Vijesti

 • EU se fokusira na višestruku diskriminaciju

  EU se fokusira na višestruku diskriminaciju

  Europska komisija osnovala je u srpnju 2008. godine Stručnu skupinu za suzbijanje diskriminacije i promociju jednakosti. Zadaća je stručne skupine ispitati utjecaj mjera za suzbijanje diskriminacije na temelju rase, nacionalnosti, religijskog uvjerenja, invaliditeta, dobi i seksualne orijentacije koje provode nacionalne vlade i europske institucije, prikazati ....

 • Biti lezbijka u Hrvatskoj

  Biti lezbijka u Hrvatskoj

  Članak prenesen s portala CroL . Tabloidi bi ubili za Nevenkinu priču. Baš je zbog toga bilo potrebno uložiti toliko puno energije da je se uvjeri da u ovom članku neće biti prikazana u žutom svjetlu i da on ni na koji način neće ugroziti njezinu obitelj.

 • Kad sud nema veze s pravdom

  Da pravo i pravda nisu jednaki pojmovi uvjerili smo se u Vukovaru. Sonja Vidaković osuđena je na 10 mjeseci zatvora zbog toga što je bivšem suprugu zakasnila platiti dug za alimentaciju. Sud nije uzeo u obzir činjenicu da je Sonja dug uplatila čim se zaposlila te da njezina kćer već tri godine živi s njom, a ne s ocem.

 • I Vilmica Kapac po novi mandat?

  Pregradska gradonačelnica Vilmica Kapac (HDZ) po svemu će sudeći biti kandidatkinja za gradonačelnicu i na lokalnim izborima u svibnju. Kapac je magistrica pedagogije i ravnateljica Srednje škole u Pregradi. A prema dostupnim informacijama imat će samo jednu protukandidatkinju i to predsjednicu (...)

 • Neplatiše alimentacije ostaju - bez vozačke?!

  Neplatiše alimentacije ostaju - bez vozačke?!

  Svima onima koji uopće ne plaćaju ili duguju za alimentaciju za djecu, u Slovačkoj će se uskoro zaprijetiti - oduzimanjem vozačke dozvole. Ta je mjera predviđena zakonskim promjenama koje je jučer usvojio slovački parlament, a kojima se izrazito ubrzava i olakšava posao sudskim izvršiteljima kada je u pitanju naplata dugova za alimentacije.

 • Preporučamo uz jutarnju kavu

  Preporučamo uz jutarnju kavu

  Magazin Jutarnjeg lista danas donosi komentar Ante Tomića na Hebranga i umjetnu oplodnju te priču od 40 Hrvata/ica koje trebate upoznati od kojih mi izdvajamo 13 žena.

  Uživajte!

   

   

 • Tematski portal lokalniizbori.com

  Pokrenuta je blog stranica lokalniizbori.com.

  Radi se o tematskom portalu koji donosi novosti, istraživanja, stručne i znanstvene tekstove o lokalnim izborima, fenomenu personalizacije izbora, izbornim kampanjama i sličnim temama.

 • ŠTO UČINITI DA SE POVEĆA ZASTUPLJENOST ŽENA NA LOKALNIM IZBORIMA?

  ŠTO UČINITI DA SE POVEĆA ZASTUPLJENOST ŽENA NA LOKALNIM IZBORIMA?

  "Kakva politka, drž' se ti kuće i djece", najčešća je poruka kojom se pozdravljaju namjere žene koja se kani aktivirati u politici ili, pak, sudjelovati na izborima. Uz takva razmišljanja i veliku dominaciju muškaraca u politici, došlo se do porazne statistike po kojoj u 566 gradova i općina danas tek 29 žena obnaša dužnost gradonačelnica ili načelnica općine.

 • Prvi Svjetski dan socijalne pravde

  Prvi Svjetski dan socijalne pravde

  Danas se  prvi put u cijelome svijetu obilježava Svjetski dan socijalne pravde. O tome je Rezoluciju usvojila Opća skupština UN-a i pozvala  sve države članice da, na nacionalnoj razini, posvete taj posebni dan, 20. veljače,  promoviranju konkretnih aktivnosti sukladno ciljevima Svjetskoga samita za socijalni razvoj i dvadesetčetvrtog posebnog zasjedanja Opće skupštine. 

 • Kontracepcijske pilule prestalo uzimati 28 tisuća žena

  Strah od hormonske pilule koji se u Hrvatskoj pojavio krajem prošle godine bio je neopravdan i izoliran, jer se slično nije dogodilo nigdje u svijetu, a načinio je veliku štetu zbog čega je čak 28 tisuća žena u Hrvatskoj prestalo uzimati hormonske kontraceptive.

Iz drugih medija

AEM