U fokusu

Program u trajanju od 6 mjeseci

CMS: Upisi u 21. generaciju Mirovnih studija

CMS: Upisi u 21. generaciju Mirovnih studija

CMS

Centar za mirovne studije otvorio je poziv za  21. generaciju Mirovnih studija, programa neformalnog obrazovanja za građane i građanke. 

Mirovni studiji pokrenuti su još 1997. godine i održani sa željom da promišljaju i grade alternative društvenim nepravdama te potaknu sudionike i sudionice programa da postanu aktivni nositelji promjena – kroz rad u kolektivima i zajednicama kojima pripadaju. 

Povezivanjem i suradnjom kroz Mirovne studije stvaramo istraživački, obrazovni i organizacijski potencijal za nenasilnu promjenu. 

Program, u trajanju od 6 mjeseci, otvoren je za sve građane željne rada na društvenoj promjeni, a do sada je kroz njega prošlo više od 600 polaznika.  Osnovni program, u trajanju od 130 sati predavanja, radionica, istraživačkog i praktičnog rada te uključuje rad na pristupima i analizama vezano uz globalizaciju i ekonomska pravda, ljudsku sigurnost i migracije, ljudska prava, feminizam, spol, rod, seksualnost te ratno i antiratno nasljeđe kao i na praksama za društvenu promjenu.

Centar za mirovne studije poziva sve građane željne aktivnog rada na promjeni društva, njihovih zajednica ili susjedstva, da se prijave na program do 9. prosinca. Više informacija nalazi se na internetskoj stranici Centra za mirovne studije.