U fokusu

samo reforme

Plati pa se rugaj

Plati pa se rugaj

Hina

Željko Reiner je vožnju rotirkama preko velikog graničnog prijelaza itekako zaradio, a koliko razumijem, u novoj Hrvatskoj jedino je to i važno.

Samo u predizbornoj kampanji ovih izbora, Reiner je uplatio ukupno 119 tisuća kuna za HDZ. Odnosno, kako je ograničenje 30 po osobi, to su učinili svi članovi njegove obitelji, ravnomjerno. I kći koja ima 18 godina uplatila je 29 tisuća kuna. A to je samo novac i samo ove godine, a mi bismo sad da on čeka u gužvi? Pa čekaj malo.

Željko Reiner u HDZ-u je, kako je sam izjavio u jednom od intervjua nakon što je proglašen predsjednikom Hrvatskog sabora, od samih početaka. Zamjenik ministra zdravstva bio je još 1993. godine.

Ne ulazeći sada u raznorazne odbore, predsjedništva, glavne odbore, nacionalna vijeća, nazovimo ih već kako hoćemo, Reiner se, očigledno, dobro naradio na svojem putu do predsjednika Hrvatskoga sabora. Primjerice, kada je trebalo objašnjavati zašto je ključno da brak u Ustavu bude naveden kao zajednica jednog muškarca i jedne žene, na svoja pleća je taj preteški zadatak preuzeo Željko Reiner. Sigurno je i time zaradio poneki poen. Prošao je Reiner, kako bi rekao Karamarko, cijeli niz putića, mostića i stazica da se danas nađe u ovoj poziciji iz koje će vraćati dignitet svemu i svačemu. Mora to tako biti, ne može sad baš bilo tko, praktički ni od kuda doći i zasjesti na jednu od najmoćnijih ili barem uglednijih pozicija u državi. Nije Reiner Tim Orešković nit’ je predsjednik Sabora premijer.

I što bismo mi sada? Da nakon sveg tog mukotrpnog truda i angažmana, tog silovitog zagovaranja i dogovaranja, Željko Reiner sjedi u autu i čeka red na prelasku granice kao…kao…neki obični član