Vijesti

27.08.2009. 09:21:28 (Večernji list)

Sramotno ponašanje policije

(Foto: circo de invierno)

Djelatnici Policijske uprave vukovarsko-srijemske uhitili su 21-godišnjeg hrvatskog državljanina iz mjesta nedaleko od Vinkovaca, zbog osnovane sumnje da je prije tri mjeseca pokušao silovati 17-godišnjakinju, a prije dva tjedna istukao i silovao djevojčicu od 14 godina.

Sedamnaestogodišnjakinja je ispričala da ju je sreo u jednom kafiću, a potom je nju i njeno društvo pozvao na jedno piće u svoju kuću. Pozvao ju je u drugu sobu, zaključao vrata i odmah počeo tući i gušiti, ali su vikanje čuli prijatelji i potražili pomoć.

Policija je došla i spasila je. No, neugodno se iznenadila kada su je, tvrdi, policajci nagovarali da "sve ostane tajna". Policiji je djevojka rekla da ga neće tužiti jer se bojala roditelja, ali se kasnije povjerila roditeljima i prijavila nasilnika.

Utvrđeno je da policijska ophodnja uopće nije prijavila taj slučaj, a u međuvremenu su roditelji 14-godišnjakinje prijavili da je njihovu kći isti taj mladić odvezao mopedom izvan sela, istukao je i silovao. Tada je mladić i uhapšen. U PU vukovarsko-srijemskoj kažu da će policajac koji nije prijavio pokušaj silovanja stegovno odgovarati te da će istražiti još neke slučajeve silovanja.

Tagovi: seksualno nasilje, silovanje

Vezani članci:

Facebook komentari

Iz drugih medija

AEM