Vijesti

 • Pravda za djevojčice: Nekažnjavanje zločina je zločin!

  Pravda za djevojčice: Nekažnjavanje zločina je zločin!

  Platforma za reproduktivna prava, Inicijativa #spasi me, Ženska soba - Centar za seksualna prava i Zaklada SOLIDARNA, Fond #SPASIME poslali su otvoreno pismo povodom sramotnog puštanja na slobodu grupe osumnjičenika za opetovano seksualno zlostavljanje djevojčice iz okolice Zadra.

 • 'Kada djecu izlažemo stereotipima, ona se formiraju u odrasle koji ih potvrđuju'

  'Kada djecu izlažemo stereotipima, ona se formiraju u odrasle koji ih potvrđuju'

  Roko sa svoje dvije mame ide na izlet u muzej, dok Ana sa svojih dva tate posjećuje park prirode. Na izletu oni maštaju o svojoj budućnosti, a nakon toga druže se sa svojim bakama i djedovima kojima prepričavaju svoje doživljaje. Kroz slikovnicu oni uče o pravilima ponašanja u mjestima na (...)

 • 'Ovo je diskriminacija žena i nametanje crkvenih dogmi u sekularnoj državi'

  'Ovo je diskriminacija žena i nametanje crkvenih dogmi u sekularnoj državi'

  Platforma za reproduktivna prava jučer je održala akciju u Zadru povodom predstavljanja knjige dr.sc . Matulića, "Pobačaj-drama savjesti" u svečanoj dvorani na Sveučilištu. "Oštro osuđujemo klerikalizaciju javnih obrazovnih ustanova i zlouporabu sveučilišne prostorije za kršenje ženskih (...)

 • Slučaj Zadar: Stop propovijedima u sveučilišnoj dvorani

  Slučaj Zadar: Stop propovijedima u sveučilišnoj dvorani

  Platforma za reproduktivna prava pokrenula je peticiju ZA RAVNOPRAVN0 I SEKULARNO SVEUČILIŠTE U ZADRU – STOP PROPOVIJEDIMA U SVEUČIŠNOJ DVOARNI povodom predstavljanja knjige dr.sc . Matulića "Pobačaj – drama savjesti". Peticiju možete potpisati ovdje .

 • Sedmodnevno druženje 19 aktivista/kinja rezultiralo fanzinom 'Lapač'

  Sedmodnevno druženje 19 aktivista/kinja rezultiralo fanzinom 'Lapač'

  U Društveno kulturnom centru Šesnaestica se u nedjelju, 6. listopada, održalo otvorenje izložbe ' LAPAČ ' koja je nastala u sklopu Erasmus+ razmjene mladih u Zagrebu. U sklopu projekta ACTART, 19 aktivista/kinja i umjetnika/ca iz Slovenije, Srbije i Hrvatske (...)

 • Anoreksija: mnogi muškarci zbog stigme ne potraže pomoć

  Anoreksija: mnogi muškarci zbog stigme ne potraže pomoć

  Najgori trenutak u životu Daniela Magsona dogodio se prije šest godina, kada je bio 21-godišnji student. "Uhvatio sam se kako si u kupaonici guram prst u grlo kako bih povratio", kaže on. "Grlo mi je krvarilo i umalo sam se onesvijestio od boli.

 • #AllIsFineWithMe: Ruskinje se bore protiv standarda ljepote

  #AllIsFineWithMe: Ruskinje se bore protiv standarda ljepote

  U novom valu ruskog feminizma, tisuće žena na društvenim mrežama objavljuju selfieje na kojima se vide prištići, celulit i gubitak kose. Cilj je preispitati stereotipe o ljepoti, za koje aktivistkinje tvrde da ruše samopouzdanje i poremećaje u prehrani.

 • Akcijom 'Često odu u baštu i nikad se ne vrate' upozereno da pravo na pobačaj mora biti dostupno svim ženama

  Akcijom 'Često odu u baštu i nikad se ne vrate' upozereno da pravo na pobačaj mora biti dostupno svim ženama

  Povodom obilježavanja Međunarodnog dana za legalan i siguran pobačaj, Platforma za reproduktivna prava organizirala je akciju naziva "Često odu u baštu i nikad se ne vrate". Jučer, u subotu, 28. rujna, u 13 sati na Cvjetnom trgu pjesnikinje Sanja Baković, Marija Dejanović, (...)

 • Jesmo li gospodarice svoga tijela?

  Jesmo li gospodarice svoga tijela?

  Kada pitamo #JesuLiGospodariceSvogTijela ,postavljamo pitanja vezana uz zaposlenje, osobni život, zdravlje - pitamo se o mogućnosti donošenja odluka koje se tiču tijela u kontekstu privatne, ali i javne domene, navode u svom priopćenju predstavnice Platforme za reproduktivna prava.

 • Povorkom i crnim balonima Rijeka obilježila 'Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama'

  Povorkom i crnim balonima Rijeka obilježila 'Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama'

  Povorkom i puštanjem balona na Korzu u Rijeci obilježen je ' Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama '. U organizaciju udruge Uzor i učenika/ica i nastavnika/ica Prve riječke hrvatske gimnazije, Korzom je prošla povorka s ciljem senzibilizacije društva na problem nasilja (...)

<< < 2 3 4 5 6 > >>

Stup srama

Iz drugih medija

AEM