Vijesti

 • Saudijska Arabija: Prva žena u kabinetu ministara

  Saudijski kralj Abdullah prvi put u povijesti u svoj je kabinet ministara postavio ženu. Noor Al-Fayez imenovana je zamjenicom ministra za žensko obrazovanje u kraljevini u kojoj su žene tek prije pet godina dobile pravo glasa.

 • Jesi na fejsbuku?

  Generalno gledajući, od prošlih lokalnih izbora do ovih koji nam slijede za 3 mjeseca ništa se značajno nije promjenilo. Face su još uvijek manje više iste i manje više muške, programi su i dalje relativno neartikulirani, a proračuni su usprkos općoj krizi i recesiji i dalje isključivo (...)

 • Nagrada "Zagrepčanka godine" prof. Mirjani Krizmanić

  Nagrada "Zagrepčanka godine" prof. Mirjani Krizmanić

  Mirjana Krizmanić, umirovljena profesorica, predložena je za nagradu za dugogodišnje javno djelovanje i doprinos afirmaciji žena u društvu te popularizaciji psihologijske znanstvene misli. Izabrana je među 20 kandidatkinja prijavljenih na javni natječaj za nagradu "Zagrepčanka godine".

 • Spremne za Himalaje

  Spremne za Himalaje

  Druga ženska alpinistička  ekspedicija "Everest 2009" nedavno je posjetila Ličko-senjsku županiju, točnije Velebit i  njegove uzvisine. Naime, ledom i snijegom okovana najljepša hrvatska planina bila je  idealan poligon za savladavanje određenih prepreka koje  će sigurno susretati na Everestu.

 • Žene i mirovine

  Žene i mirovine

  U Raiffiesen osiguravajućem mirovinskom društvu (ROMD), jedinom takvom u Hrvatskoj, u isplati je 140 mirovina iz drugoga stupa i deset u pripremi. Riječ je o ženama koje su ostvarile pravo na prijevremenu starosnu mirovinu.

 • Promjene Ustava

  Vlada je odnovala radnu skupinu za promjenu Ustava na čelu sa Vladimirom Šeksom i pritom je vrlo maglovito navela što će se to u Ustavu zapravo mijenjati.

 • Vanja Posavac za gradonačelnicu Bjelovara

  Vanja Posavac za gradonačelnicu Bjelovara

  Vanja Posavac kandidatkinja je SDP-a za gradonačelnicu Bjelovara na lokalnim izborima 2009. godine. Vanja Posavac rođena je 1972. godine u Bjelovaru. Diplomirala je na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Radila kao novinarka na HRT-u te stručna suradnica za profesionalno usmjeravanje u (...)

 • Stigli prvi odgovori

  Za rubriku "Žene znane i neznane" dobile smo prve odgovore saborskih zastupnica - Marije Lugarić i Mirele Holy. Pročitajte što kažu! 

 • Ove godine rodiljama 200 milijuna kuna više

  Potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor je, na Sjednici Savjeta za populacijsku politiku, podnijela izvješće o provedbi mjera nacionalne populacijske politike u 2007. godini.

 • Na poslu se ruše, a plaću nisu dobile mjesecima

  Na poslu se ruše, a plaću nisu dobile mjesecima

  Nakon propasti slatinske konfekcijske tvrtke Uzor 140 radnika ostalo je bez posla, a prije četiri godine, posredovanjem Grada Slatine, proizvodni pogon i tada 75 radnika preuzela je labinska tvrtka EC-Comm, koja je u novu opremu i proizvodnju uložila više od 13 milijuna kuna.

Stup srama

Iz drugih medija

AEM