Vijesti

 • Hrvatska prosvjeduje se pod sloganom 'Pravda za djevojčice'

  Hrvatska prosvjeduje se pod sloganom 'Pravda za djevojčice'

  U znak podrške svim žrtvama seksualnog nasilja koje od sustava ne dobivaju adekvatnu zaštitu ove se subote 19.10. diljem Hrvatske organiziraju prosvjedi pod sloganom "Pravda za djevojčice". Povod prosvjeda je puštanje na slobodu petorice osumnjičenika za opetovano silovanje, seksualno (...)

 • Peticija: Hoćeš li šutjeti i ako dirnu u tvoje dijete?

  Peticija: Hoćeš li šutjeti i ako dirnu u tvoje dijete?

  Povodom sramotne odluke zadarskog suca Ivice Markovića da optužene za višestruko silovanje maloljetnice pusti da se brane sa slobode, uz masovni odjek javnosti u vidu organizacije prosvjeda pod sloganom #pravdazadjevojčice koji se ovog vikenda održavaju u Zadru (petak, 12h ispred zgrade Suda), (...)

 • IZAĐI I BORI SE! Pravda za djevojčice!

  IZAĐI I BORI SE! Pravda za djevojčice!

  Reakciju feminističkog kolektiva fAKTIV na sramotni zadarski slučaj prenosimo u cijelosti. > "Percepcija javnosti vođena je bombastičnim napisima u novinama. Oni su jednostrani i stavljaju se radi čitanosti, a ne zbog onoga što se dogodilo.

 • Pravda za djevojčice: Nekažnjavanje zločina je zločin!

  Pravda za djevojčice: Nekažnjavanje zločina je zločin!

  Platforma za reproduktivna prava, Inicijativa #spasi me, Ženska soba - Centar za seksualna prava i Zaklada SOLIDARNA, Fond #SPASIME poslali su otvoreno pismo povodom sramotnog puštanja na slobodu grupe osumnjičenika za opetovano seksualno zlostavljanje djevojčice iz okolice Zadra.

 • 'Kada djecu izlažemo stereotipima, ona se formiraju u odrasle koji ih potvrđuju'

  'Kada djecu izlažemo stereotipima, ona se formiraju u odrasle koji ih potvrđuju'

  Roko sa svoje dvije mame ide na izlet u muzej, dok Ana sa svojih dva tate posjećuje park prirode. Na izletu oni maštaju o svojoj budućnosti, a nakon toga druže se sa svojim bakama i djedovima kojima prepričavaju svoje doživljaje. Kroz slikovnicu oni uče o pravilima ponašanja u mjestima na (...)

 • 'Ovo je diskriminacija žena i nametanje crkvenih dogmi u sekularnoj državi'

  'Ovo je diskriminacija žena i nametanje crkvenih dogmi u sekularnoj državi'

  Platforma za reproduktivna prava jučer je održala akciju u Zadru povodom predstavljanja knjige dr.sc . Matulića, "Pobačaj-drama savjesti" u svečanoj dvorani na Sveučilištu. "Oštro osuđujemo klerikalizaciju javnih obrazovnih ustanova i zlouporabu sveučilišne prostorije za kršenje ženskih (...)

 • Slučaj Zadar: Stop propovijedima u sveučilišnoj dvorani

  Slučaj Zadar: Stop propovijedima u sveučilišnoj dvorani

  Platforma za reproduktivna prava pokrenula je peticiju ZA RAVNOPRAVN0 I SEKULARNO SVEUČILIŠTE U ZADRU – STOP PROPOVIJEDIMA U SVEUČIŠNOJ DVOARNI povodom predstavljanja knjige dr.sc . Matulića "Pobačaj – drama savjesti". Peticiju možete potpisati ovdje .

 • Sedmodnevno druženje 19 aktivista/kinja rezultiralo fanzinom 'Lapač'

  Sedmodnevno druženje 19 aktivista/kinja rezultiralo fanzinom 'Lapač'

  U Društveno kulturnom centru Šesnaestica se u nedjelju, 6. listopada, održalo otvorenje izložbe ' LAPAČ ' koja je nastala u sklopu Erasmus+ razmjene mladih u Zagrebu. U sklopu projekta ACTART, 19 aktivista/kinja i umjetnika/ca iz Slovenije, Srbije i Hrvatske (...)

 • Anoreksija: mnogi muškarci zbog stigme ne potraže pomoć

  Anoreksija: mnogi muškarci zbog stigme ne potraže pomoć

  Najgori trenutak u životu Daniela Magsona dogodio se prije šest godina, kada je bio 21-godišnji student. "Uhvatio sam se kako si u kupaonici guram prst u grlo kako bih povratio", kaže on. "Grlo mi je krvarilo i umalo sam se onesvijestio od boli.

 • #AllIsFineWithMe: Ruskinje se bore protiv standarda ljepote

  #AllIsFineWithMe: Ruskinje se bore protiv standarda ljepote

  U novom valu ruskog feminizma, tisuće žena na društvenim mrežama objavljuju selfieje na kojima se vide prištići, celulit i gubitak kose. Cilj je preispitati stereotipe o ljepoti, za koje aktivistkinje tvrde da ruše samopouzdanje i poremećaje u prehrani.

<< < 2 3 4 5 6 > >>

Stup srama

Iz drugih medija

AEM