Vijesti

 • Šimonović: Nemoćni smo bez prijave građana

  Šimonović: Nemoćni smo bez prijave građana

  Korupcija to nisam ja - slogan je antikorupcijske kampanje, koja je danas lansirana kao dio antikorupcijske Vladine strategije kojom, napokon, počinje oštri obračun s korupcijom. Vladinu antikorupcijsku strategiju predstavili su Ivan Šimonović, ministar pravosuđa, te kao prvi operativci Tomislav Kralj, načelnik policijskog USKOK-a te Danko Cvitan, ravnatelj državno-odvjetničkog USKOK-a.

 • Možda ipak ima pravde na sudovima...

  Vukovarka Sonja Vidaković sutra ipak neće morati u zatvor u Remetinec na odsluženje kazne zatvora u trajanju od deset mjeseci, na koji je osuđena zbog kašnjenja s plaćanjem alimentacije za dvoje svoje djece.

 • 24-godišnja kandidatkinja za gradonačelnicu

  24-godišnja kandidatkinja za gradonačelnicu

  Pravo iznenađenje izazvala je kandidatura Nele Dugi Novački za gradonačelnicu grada Duge Rese na predstojećim lokalnim izborima, i to ispred Zelene liste. Ta 24-godišnja djevojka apsolventica je sociologije. Od diplome na Filozofskom fakultetu u Zagrebu dijeli je, kaže, još ispisivanje par (...)

 • Prvih pet godina premlade, a idućih pet - prestare

  Prvih pet godina premlade, a idućih pet - prestare

  - Prvih pet godina u politici za ženu kažu da je mlada i neiskusna, a drugih pet da je stara i istrošena. To je jedan od izgovora koji muškarci koriste za nekandidiranje žena na stranačkim listama - rekla je Željka Antunović, potpredsjednica Hrvatskog sabora na tematskoj sjednici Odbora za ravnopravnost spolova o zastupljenosti žena na predstojećim lokalnim izborima.

 • Bojana Genov: Seksualni odgoj prepustili smo vjeroučiteljima

  Bojana Genov: Seksualni odgoj prepustili smo vjeroučiteljima

  Ženska mreža Hrvatske će obilježavanje 8. ožujka, Međunarodnog dana žena, ove godine posvetiti odnosima države i Crkve. Jedna od naših poruka je "Crkva bez politike, država bez propovijedi".

 • EU se fokusira na višestruku diskriminaciju

  EU se fokusira na višestruku diskriminaciju

  Europska komisija osnovala je u srpnju 2008. godine Stručnu skupinu za suzbijanje diskriminacije i promociju jednakosti. Zadaća je stručne skupine ispitati utjecaj mjera za suzbijanje diskriminacije na temelju rase, nacionalnosti, religijskog uvjerenja, invaliditeta, dobi i seksualne orijentacije koje provode nacionalne vlade i europske institucije, prikazati ....

 • Biti lezbijka u Hrvatskoj

  Biti lezbijka u Hrvatskoj

  Članak prenesen s portala CroL . Tabloidi bi ubili za Nevenkinu priču. Baš je zbog toga bilo potrebno uložiti toliko puno energije da je se uvjeri da u ovom članku neće biti prikazana u žutom svjetlu i da on ni na koji način neće ugroziti njezinu obitelj.

 • Kad sud nema veze s pravdom

  Da pravo i pravda nisu jednaki pojmovi uvjerili smo se u Vukovaru. Sonja Vidaković osuđena je na 10 mjeseci zatvora zbog toga što je bivšem suprugu zakasnila platiti dug za alimentaciju. Sud nije uzeo u obzir činjenicu da je Sonja dug uplatila čim se zaposlila te da njezina kćer već tri godine živi s njom, a ne s ocem.

 • I Vilmica Kapac po novi mandat?

  Pregradska gradonačelnica Vilmica Kapac (HDZ) po svemu će sudeći biti kandidatkinja za gradonačelnicu i na lokalnim izborima u svibnju. Kapac je magistrica pedagogije i ravnateljica Srednje škole u Pregradi. A prema dostupnim informacijama imat će samo jednu protukandidatkinju i to predsjednicu (...)

 • Neplatiše alimentacije ostaju - bez vozačke?!

  Neplatiše alimentacije ostaju - bez vozačke?!

  Svima onima koji uopće ne plaćaju ili duguju za alimentaciju za djecu, u Slovačkoj će se uskoro zaprijetiti - oduzimanjem vozačke dozvole. Ta je mjera predviđena zakonskim promjenama koje je jučer usvojio slovački parlament, a kojima se izrazito ubrzava i olakšava posao sudskim izvršiteljima kada je u pitanju naplata dugova za alimentacije.

Stup srama

Iz drugih medija

AEM