Vijesti

 • Iz rada ženskih stranačkih organizacija

  Iz rada ženskih stranačkih organizacija

  Izvršni odbor Ženske inicijative HNS-a Splitsko-dalmatinske županije organizirao je seminar pod nazivom "Liderice u lokalnim zajednicama". Jednodnevni seminar okupio je 40-ak članica i dužnosnica dalmatinskog HNS-a, te se raspravljalo se o nadolazećim lokalnim izborima, kao i ulozi žena na tim izborima.

 • EU protiv nejednakosti u plaćama

  EU protiv nejednakosti u plaćama

  Europska komisija uoči Dana žena pokreće kampanju za ukidanje razlike u plaćama između muškaraca i žena. Cilj kampanje je ukazati na problem nejednakih plaća te na načine kako riješiti taj problem.

 • Šivaćim strojevima do radnog mjesta

  Šivaćim strojevima do radnog mjesta

  Dok mnogi diljem Hrvatske i Europe zbog gospodarske krize ostaju bez posla, Japanci u Drnišu, preko Udruge "Žena", otvaraju nova radna mjesta. Naime, japanska je vlada u okviru Programa pomoći za temeljne potrebe u Hrvatskoj odobrila novac za Projekt pomoći za stručno obrazovanje žena u Drnišu.

 • Nakon lokalnih izbora promijenit će se način upravljanja u nekim sredinama

  Dr. sc. Marijana Grbeša, stručnjakinja za politički marketing s Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu, čije je najuže područje interesa personalizacija politike, za nekoliko će dana govoriti na seminaru za lokalne izbore 2009., koji organizira Fakultet političkih znanosti Sveučilišta u (...)

 • Istra je već spremna za županicu, ali stranke nisu

  Istra je već spremna za županicu, ali stranke nisu

  Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Istarske županije organiziralo je danas okrugli stol o sudjelovanju žena na lokalnim izborima, pod motom "Bez žena se više ne može. 52 posto žena traži najmanje 40 posto vlasti". Okruglom stolu odazvale su se gotovo sve političke stranke i nezavisne liste Istre.

 • U Splitu za sada niti jedna kandidatkinja za gradonačelnicu

  Tko će vladati Banovinom, ovih je dana omiljena tema razgovora u gradu. Kako se bliže lokalni izbori, raspreda se o kandidatima, pa se tako među kombinacijama izrodila ideja da novi poteštat bude - žena.

 • Žani Marević ankete daju 21%

  DA SE lokalni izbori održavaju danas, čak 54 posto građana Metkovića za gradonačelnika bi izabralo Stipu Gabrića Jamba, pokazala je Pulsova anketa koju je naručilo Gradsko poglavarstvo Metkovića. Jambo bi tako dobio dvostruko i kusur više glasova od prve protivnice, HDZ-ove kandidatkinje za (...)

 • Medijsko praćenje lokalnih izbora

  Medijsko praćenje lokalnih izbora

  Na HRT-u je održan okrugli stol 'Lokalna samouprava i izravni izbori - medijsko praćenje izbornih kampanja' tijekom kojeg se povela i kraća rasprava o položaju žena na izborima. Ocijenjeno je da se o tome ipak treba raspraviti među strankama. Zaključeno je kako bi se u medijima trebalo govoriti o problemu koji žene imaju zbog nametnutih stereotipa, s čime se složila i Novak-Srzić

 • Nada Čavlović Smiljanec za gradonačelnicu Virovitice

  Nada Čavlović Smiljanec za gradonačelnicu Virovitice

  Nada Čavlović Smiljanec kandidatkinja je SDP-a za gradonačelnicu Virovitice. Rođena je 7. studenoga 1959. u Virovitici. PO struci je diplomirana pravnica. Radno iskustvo stjecala je na rukovodećim mjestima u Općinskoj upravi društvenih prihoda Pakraca, te u Ministarstvu financija, Poreznoj upravi (...)

 • I službeno proglašena Zagrepčanka godine!

  I službeno proglašena Zagrepčanka godine!

  Danas su zastupnici i zastupnice zagrebačke gradske skupštine i službeno proglasili profesoricu Mirjanu Krizmanić Zagrepčankom godine. Razgovor portala She.hr s profesoricom Krizmanić možete pročitati OVDJE!

Stup srama

Iz drugih medija

AEM