Vijesti

 • Uoči lokalnih izbora - drugo izdanje Preporuka

  Vladin Ured za ravnopravnost spolova priopćio je danas da je uoči predstojećih lokalnih izbora tiskano drugo izdanje Preporuke Rec(2003)3 Odbora ministara Vijeća Europe državama članicama o uravnoteženom sudjelovanju žena i muškaraca u političkom i javnom odlučivanju, prema kojoj ta zastupljenost (...)

 • Borba za ravnopravnost nastavlja se u tišini

  Već dvije subote građani nemaju priliku slušati emisiju Branke Žužić "Ona", koja se na Radio Puli emitira proteklih sedam godina, jer je - ukinuta.

 • Dodijeljene stipendije Za žene u znanosti

  Dodijeljene stipendije Za žene u znanosti

  Sonja Antić, liječnica, Ivana Bešlić, fizičarka, Ivana Buj, biologinja, te Danijela Horvatek, veterinarka, ovogodišnje su dobitnice stipendije Za žene u znanosti, koju već treću godinu zaredom u Hrvatskoj dodjeljuju Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO i L'Oreal ADRIA

 • Napadnut "Peščanik"

  Napadnut "Peščanik"

  Nakon fizičkih napada, protivnici "Peščanika" su napali ovaj medijski projekt i u "virtualnom" svijetu na način da ruše njihov portal www.pescanik.net, a brojni slušatelji su javili da je u vrijeme emitiranja istoimene radijske emisije ometan signal B92, pa se gubio signal i čuo šum.

 • Lokalni izbori: više ili manje demokracije?!

  U Zagrebu je održan stručni skup "Lokalna samouprava i izravni izbori - neizvjesnosti prije i nakon izbora" koji su organizirali Pravni fakultet u Zagrebu i GONG.

 • Nema moderne europske demokracije bez rodne ravnopravnosti!

  Nema moderne europske demokracije bez rodne ravnopravnosti!

  Kampanja Europskog ženskog lobija "Nema moderne europske demokracije bez rodne ravnopravnosti" ima za cilj povećati prisutnost žena na najvišoj razini europske politike, kao i ohrabriti žene i glasače/glasačice općenito, da glasuju na sljedećim europskim izborima.

 • Zagorska Županica ostala bez stranačke podrške

  Aktualna Županica Krapinsko-zagorske županije Sonja Borovčak (SDP) nije dobila podršku stranke za kandidaturu na izborima u svibnju. Zagorska organizacija SDP-a većinom glasova odlučila je da će SDP-ov kandidat za zagorskog župana biti Siniša Hajdaš Dončić (34) iz Zaboka.

 • Mignon i Vanesa Tomašić ubijene su zbog nebrige države

  Europski sud za ljudska prava u Strasbourgu ovih je dana presudio da Hrvatska nije učinila dovoljno kako bi zaštitila život Mignon i Vanese Tomašić, niti je ispunila obvezu provođenja učinkovite istrage o mogućoj odgovornosti nadležnih državnih tijela.

 • Kakvi su muškarci u Hrvatskoj?

  Kakvi su muškarci u Hrvatskoj?

  CESI je započeo s provođenjem prvog istraživanja o muškarcima i ravnopravnosti između muškaraca i žena u Republici Hrvatskoj. Istraživanjem će se obuhvatiti različiti aspekti života muškaraca: od djetinjstva, škole, obitelji, radnog mjesta, roditeljstva, seksualnosti, zdravlja, kvalitete života i nasilja, pa sve do odnosa prema ravnopravnosti između muškaraca i žena.

 • 22% oglasa za zapošljavanje i dalje krši odredbe ZORS-a

  Ured pravobraniteljice za ravnopravnost spolova prikupio je u razdoblju od 1. do 31. prosinca 2008. te analizirao ukupno 556 natječaja za zapošljavanje. U 120 natječaja (22%) nije poštivana odredba ZORS-a.

Stup srama

Iz drugih medija

AEM