Vijesti

29.09.2009. 10:19:55 - T.B.

Ženski nogometni klubovi:

"Smijenite Zirduma!"

Kuća hrvatskog nogometa

Kuća hrvatskog nogometa

 Afera seksualnog uznemiravanja nogometašica od strane visokog dužnosnika Hrvatskog nogometnog saveza podigla je na noge i institucije i ženske nogometne klubove. Pravobraniteljičinom zahtjevu za očitovanjem HNS-a o slučaju pridružila se i predsjednica saborskog Odbora za ravnopravnost spolova Gordana Sobol.

"Tražim da hitno, postupajući u skladu sa statutom HNS-a utvrdite da li postoje opravdani razlozi za suspenziju Šime Zirduma sa svih funkcija koje obnaša vezano uz ženski nogomet" navodi se u priopćenju Gordane Sobol.

Ženski nogometni klubovi Agram (Zagreb) i Rijeka - Jack pot uputili su pak HNS-u zahtjev za udaljenje Šime Zirduma sa svih funkcija u okviru nogometnog saveza. Kako navode člankom 82. Statuta Hrvatskog nogometnog saveza, izričito se navodi da "Osoba protiv koje je započeo kazneni postupak za kazneno djelo za koje se može izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna, udaljit će se od sudjelovanja u nogometnim natjecanjima, obavljanja stručnih poslova u nogometu i sudjelovanja u radu skupštine ili tijela upravljanja Saveza, člana Saveza ili kluba, do okončanja postupka".

"Budući je došlo do ogromne doze nepovjerenja roditelja prema krovnim organizacijama ženskog nogometa u Hrvatskoj, naši klubovi neće biti u mogućnosti slati djevojke u reprezentaciju ili na bilo kakva druga okupljanja dok je u strukturama ženskog nogometa g. Zirdum" poručuju Agram i Rijeka - Jack pot.

Hrvatski nogometni savez danas će održati sjednicu Disciplinske komisije HNS-a na kojoj će se razmotriti slučaj Zirdum.

Tagovi: gordana sobol, nogomet, pravobraniteljica, sport

Vezani članci:

Facebook komentari

Stup srama

Iz drugih medija

AEM