U fokusu

Sutra svi i sve na Marš!

Marš za radnička prava, a ne za Minhen

Marš za radnička prava, a ne za Minhen

Uoči sutrašnjeg Marša mladih za radnička prava na nadvožnjaku u Držićevoj ulici u Zagrebu jutros je osvanuo transparent koji poručuje “Marš za radnička prava, a ne za Minhen”.

Marš mladih za radnička prava organizira inicijativa udruga i sindikata, sutra, 15. listopada, a program započinje u 16h okupljanjem ispred Hrvatskog narodnog kazališta. “Maršom želimo poručiti hrvatskim stranačkim elitama da nam je dosta tretiranja mladih kao pukog simbola u političkim govorima i predizbornim kampanjama. Mladi nisu, kako političari i političarke vole reći, budućnost, već sadašnjost!” poručuju organizatori i organizatorice.

U sklopu programa na Zrinjevcu će uz govore mladih s iskustvom učeničkog i studentskog rada te sindikalnog organiziranja biti organiziran informativni punkt na kojem će se građani u razgovoru sa sindikalistima/kinjama i sindikalnim pravnicima/ama iz prve ruke moći informirati o svojim radničkim pravima i preuzeti materijale o sindikalnom organiziranju; dok će inicijativa Za rad spremne emitirati Nevidljive vijesti radnika i radnica.