

  Feministički kolektiv fAKTIV pokušao je upozoriti KSET i odgovoriti ih od skupljanja donacija za Levijatan na humanitarnom koncertu za zaštitu životinja Svirka za njuške @KSET . fAKTIVke su zamolile KSET da prihode prikupljene od prodaje ulaznica preusmjere na neku drugu organizaciju (...)

<< < 3 4 5 6 7 > >>

Stup srama

Iz drugih medija

AEM