U fokusu

sad me vidiš, sad me ne vidiš

Jesu li se hakeri dočepali i stranica Mosta?

Jesu li se hakeri dočepali i stranica Mosta?

Screenshot most-nl.com

Nakon što smo ranije danas uočile i na svojoj Facebook stranici objavile kako nas je krajnje razveselila informacija kako tajnost podataka svih onih koji i koje žele kontaktirati Most preko njihovih službenih stranica ‘jamči dr. Božo Petrov svojom riječju’ u roku kraćem od sat vremena ta je poruka uklonjena sa stranice Mosta.

Kao što možete primjetiti na fotografiji, zelenim slovima posebno je bilo naznačeno da ‘tajnost podataka jamči svojom riječju dr. Božo Petrov‘, a sada na službenim stranicama Mosta možemo vidjeti samo (ironično) prostor za pretragu označen sa ‘search’:

{slika}

Čemu ekspresno uklanjanje ove informacije još uvijek ne možemo sa sigurnošću tvrditi. Možemo samo nagađati, ali gotovo je nevjerojatno i pomisliti da održavatelji službene stranice Mosta smatraju kako bi ideja da tajnost podataka osobno jamči Božo Petrov ikako moglo nanijeti štetu toj platformi. Jedinu logičnu poveznicu vidimo u činjenici da je gospodin Petrov u predizbornoj kampanji kod javnog bilježnika svojim potpisom ovjerio izjavu kako neće stupati u koaliciju ni sa SDP-om niti sa HDZ-om, ali budući da cijelo vrijeme naglašava kako se ne radi o koaliciji, već o suradnji, ne razumijemo zašto u Mostu smatraju da je riječ Bože Petrova i na koji način okaljana.

Nadamo se da uklanjanje ove informacije ne znači da su se hakeri koji posljednjih mjeseci haraju Republikom Hrvatskom dočepali i stranica Mosta.

Nakon samo nekoliko sati, na stranici most-nl.com ponovno je moguće ostavljati komentare i prijedloge, ali i popuniti kontaktni obrazac. Međutim, informaciju kako ‘tajnost podataka jamči svojom riječju dr. Božo Petrov’ više nije moguće pronaći. Sada na mjestu gdje je zelenim slovima stajala ta ohrabrujuća poruka, vidimo samo tužnu prazninu.

{slika}

Uskoro opširnije….