U fokusu

Peticija i najava prosvjeda

Ostavite studente/ice na miru!

Ostavite studente/ice na miru!

Facebook

Novogodišnja odluka vladajućih da se prag oporezivanja studentskih zarada spušta sa 50.000 kuna, koliki je bio prošle godine, na 15.000 kuna ove godine, izazvao je masovno negodovanje i bijes studenata i studentica diljem zemlje. 

Tako je pokrenuta Facebook stranica Prosvjedi – Izmjena pravilnika o porezu na dohodak s ciljem pozivanja na studentske prosvjede koji bi potencijalno srušili odluku kojom se studentima/icama oduzima značajan novac za njihovu egzistenciju i nastavak školovanja. Također, pokrenuta je i peticija kojom se traži izmjena pravilnika o porezu na dohodak i vraćanje na prijašnji prag od 50.000 kuna. Peticiju je do sad potpisalo 13.000 osoba. 

“Pozivamo sve zainteresirane bili vi studenti ili ne, medije, javne ličnosti da nam se pridružite i pomognete nam u ostvarivanju naših prava. Svaki glas znači puno. Dosta je bilo laganja i krađe. Sirotinja se oporezuje velik porezima, dok oni koji odlučuju o tome donesu takvu poreznu reformu da se njima povećaju njihove plaće koje su ionako već prevelike za posao koji (ne) rade! Digni glas i samo jako!”, poručuju pokretači/ice stranice Prosvjedi – Izmjena pravilnika o porezu na dohodak.