U fokusu

donirajte!

Autonomna ženska kuća treba vašu pomoć

Autonomna ženska kuća treba vašu pomoć

Autonomna ženska kuća Zagreb

Autonomna ženska kuća Zagreb (AŽKZ) upozorila je u ponedjeljak da im smanjenje sredstava za rad skloništa i savjetovališta predstavlja nesavladivu prepreku u daljnjem radu zbog čega su pozivali građane/ke, ali i pravne osobe da im pomognu uplatama financijskih donacija.

Prenosimo njihov apel:

Bez pomoći i podrške građanki i građana RH – prije svega mjesečnim donacijama putem trajnog naloga, sklonište i savjetovalište za žene i njihovu djecu AŽKZ-a prestali bi raditi početkom ove godine. Naime, prva uplata sredstava Ministarstva socijalne politike i mladih izvršena je tek 18.4.2016., a od Zagrebačke županije i Grada Zagreba prve uplate očekujemo tek u lipnju – što se ponavlja iz godine u godinu.

Osim toga, Ministarstvo socijalne politike i mladih i Zagrebačka županija dodatno su smanjili sredstva za rad skloništa i savjetovališta AŽKZ-a za 2016. u ukupnom iznosu od 269.756 kn što predstavlja ogromnu prepreku daljnjem nesmetanom radu AŽKZ-a za žene i njihovu djecu.

Zbog navedenog, upućujemo apel svim građankama i građanima te pravnim osobama koje/koji još nisu donatorice/donatori AŽKZ-a da nam već danas pomognu uplatama financijskih donacija. Molimo Vas postanite mjesečna prijateljica ili mjesečni prijatelj AŽKZ-a već danas. Više o mjesečnom prijateljstvu saznajte OVDJE.

Za uplate jednokratnih donacija, kliknite OVDJE. 

Pravne osobe također pozivamo da pomognu i donacijama u naturi (kućanski aparati i druge kućanske potrepštine, kreveti i madraci te drugi namještaj koji je dotrajao, kompjutorska oprema i drugo prema popisu koji dostavljamo).

Molimo Vas, pišite nam na donacije@azkz.net te saznajte više na koji način možete najbolje pomoći ženama i djeci koje/koja su preživjela partnersko nasilje.