Vijesti

 • Ovaj tjedan možeš se besplatno testirati na HPV!

  Ovaj tjedan možeš se besplatno testirati na HPV!

  Od 6. do 12. svibnja u Rijeci, Zagrebu, Splitu, Osijeku i Sisku žene se mogu besplatno testiranje na HPV virus. U ovom tjednu, u okviru trećeg Lila tjedna - tjedna ženskog zdravlja , uz potporu Ministarstva zdravlja, te u suradnji s KBC-om Zagreb, KBC-om Sestre milosrdnice, KBC-om Split, (...)

 • 'Ne nasjedajte na propagandu Vlade, potpišite za referendum'

  'Ne nasjedajte na propagandu Vlade, potpišite za referendum'

  Prema dosad obrađenim podacima u prvih devet dana Inicijativa '67 je previše' prikupila je 247.835 potpisa za referendum o izmjenama uvjeta za mirovinu, objavila je nacionalna koordinatorica Inicijative Mirela Bojić na konferenciji za medije.

 • Trnjanski kresovi plamtili su u spomen na oslobođenje Zagreba od fašista

  Trnjanski kresovi plamtili su u spomen na oslobođenje Zagreba od fašista

  Petu godinu zaredom u organizaciji Mreže antifašistkinja Zagreba na Savskom nasipu, kod Mosta slobode, zapaljeni su Trnjanski kresovi u znak obilježavanja i sjećanja na Dan oslobođenja Zagreba od fašističke okupacije. Are you Syrious?, fAKTIV, Slackline Zagreb, Zagreb Pride i Antifa (...)

 • 'Plavo za dječake, rozo za djevojčice' utječe na kasnije životne izbore djece

  'Plavo za dječake, rozo za djevojčice' utječe na kasnije životne izbore djece

  Istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji pokazalo je većina roditelja smatra da marketing dječjih igrača pod parolom 'rozo za djevojčice, plavo za dječake" potiče stereotipe u najranijoj dobi. Stručnjaci/inje iz područja obrazovanja smatraju da je takav marketing pomaže širenju poruka (...)

 • Vatre naših kresova za proslavu 74. obljetnice oslobođenja Zagreba od fašističke okupacije

  Vatre naših kresova za proslavu 74. obljetnice oslobođenja Zagreba od fašističke okupacije

  Tradicionalna proslava Dana oslobođenja Zagreba, Trnjanski kresovi, održat će se ovu subotu, 4. svibnja na savskom nasipu pored Mosta slobode. Prenosimo priopćenje Mreže antifašistkinja Zagreb: Nekoliko tisuća posjetitelja i posjetiteljica i ove godine će sudjelovati u bogatom (...)

 • Na Međunarodni dan rada potpišite za referendum kojim se žele izmijeniti uvjeti odlaska u mirovinu

  Na Međunarodni dan rada potpišite za referendum kojim se žele izmijeniti uvjeti odlaska u mirovinu

  Ovogodišnje obilježavanje Međunarodnog praznika rada u potpunosti je posvećeno prikupljanju potpisa, prenosi Inicijativa '67 je previše' . Umjesto tradicionalne čestitke sindikalnih središnjica, ovogodišnju čestitku povodom Međunarodnog praznika rada potpisuje Inicijativa "67 je previše".

 • CMS-ova radionica: Medijsko izvještavanje o diskriminaciji i govoru mržnje

  CMS-ova radionica: Medijsko izvještavanje o diskriminaciji i govoru mržnje

  Centar za mirovne studije, Kuća ljudskih prava Zagreb, GONG i Hrvatsko novinarsko društvo pozivaju vas na radionicu za novinarke i novinare, urednike i urednice te studente i studentice novinarstva "Medijsko izvještavanje o diskriminaciji i govoru mržnje".

 • Nakon #PrekinimoŠutnju UN istražuje nasilje na porodu

  Nakon #PrekinimoŠutnju UN istražuje nasilje na porodu

  Šest mjeseci nakon što je udruga Roda pokrenula akciju #PrekinimoŠutnju kao odgovor na iskustvo kiretaže "na živo" saborske zastupnice Ivane Ninčević Lesandrić, hrvatske institucije još nisu poduzele konkretne korake za poboljšanje situacije na odjelima ginekologije i porodništva.

 • Obvezno savjetovanje prije pobačaja NIJE opcija

  Obvezno savjetovanje prije pobačaja NIJE opcija

  Iako novi tzv. Zakon o pobačaju nije na vidiku, probni baloni se ipak puštaju u javnost. Jedan od takvih je i ovotjedna najava da bi novi zakon mogao sadržavati odredbu o obveznom savjetovanju kroz koje će žena morati proći prije pobačaja, što je od neimenovanog izvora doznao Večernji list .

 • I ove godine gorjet će Trnjanski kresovi za nepokoreni Zagreb

  I ove godine gorjet će Trnjanski kresovi za nepokoreni Zagreb

  Tradicionalna proslava Dana oslobođenja Zagreba, Trnjanski kresovi, održat će se u subotu, 4. svibnja na savskom nasipu pored Mosta slobode. Uz bogati kulturno-umjetnički sadržaj i radionice za sve uzraste, brojna druga iznenađenja i nezaobilazno paljenje kresova, posjetiteljice i posjetitelji će (...)

<< < 1 2 3 4 5 > >>

Stup srama

Iz drugih medija

AEM