U fokusu

dekan ne odustaje

Previšić poručio Branki Galić da ju svejedno ne želi u svojoj prodekanskoj ekipi

Previšić poručio Branki Galić da ju svejedno ne želi u svojoj prodekanskoj ekipi

Facebook/Akademska solidarnost

Dekan Filozofskog fakulteta i pobornik spornih ugovora Filozofskog i Katoličkog bogoslovnog fakulteta (KBF) Vlatko Previšić nastavlja sukob s prodekanicom Filozofskog Brankom Galić. Naime, nakon što se prodekanica Galić prije nešto više od mjesec dana javno suprotstavila ugovorima, Previšić ju je samovoljno razriješio dužnosti iako to po pravilima može učiniti samo Fakultetsko vijeće. Vijeće je odbilo Previšićev prijedlog krajem travnja, a on je prodekanici Galić odlučio dati do znanja da ju svejedno ne želi u svojoj ‘ekipi’.

“Odlukom Fakultetskog vijeća od 25. travnja 2016., odbijen je moj prijedlog za Vašim razrješenjem s funkcije prodekanice, iako prijedlog spada upravo u moju dekansku statutarnu ovlast da predlažem svoju prodekansku ekipu.

Ovim putem Vas želim podsjetiti da sam na toj istoj sjednici FV rekao da s Vama surađivati dalje ne mogu i da ste izgubili svako moje povjerenje.

Navedena odluka Fakultetskog vijeća ne može vratiti to moje izgubljeno povjerenje. Slijedom toga zahvaljujem Vam na pomoći, no ona mi dalje nije potrebna, kao uostalom niti drugim kolegama prodekanima.

U Vaš mjesečni prodekanski novčani dodatak na plaću, kao i ostale prodekanske povlastice niti mogu, nit ću zadirati”, napisao je Previšić u dosta nepismenom pismu Branki Galić koje je na svojoj Facebook stranici objavila Akademska solidarnost.  “Na Filozofskom fakultetu i dalje mrak”, riječi su kojima je Akademska solidarnost opisala situaciju na fakultetu.