Vijesti

26.10.2018. 09:41:24 - Libela/Reuters

13 osoba bilo je na poziciji viših rukovoditelja ili više

48 Googleovih zaposlenika otpušteno zbog seksualnog uznemiravanja

Glavni izvršni direktor tvrtke Google Inc Sundar Pichai izjavio je u četvrtak da je tvrtka kroz protekle dvije godine otpustila 48 zaposlenika zbog seksualnog uznemiravanja.

Pichai je poslao e-mail Googleovim zaposlenicima kao odgovor na ranije objavljeno izvješće iz New York Timesa.

U izvješću se navodi da je ovaj Internet gigant zaštitio trojicu viših rukovoditelja od navoda o seksualnom uznemiravanju nudeći im isplate.

Kako prenosi Reuters, u e-mailu je navedeno da je od 48 otpuštenih, 13 osoba bilo na poziciji viših rukovoditelja ili više.

Međutim, Pichai tvrdi da niti jedan od tih zaposlenika nije primio otpremninu.

E-mail, koji je također potpisala i Googleova potpredsjednica HR-a Eileen Naughton, također navodi da zaposlenici/e tvrtke mogu koristiti internet alate za anonimno prijavljivanje slučajeva neprimjerenog ponašanja.

Također je izneseno da Google ažurira svoju politiku po pitanju zahtijevanja od svih potpredsjednika/ica da otkriju bilo kakav odnos s kolegom/icom bez obzira na liniju izvještavanja ili prisutnost sukoba interesa.

"Želimo osigurati da Google bude radno mjesto na kojem se možete osjećati sigurno dok radite i gdje postoje ozbiljne posljedice za svakoga tko se neprimjereno ponaša", navedeno je u e-mailu.

Tagovi: google, seksualno uznemiravanja, uznemiravanje na radnom mjestu

Vezani članci:

Facebook komentari

Iz drugih medija

AEM