Vijesti

 • Istra je već spremna za županicu, ali stranke nisu

  Istra je već spremna za županicu, ali stranke nisu

  Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Istarske županije organiziralo je danas okrugli stol o sudjelovanju žena na lokalnim izborima, pod motom "Bez žena se više ne može. 52 posto žena traži najmanje 40 posto vlasti". Okruglom stolu odazvale su se gotovo sve političke stranke i nezavisne liste Istre.

 • U Splitu za sada niti jedna kandidatkinja za gradonačelnicu

  Tko će vladati Banovinom, ovih je dana omiljena tema razgovora u gradu. Kako se bliže lokalni izbori, raspreda se o kandidatima, pa se tako među kombinacijama izrodila ideja da novi poteštat bude - žena.

 • Žani Marević ankete daju 21%

  DA SE lokalni izbori održavaju danas, čak 54 posto građana Metkovića za gradonačelnika bi izabralo Stipu Gabrića Jamba, pokazala je Pulsova anketa koju je naručilo Gradsko poglavarstvo Metkovića. Jambo bi tako dobio dvostruko i kusur više glasova od prve protivnice, HDZ-ove kandidatkinje za (...)

 • Medijsko praćenje lokalnih izbora

  Medijsko praćenje lokalnih izbora

  Na HRT-u je održan okrugli stol 'Lokalna samouprava i izravni izbori - medijsko praćenje izbornih kampanja' tijekom kojeg se povela i kraća rasprava o položaju žena na izborima. Ocijenjeno je da se o tome ipak treba raspraviti među strankama. Zaključeno je kako bi se u medijima trebalo govoriti o problemu koji žene imaju zbog nametnutih stereotipa, s čime se složila i Novak-Srzić

 • Nada Čavlović Smiljanec za gradonačelnicu Virovitice

  Nada Čavlović Smiljanec za gradonačelnicu Virovitice

  Nada Čavlović Smiljanec kandidatkinja je SDP-a za gradonačelnicu Virovitice. Rođena je 7. studenoga 1959. u Virovitici. PO struci je diplomirana pravnica. Radno iskustvo stjecala je na rukovodećim mjestima u Općinskoj upravi društvenih prihoda Pakraca, te u Ministarstvu financija, Poreznoj upravi (...)

 • I službeno proglašena Zagrepčanka godine!

  I službeno proglašena Zagrepčanka godine!

  Danas su zastupnici i zastupnice zagrebačke gradske skupštine i službeno proglasili profesoricu Mirjanu Krizmanić Zagrepčankom godine. Razgovor portala She.hr s profesoricom Krizmanić možete pročitati OVDJE!

 • Može li seoski turizam spasiti sezonu?!

  Može li seoski turizam spasiti sezonu?!

  Odgovor na to pitanje pokušala je potražiti skupina turističkih entuzijasta/kinja i avanturista/kinja, koji putuju po Hrvatskoj i istražuju kakvi su nam izgledi za spas jedine grane gospodarstva...turizma. Informacije koje redovno stižu iz dalmatinskih ljetovališta javljaju o (...)

 • Sloboda medija u Hrvatskoj - Je li Internet slobodan medij?

  Sloboda medija u Hrvatskoj - Je li Internet slobodan medij?

  Otvarajući prvu od osam tribina koje će se baviti pitanjima o kojima Hrvatska pregovara za punopravno članstvo s Europskom unijom, Arijana Vela iz Europskog doma podsjetila je na otvoreno pismo hrvatske blogerske organizacije ministrima pravosuđa i unutarnjih poslova u kojima prosvjeduje zbog policijskog i sudskog progona blogera.

 • Diskriminacija etničkih manjina, žena i homoseksualnih osoba

  Diskriminacija etničkih manjina, žena i homoseksualnih osoba

  Američki State Department u srijedu je objavio godišnje izvješće o stanju ljudskih prava u svijetu, u kojem na 13 stranica posvećenih Hrvatskoj ističe probleme s nasiljem i diskriminacijom prema manjinama, s nasiljem prema ženama, te probleme u pravosuđu, pritiske na medije, korupciju i druga pitanja.

 • Za stanku za dojenje nužne tri potvrde!

  Zaposlena majka koja radi puno radno vrijeme i namjerava koristiti pravo na dvosatnu stanku za dojenje djeteta mora najmanje 30 dana prije nego što počne koristiti to pravo obavijestiti poslodavca o svojoj namjeri i podnijeti zahtjev područnom uredu Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje koji će donijeti rješenje o pravu na stanku.

Stup srama

Iz drugih medija

AEM