U fokusu

Neprimjereni komentari

Karolina Vidović Krišto suspendirana s mjesta urednice Studija 4

Karolina Vidović Krišto suspendirana s mjesta urednice Studija 4

Hina

Karolina Vidović Krišto suspendirana je danas s mjesta urednice HRT-ove emisije Studio 4, javlja Crol. Radna jedinica Komunikacije HRT, na upit kojim je Crol tražio potvrdu i razloge suspenzije Karoline Vidović Krišto, odgovara kako “Karolina Vidović Krišto zbog nepridržavanja profesionalnih standarda odnosno iznošenja osobnoga mišljenja do daljnjega neće raditi za emisiju Studio 4 na Četvrtome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 4)”.

U ponedjeljak, u dijelu emisije Studio 4 u kojem se pregledava dnevni tisak, Karolina Vidović Krišto ponovno je iznijela svoj osobni stav o “takozvanom spolnom odgoju koji je temeljen na pedofiliji“:

“Novi list navodi i kako je u Hrvatskoj zaštita zdravlja postala ideološko pitanje. Pozivaju se na izjave ginekologa Dubravka Lepušića koji odaziv mladih na cijepljenje protiv HPV-a smatra katastrofalno lošim. Nastavlja kako je to posljedica dolaska desničara i konzervativaca na vlast.

Podsjetimo, Dubravko Lepušić jedan je od trojice glavnih autora takozvanog spolnog odgoja koji je temeljen na pedofiliji, a koji je i dalje u hrvatskim školama”, komentar je zbog kojeg je Vidović Krišto “do daljnjeg udaljena” iz Studija 4.

Vidović Krišto uređivala je Studio 4 i kada je u njemu gost bio profesor i bivši dekan Medicinskog fakulteta u Splitu, Matko Marušić, koji se s njom, očigledno, u mnogo toga slaže. Tom je prilikom Marušić rekao kako “možeš biti samo ili muško ili žensko, treće ne postoji” te nastavio objašnjavati da “promotori, zastupnici rodne ideologije tvrde kako termini biološkog spola nisu dihotomni, nego da postoji kontinuirani prijelaz u muško i žensko, a to je za njega “osobna uvreda”. O tome smo pisale ovdje

Je li Vidović Krišto danas suspendirana i s ostalih dužnosti na HRT-u, nije poznato, a za komentar nije bila dostupna.