Vijesti

 • ŠTO UČINITI DA SE POVEĆA ZASTUPLJENOST ŽENA NA LOKALNIM IZBORIMA?

  ŠTO UČINITI DA SE POVEĆA ZASTUPLJENOST ŽENA NA LOKALNIM IZBORIMA?

  "Kakva politka, drž' se ti kuće i djece", najčešća je poruka kojom se pozdravljaju namjere žene koja se kani aktivirati u politici ili, pak, sudjelovati na izborima. Uz takva razmišljanja i veliku dominaciju muškaraca u politici, došlo se do porazne statistike po kojoj u 566 gradova i općina danas tek 29 žena obnaša dužnost gradonačelnica ili načelnica općine.

 • Prvi Svjetski dan socijalne pravde

  Prvi Svjetski dan socijalne pravde

  Danas se  prvi put u cijelome svijetu obilježava Svjetski dan socijalne pravde. O tome je Rezoluciju usvojila Opća skupština UN-a i pozvala  sve države članice da, na nacionalnoj razini, posvete taj posebni dan, 20. veljače,  promoviranju konkretnih aktivnosti sukladno ciljevima Svjetskoga samita za socijalni razvoj i dvadesetčetvrtog posebnog zasjedanja Opće skupštine. 

 • Kontracepcijske pilule prestalo uzimati 28 tisuća žena

  Strah od hormonske pilule koji se u Hrvatskoj pojavio krajem prošle godine bio je neopravdan i izoliran, jer se slično nije dogodilo nigdje u svijetu, a načinio je veliku štetu zbog čega je čak 28 tisuća žena u Hrvatskoj prestalo uzimati hormonske kontraceptive.

 • Glas naroda: Andrea Zlatar Violić za gradonačelnicu Zagreba

  Glas naroda: Andrea Zlatar Violić za gradonačelnicu Zagreba

  Uz kandidature za Predsjednicu, dobile smo i jednu kandidaturu za gradonačelnicu Zagreba. Obzirom da se HNS-ov Čačić još uvijek nećka jer mu ankete nisu sklone, predstavljamo HNS-ovu alternativu: Andreu Zlatar Violić.

 • Reci NE nasilju nad ženama

  Reci NE nasilju nad ženama

  Europska parlamentarka Eva-Britt Svensson, ujedno i potpredsjednica Odbora za ženska prava i rodnu ravnopravnost, sakuplja potpise parlamentaraca za deklaraciju kampanje "Reci NE nasilju nad ženama".

 • Kandidirajte Predsjednicu!

  Za godinu dana ističe i drugi mandat predsjednika Mesića, a javnost se već neko vrijeme zabavlja s njegovim potencijalnim nasljednicima. Govori se o Ivi Josipoviću, Ljubi Jurčiću, Nadanu Vidoševiću, Miroslavu Tuđmanu, Ivanu Šimonoviću. No, nigdje niti jednog ženskog imena.

 • Nova knjiga!

  Nova knjiga!

  Prošli petak u knjižnici Bogdana Ogrizovića predstavljena je knjiga francuske publicistice Michelle-Irène Brudny "Hannah Arendt - Intelektualna biografija" u nakladi Sandorfa. Knjigu su predstavile Vesna Kesić, urednica Ana Grbac te izdavač Ivan Sršen.

 • Da, za paritet

  U organizaciji Centra za ženske studije iz Zagreba i Povjerenstva za ravnopravnost spolova Virovitičko-podravske županije u Virovitici je održana konferncija za novinare na kojoj je bilo riječi o Političkoj participaciji žena i lokalnim izborima 2009. godine, to jest o važnosti ravnomjernog sudjelovanja žena i muškaraca u politici.

 • Branka Juričev-Martinčev ide po novi mandat

  Prema dostupnim informacijama aktualna gradonačelnica Vodica Branka Juričev-Martinčev ide po novi mandat. Branka Juričev-Martinčev je ekonomistica po zanimanju. U radnome vijeku, među ostalim, bila je šefica poslovnice Jadrantoursa u Vodicama i inspektorica u Državnome inspektoratu za (...)

 • Jeste li vidjeli fotke golog ministra?

  Piše: Kristina Ikić Baniček Danas nije bio dobar dan za 37-godišnju Elisabeth Wang. Ova istaknuta zastupnica Narodne stranke prava (People's Justice Party) u malezijskoj pokrajinskoj skupštini (Selangor State Assembly) dala je ostavku nakon što se javnost počela (...)

Stup srama

Iz drugih medija

AEM