U fokusu

Podržite festival aktivističkih zborova!

‘Sve u jedan glas’ – započela crowdfunding kampanja

‘Sve u jedan glas’ – započela crowdfunding kampanja

Le Zbor

Prema riječima Ginette Sagan, “Šutjeti pred nepravdom znači stati na stranu opresora”.

Zagrebačkom feminističkom aktivističkom zboru Le Zbor dosta je šutnje, i zato u suradnji s udrugom Domino organizira treći po redu festival aktivističkih zborova pod nazivom Sve u jedan glas, kao nastavak prethodnih dvaju festivala – beogradskog “Svi u glas” i ljubljanskog “Vsi v en glas”.

Le Zboru će se na festivalu pridružiti još sedam aktivističkih zborova – Praksa iz Pule, ZborXop i Domaćigosti iz Zagreba, Horkestar iz Beograda, 29. Novembar iz Beča, Zborke i Kombinat iz
Ljubljane. Kako bi ih sve ugostile, Le Zbor treba i vaš glas! Zato su pokrenule Indiegogo kampanju, kojom nastoje skupiti sredstva za pokrivanje troškova organizacije festivala.

Osim donacijom za kampanju, Le Zbor možete podržati i prilogom na samom događaju, 21. travnja 2018. u velikoj dvorani Teatra ITD u zagrebačkom Studentskom centru, od 15 do 21h.

“Kao aktivistkinje, u vrijeme kada se prodaju priče da je strašnija tzv. rodna ideologija od nasilja nad ženama, kada se o ratifikaciji Istanbulske konvencije razglaba, a o silovanjima i ubojstvima žena šuti, kada se te iste žene upućuje da svoje nasilnike ne prijavljuju te da im još po mogućnosti rode i dijete jer ipak se radi na demografskoj obnovi, odlučile smo naslovom poručiti da žene nisu i nikada neće biti drugotne – gramatički, društveno, politički ili na bilo koji drugi način. Poručujemo da nam je dosta! Muški dijelovi naših zborova pjevaju s nama u jedan glas jer je rodna ravnopravnost pitanje općeg dobra cijelog društva”, poruka je Le Zbora.