Vijesti

19.09.2016. 10:26:14 - Libela

Protiv izrabljivanja radnika/ca u trgovackim lancima

Akcije u Splitu i Slavoniji: Njima dvorci, radnicama minimalac

(Foto: Facebook/Radniča fronta)

Priopćenje Radničke fronte prenosimo u cijelosti

"Boso, radnici su gladni"; "Gazda je jamio, robijat će"; "Gazda u dvorcu, radnici na crkavici"; "Njima dvorci, radnicama minimalac", - neke su od poruka Radničke fronte Split i Slavonija - kako bi se još jednom upozorilo na težak položaj 100 000 radnica i radnika u trgovačkim lancima širom zemlje.

Foto:Facebook/Radnička fronta

Foto:Facebook/Radnička fronta

Prije koji mjesec u medije su izišli strašni podaci o kršenju radničkih prava te maltretiranju radnica i radnika u trgovačkom lancu Boso d.d. (dijelu NTL-a). Nažalost, situacija je tek malo bolja u većini drugih lanaca.

Radnice/i rade prekovremeno bez plaće, prisiljava ih se da kupuju robu u trgovinama u kojima rade ili im se isplaćuje dio plaće u bonovima, na radnim mjestima ih se brutalno maltretira i izrabljuje, rade u često nehumanim uvjetima (ne smiju na WC, moraju satima stajati bez pauze i sl.), a za samu pomisao sindikalnog organiziranja na radnim mjestima dobiva se otkaz.

Foto:Facebook/Radnička fronta

Foto:Facebook/Radnička fronta

Radnička fronta se stoga zalaže da se ovakva i slična velika kršenja ne samo zakonima propisanih radničkih prava, nego i kršenja osnovnog ljudskog dostojanstva, kažnjavaju na jedini priličan način - oduzimanjem imovine takvim izrabljivačima.

Tagovi: boso, hrvatska, konzum, radnice, radnici, radnička fronta, radnička prava, slavonija, split, trgovački lanci

Vezani članci:

Facebook komentari

Iz drugih medija

AEM