Vijesti

13.10.2009. 09:59:02

Mir i sigurnost

 

Predstavnice "Domina", Mirjana Kučer i Goranka Škoprc sudjelovale su 05. i 06. listopada na dvodnevnoj međunarodnoj konferenciji "Peace and Security - Feminist Alternative Antico" koja je, u povodu obilježavanja 10. godišnjice promocije mira i nenasilja kroz socijalnu uključenost žena, okupila u Skoplju, Makedonija, preko 100 žena iz 43 zemlje Euro-mediteranske regije.

Počasna gošća Konferencije, egipatska feministica Nawal El Saadawi u svom govoru osvrnula se na stanje i reaktivaciju feminističkog pokreta u svijetu, a posebno zanimljiva bila su izlaganja žena iz konfiktnih zemalja Bliskog istoka.

U svom izlaganju, Mirjana Kučer istaknula je da žene moraju biti ravnopravne u prevenciji i rješavanju koflikata, kao i u procesu pomirenja i izgradnje mira.

"Problemi žena, njihove, potrebe, uloge, status, su univerzalni. Konferencije poput ove vrlo su značajne, jer nas podjećaju koliko smo, kao žene, slične i koliko smo snažnije ujedinjene. A upravo je sada vrijeme za ujedinjenje na globalnoj razini.", zaključila je M. Kučer.

"Ženska feministička inicijativa - Antico" uputila je s ovog skupa apel javnosti u kojem se ističe da je cilj feministkinja ujedinjeni svijet, slobodan od militarizma, patrijarhalne i imperijalističke dominacije i religioznog fundamentalizma.

Tagovi: domine, ženske udruge

Vezani članci:

Facebook komentari

Iz drugih medija

AEM