Vijesti

 • Glas naroda: Andrea Zlatar Violić za gradonačelnicu Zagreba

  Glas naroda: Andrea Zlatar Violić za gradonačelnicu Zagreba

  Uz kandidature za Predsjednicu, dobile smo i jednu kandidaturu za gradonačelnicu Zagreba. Obzirom da se HNS-ov Čačić još uvijek nećka jer mu ankete nisu sklone, predstavljamo HNS-ovu alternativu: Andreu Zlatar Violić.

 • Reci NE nasilju nad ženama

  Reci NE nasilju nad ženama

  Europska parlamentarka Eva-Britt Svensson, ujedno i potpredsjednica Odbora za ženska prava i rodnu ravnopravnost, sakuplja potpise parlamentaraca za deklaraciju kampanje "Reci NE nasilju nad ženama".

 • Kandidirajte Predsjednicu!

  Za godinu dana ističe i drugi mandat predsjednika Mesića, a javnost se već neko vrijeme zabavlja s njegovim potencijalnim nasljednicima. Govori se o Ivi Josipoviću, Ljubi Jurčiću, Nadanu Vidoševiću, Miroslavu Tuđmanu, Ivanu Šimonoviću. No, nigdje niti jednog ženskog imena.

 • Nova knjiga!

  Nova knjiga!

  Prošli petak u knjižnici Bogdana Ogrizovića predstavljena je knjiga francuske publicistice Michelle-Irène Brudny "Hannah Arendt - Intelektualna biografija" u nakladi Sandorfa. Knjigu su predstavile Vesna Kesić, urednica Ana Grbac te izdavač Ivan Sršen.

 • Da, za paritet

  U organizaciji Centra za ženske studije iz Zagreba i Povjerenstva za ravnopravnost spolova Virovitičko-podravske županije u Virovitici je održana konferncija za novinare na kojoj je bilo riječi o Političkoj participaciji žena i lokalnim izborima 2009. godine, to jest o važnosti ravnomjernog sudjelovanja žena i muškaraca u politici.

 • Branka Juričev-Martinčev ide po novi mandat

  Prema dostupnim informacijama aktualna gradonačelnica Vodica Branka Juričev-Martinčev ide po novi mandat. Branka Juričev-Martinčev je ekonomistica po zanimanju. U radnome vijeku, među ostalim, bila je šefica poslovnice Jadrantoursa u Vodicama i inspektorica u Državnome inspektoratu za (...)

 • Jeste li vidjeli fotke golog ministra?

  Piše: Kristina Ikić Baniček Danas nije bio dobar dan za 37-godišnju Elisabeth Wang. Ova istaknuta zastupnica Narodne stranke prava (People's Justice Party) u malezijskoj pokrajinskoj skupštini (Selangor State Assembly) dala je ostavku nakon što se javnost počela (...)

 • One su tajnice, oni su voditelji ureda

  Piše: Tajana Broz Časopis Tajnica.hr i tvrtka Heraklea organizirali su izbor za najbolju tajnicu u Hrvatskoj te ujedno organiziraju i 1. Nacionalnu konferenciju tajnica, administrativnih djelatnika i voditelja ureda .

 • Sve više cenzure

  U povodu tematske sjednice saborskog Odbora za informiranje, informatizaciju i medije te Odbora za ljudska i prava nacionalnih manjina o javnoj televiziji, skupina novinara, nekoliko udruga civilnoga društva i nekoliko pojedinaca poslali su saborskim odborima 'pismo zabrinutosti zbog stanja medijskih sloboda u Hrvatskoj i zabrinjavajućeg položaja novinarske profesije'.

 • Umjesto hrvatskih građana, odlučuju slovenski

  Umjesto hrvatskih građana, odlučuju slovenski

  Žalosno je za primjetiti kako je autistična politika hrvatskih vlasti onemogućila vlastitim građanima da se izjasne o tom pitanju i dovela Hrvatsku u potpuno apsurdnu situaciju. Tako se može dogoditi da, umjesto hrvatskih birača, o tom pitanju odlučuju - slovenski birači.

Iz drugih medija

AEM