Vijesti

 • Sloboda medija u Hrvatskoj - Je li Internet slobodan medij?

  Sloboda medija u Hrvatskoj - Je li Internet slobodan medij?

  Otvarajući prvu od osam tribina koje će se baviti pitanjima o kojima Hrvatska pregovara za punopravno članstvo s Europskom unijom, Arijana Vela iz Europskog doma podsjetila je na otvoreno pismo hrvatske blogerske organizacije ministrima pravosuđa i unutarnjih poslova u kojima prosvjeduje zbog policijskog i sudskog progona blogera.

 • Diskriminacija etničkih manjina, žena i homoseksualnih osoba

  Diskriminacija etničkih manjina, žena i homoseksualnih osoba

  Američki State Department u srijedu je objavio godišnje izvješće o stanju ljudskih prava u svijetu, u kojem na 13 stranica posvećenih Hrvatskoj ističe probleme s nasiljem i diskriminacijom prema manjinama, s nasiljem prema ženama, te probleme u pravosuđu, pritiske na medije, korupciju i druga pitanja.

 • Za stanku za dojenje nužne tri potvrde!

  Zaposlena majka koja radi puno radno vrijeme i namjerava koristiti pravo na dvosatnu stanku za dojenje djeteta mora najmanje 30 dana prije nego što počne koristiti to pravo obavijestiti poslodavca o svojoj namjeri i podnijeti zahtjev područnom uredu Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje koji će donijeti rješenje o pravu na stanku.

 • Šimonović: Nemoćni smo bez prijave građana

  Šimonović: Nemoćni smo bez prijave građana

  Korupcija to nisam ja - slogan je antikorupcijske kampanje, koja je danas lansirana kao dio antikorupcijske Vladine strategije kojom, napokon, počinje oštri obračun s korupcijom. Vladinu antikorupcijsku strategiju predstavili su Ivan Šimonović, ministar pravosuđa, te kao prvi operativci Tomislav Kralj, načelnik policijskog USKOK-a te Danko Cvitan, ravnatelj državno-odvjetničkog USKOK-a.

 • Možda ipak ima pravde na sudovima...

  Vukovarka Sonja Vidaković sutra ipak neće morati u zatvor u Remetinec na odsluženje kazne zatvora u trajanju od deset mjeseci, na koji je osuđena zbog kašnjenja s plaćanjem alimentacije za dvoje svoje djece.

 • 24-godišnja kandidatkinja za gradonačelnicu

  24-godišnja kandidatkinja za gradonačelnicu

  Pravo iznenađenje izazvala je kandidatura Nele Dugi Novački za gradonačelnicu grada Duge Rese na predstojećim lokalnim izborima, i to ispred Zelene liste. Ta 24-godišnja djevojka apsolventica je sociologije. Od diplome na Filozofskom fakultetu u Zagrebu dijeli je, kaže, još ispisivanje par (...)

 • Prvih pet godina premlade, a idućih pet - prestare

  Prvih pet godina premlade, a idućih pet - prestare

  - Prvih pet godina u politici za ženu kažu da je mlada i neiskusna, a drugih pet da je stara i istrošena. To je jedan od izgovora koji muškarci koriste za nekandidiranje žena na stranačkim listama - rekla je Željka Antunović, potpredsjednica Hrvatskog sabora na tematskoj sjednici Odbora za ravnopravnost spolova o zastupljenosti žena na predstojećim lokalnim izborima.

 • Bojana Genov: Seksualni odgoj prepustili smo vjeroučiteljima

  Bojana Genov: Seksualni odgoj prepustili smo vjeroučiteljima

  Ženska mreža Hrvatske će obilježavanje 8. ožujka, Međunarodnog dana žena, ove godine posvetiti odnosima države i Crkve. Jedna od naših poruka je "Crkva bez politike, država bez propovijedi".

 • EU se fokusira na višestruku diskriminaciju

  EU se fokusira na višestruku diskriminaciju

  Europska komisija osnovala je u srpnju 2008. godine Stručnu skupinu za suzbijanje diskriminacije i promociju jednakosti. Zadaća je stručne skupine ispitati utjecaj mjera za suzbijanje diskriminacije na temelju rase, nacionalnosti, religijskog uvjerenja, invaliditeta, dobi i seksualne orijentacije koje provode nacionalne vlade i europske institucije, prikazati ....

 • Biti lezbijka u Hrvatskoj

  Biti lezbijka u Hrvatskoj

  Članak prenesen s portala CroL . Tabloidi bi ubili za Nevenkinu priču. Baš je zbog toga bilo potrebno uložiti toliko puno energije da je se uvjeri da u ovom članku neće biti prikazana u žutom svjetlu i da on ni na koji način neće ugroziti njezinu obitelj.

Iz drugih medija

AEM