U fokusu

kako se bolje snaći pri samozapošljavanju

CESI pokreće novi cikuls radionica za nezaposlene žene

CESI pokreće novi cikuls radionica za nezaposlene žene

Pexels

Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje (CESI) poziva na drugi ciklus od 4 radionice za nezaposlene žene koje su u procesu pokretanja vlastitog posla i samozapošljavanja. Poziv na radionice prenosimo u cijelosti:

Radionice su namijenjene dugotrajno nezaposlenim ženama koje razmišljaju o samozapošljavanju ili su u procesu samozapošljavanja, žele pokrenuti vlastiti posao, steći dodatno samopouzdanje u znanje i vještine koje posjeduju a kako bi se bolje snašle u procesu pokretanja posla i samozapošljavanja.

Radionice su besplatne! 

Termin prve radionice je 10.09.2018. s početkom u 11 sati. Očekivano trajanje radionice je 2 sata. (Termin za idući susret dogovara se na radionici! )

Radionica će se održati u našem prostoru, CESI, Nova cesta 4, polukat.

 

Ukoliko ste zainteresirani i/ili imate dodatnih pitanja molimo Vas da popunite prijavnicu na LINKU

O radionicama:

Cilj je osnažiti žene koje su zainteresirane za rad na postojećim i stjecanje dodatnih znanja i vještina.

Radionice pružaju sigurnu i poticajnu okolinu gdje je moguće dijeliti svoje probleme, pitanja koja vas muče, prilike i izazove te razvijati nove vještine i znanja a vezano za svijet rada i pokretanje posla.

Sudjelovanje omogućuje  i povezivanje sa drugim osobama koje također pokreću posao i u procesu su samozapošljavanja.

Radionice se provode u okviru programa Socijalna pravda i jednake mogućnosti kojim želimo pomoći dugotrajno nezaposlenim ženama i ženama koje su izložene diskriminaciji u svijetu rada na području Grada Zagreba, uz dugogodišnju podršku HZZ-područne službe Zagreb.

Direktne aktivnosti programa uključuju edukaciju i  podršku za socijalno ugrožene žene na tržištu rada kroz nekoliko ključnih elemenata:radionice za jačanje samopouzdanja, radionice za pokretanje vlastitog posla vezane uz razvoj “mekih” i “tvrdih” vještina, coaching i mentorstvo, pravno savjetovanje i informiranje, te povezivanje i umrežavanje.

Sto su o radionicama rekle dosadašnje polaznice:

“Naprosto sam oduševljena ovom radionicom i voditeljicom te načinom rada. Stvarno jedna od najkorisnijih radionica na kojima sam ikad bila i svima ću je preporučiti.”

“Izuzetno mi se svidjelo što se na radionici odgovaralo konkretno na pitanja, probleme, informacije i znanja koja sam dobila su primjenljiva u današnjim uvjetima zapošljavanja.”

“Dobila sam korisne informacije i dobar osjećaj da sam nešto korisno naučila i učinila za sebe.”

“Potvrdila sam neke svoje ciljeve i plan ostvarenja. Nisam izgubila ništa – dobro uloženo vrijeme!”

“Radionica mi je pomogla da skupim još samopouzdanja a nadam se da ću uspjeti dobiti sredstva za samozapošljavanje od Zavoda za zapošljavanje.”

 “Dobila sam puno informacija, podizanje razine samopouzdanja. Izgubila sam dio straha od novog početka.”

Projekt je financijski podržan od:

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku