U fokusu

Reforma za dobrobit cjelokupnog društva, a ne politike

Ekspertna skupina traži od stranaka da ne prisvajaju kurikularnu reformu

Ekspertna skupina traži od stranaka da ne prisvajaju kurikularnu reformu

Članovi i članice Ekspertne radne skupine za provedbu kurikularne reforme, koji su nedavno podnijeli/e ostavke žaleći se na političke pritiske na njihov rad i nedostatak potpore vlasti, u utorak su zahvalili svima koji/e podupiru kurikularnu reformu, a od svih su političkih stranaka zatražili da ne prisvajaju tu reformu, već obrazovanje i znanost stave kao svoje prioritete.

 “Ovom prilikom još jednom želimo zahvaliti svima na podršci Cjelovitoj kurikularnoj reformi. Također želimo ponoviti i još jednom zamoliti sve političke stranke da ne prisvajaju kurikularnu reformu. Reforma je od samog početka osmišljena kao nacionalni projekt i istinsko mjesto zajedništva i dijaloga u kojem sudjeluju stručnjaci vrlo različitih svjetonazora”, poručuju u priopćenju Boris Jokić, Branka Vuk, Ružica Vuk, Branislava Baranović, Suzana Hitrec, Zrinka Ristić Dedić i Tomislav Reškovac.

 Ističu kako je kurikularna reforma iskren i pošten pokušaj ljudi iz škola, vrtića, učeničkih domova, akademske zajednice, vjerskih zajednica, privatnog sektora, sindikata, napominjući da se njihov rad kao ekspertne skupine proteže kroz dvije različite Vlade, pri čemu su upoznati s niskom razinom podrške reformi, ali i općenito sustavima odgoja i obrazovanja.

 “Stoga umjesto deklarativne podrške, molimo sve političke opcije da stave obrazovanje i znanost kao svoje prioritete, povećaju ulaganje u obrazovanje i znanost, poboljšaju status odgojno-obrazovnih radnika i znanstvenika i osiguraju djeci i roditeljima bolje obrazovanje. Od praznih riječi i jeftinih političkih bodova onih koji su u prošlosti bili ili trenutno jesu moćni, ova zemlja nema mnogo”, zaključuju u priopćenju.