Vijesti

15.10.2009. 11:53:14 - Justyna Pierzynska

Bez manekenki

 

Poznati njemački ženski časopis i online-magazin Brigitte pokrenuo je zanimljivu inicijativu "Ohne Models" (Bez manekenki), kojom će svoje stranice jednom zauvijek osloboditi slika neprirodno mršavih ljepotica. U buduće Brigitte uopće neće objavljivati slike profesionalnih manekenki. Umjesto toga, kao modeli će biti prikazane same čitateljice časopisa, koje će čak i pozirati u modnim sesijama. Manekenke će se izbaciti također iz rubrika koje su inače za njih uvijek rezervirame u svim drugim ženskim časopisima - fitness, beauty i make-up.

 

Nakon najavljivanja akcije kojom će se promjeniti filozofija i ukupan design časopisa, redakcija je primila na tisuće podržavajućih e-mailova i  čestitki na izvrsnoj ideji. Odmah je pokrenuta i stranica za online-prijave čitateljica koje žele aktivno sudjelovati u projektu i postati novi Brigitte modeli.

"Naš se način rada sada potpunio promjenio - ističe Rose-Marie Sievers, koordinatorica foto-sesija. Umjesto traženja manekenki u modnim agencijama, moramo se pokrenuti i same izaći van kako bi na ulicama pronašle kandidatkinje za snimanje. Uspjele smo na taj način upoznati otvorene, simpatične žene koje su pristale otputovati na foto-sesiju u Tanzaniju već sljedeći tjedan. Oduševljene smo također brojem žena koje su se prijavile preko online - obrasca - zasad ih je više od 5000!"

 

Brigitte je svoju inicijativu pokrenula s ciljem približavanja časopisa stvarnim čiteteljicama koje se teško mogu prepoznati u fotografijama neprirodno mršavih modela. Time je napravljen jedinstven i odvažan korak  u borbi protiv umjetno induciranih kompleksa koje potiče ženska modna industrija. S obzirom na snažan medijski odjek, projekt će se vjerovatno pokazati uspješnim.

 

A sama Brigitte, osim što će jedno vrijeme slaviti kao posebno moderan i emancipiran glasnik "pravih" žena, vjerovatno će i uštedjeti na honorarima za profesionalne manekenke.

 

I svi sretni i zadovoljni!

Tagovi: ljepota, moda

Vezani članci:

Facebook komentari

Iz drugih medija

AEM