Vijesti

24.06.2009. 12:16:20 - Stanislav SOLDO (Slobodna Dalmacija)

Dr. Darka Volarević predsjednica Gradskog vijeća Metkovića

(Foto: Denis Jerković)

Ugledna metkovska liječnica, dr. Darka Volarević, nedavno je jednoglasno izabrana za predsjednicu Gradskog vijeća. Dr. Volarević (kandidatkinja koalicije HSS-HSLS-HNS-HSU) nije nova u političkom životu grada. U prethodnom sazivu obnašala je dužnost vijećnice, a 2004. godine nakon izvanrednih gradskih izbora kratko je bila predsjednica GV-a.- Jednoglasno ste izabrani za predsjednicu Gradskoga vijeća Metkovića. To je sigurno priznanje vama i vašem radu?

- Osobno priznanje doživjela sam već isticanjem prijedloga moga imena kao kandidata za predsjednicu Vijeća ispred koalicijskih vijećnika, što su i ostali prihvatili. Mislim da smo jedni drugima poslali uzajamnu poruku da želimo raditi zajedno samo u svrhu dobra naših građana, opravdati njihovo povjerenje u lokalnu vlast i konačno, da ne smijemo žrtvovati budućnost ostajući u prošlosti.- Možete li nam pojasniti "izgled" Vijeća u novom sazivu?


- Vijeće je jasno i stabilno s većinom iz pobjedničke koalicije, te s respektabilnom oporbom. Vijeće je raznoliko, i to ne samo prema odnosu pozicije i oporbe, već i činjenicom da su unutar koalicije vijećnički mandati povjereni ljudima, a ne isključivo članovima HSS-a, i upravo to držim velikim iskorakom. Upravo u toj raznolikosti vidim polazište za kvalitetno i konstruktivno Vijeće.

 

Za dobra rješenja

- Kakav rad očekujete i čemu se nadate iz oporbenih klupa?

- Nemam pravo misliti da bi bilo koji vijećnik, bez obzira kojoj opciji pripadao, bio protiv dobrih projekta, kvalitetnih rješenja i odluka. Oporba ne znači opstrukciju, priželjkujem i vjerujem u partnere u radu Gradskog vijeća, gdje ćemo zajednički odlučivati o budućnosti građana.- Uspjeli ste okupiti vijećnike za zajedničko fotografiranje?

- Nadam se da i ona nosi poruku u prilog prije navedenoga. Uistinu, htjela bih da se i za četiri godine ponosno fotografiramo zajedno, zadovoljni radom u proteklome razdoblju u kojemu ćemo služiti građanima; bit će to potvrda da nisam pogriješila u procjeni.- Dolina Neretve u javnosti se često spominje kao područje povećanog obolijevanja karcinoma. Hoćete li kao političarka preventivno djelovati i na tom planu?

- Naravno, najbliže je području moje struke. Kada je riječ o dolini Neretve, u javnosti se često spominju maligne bolesti i dovođenja u vezu s određenim čimbenicima ovoga područja. Kao liječnica ne mogu stati iza tvrdnji koje se temelje na paušalnim procjenama, jer znanstvene studije ovdje nisu provedene.

Na žalost, Neretva se uklapa u zabrinjavajuću i poraznu situaciju RH, u kojoj svake godine 12 i pol tisuća stanovnika umire od raka i ta smrtnost raste. Naša je obveza uključiti se u borbu protiv karcinoma preko državnih institucija prema Rezoluciji o zloćudnim tumorima, koju je Sabor donio prema uzoru na Europski parlament.

Tagovi: grad

Vezani članci:

Facebook komentari

Prikaži stare komentare (11)

Stari komentari

LML:
Pametna, obrazovana, socijalno osjetljiva, pravedna, šteta da nije gradonačelnica!
17.07.2009. 13:07
jelka:
Stranački nezavisna,lijevo orjentirana,savršeno surađuje,slijedi programe,a prije svega ljude!Presnažna da bi je pustili naprijed...
19.07.2009. 02:05
dubrovčanin:
Draga Marija, kada slušam tebe, kao da slušam nju. Dugo surađujemo u dubrovačkoj bolnici i poznati su mi njezini stavovi. Kada bi bila uza te, vjerovao bih da Hrvatska može naprijed, ovako se pitam: treba li Hrvatskoj pametnih. Znam da se zalaže za "dobro svima, a ne samo njima", vjeruje u moć obrazovanja i zna da jedino time možemo naprijed. Svojim znanjem ne promiče sebe nego vjeru u opće dobro, koje se može steći samo znanjem, radom, poštenjem... Ali... žena ima petlju reći što misli, sumnjam da će napredovati. Jedna je od onih koji su sanjali hrvatski san, a probudili se u hrvatskom mamurluku.
19.07.2009. 11:19
ninomtk:
broje se sekunde jadranki, friscicu, jambi... doktorice preuzmite vlast ovim opustosenim gradom vama vjerujemo
26.07.2009. 10:37
Metkovac:
Tko je ne zna skupo bi je platio !!! Otrov je to....
07.08.2009. 15:21
ana:
nitko nije savršen,ali ona je na pragu savršenstva,odlična osoba,inteligentna,prije svega dobra u duši,mnogo je cjenim kao osobu,i kao liječnicu.Samo neka dobro iskoristi potencijale koje posjeduje,odosno darove kojima ju je dragi bog Isus obdario,vjerujem u nju.
24.09.2009. 15:05
Metkovac:
Ana idi pa se lijeci kod nje...i s njom
14.10.2009. 17:17
iva:
Moj Metkovčanine Dragi Bog ti prosvitlio pamet i upravio na pravi put.
21.11.2009. 13:38
tina:
čestitke na pobjedi. sad očekujem da budeš gradonačelnica. skini ga konačno.
27.12.2011. 08:43
Ante:
Losa osoba,prefrigana,prodana dusa.
29.12.2011. 16:45
tina:
ante al ti se zamjerila? ljubomoran si? pa u Evropi smo sad je njeno vrijeme a ti u pozadinu. trajali ste preduuuuuugo ...
25.01.2012. 11:45

Iz drugih medija

AEM