U fokusu

kako bi trebalo izgledati novinarstvo po mjeri demokratske stranke žena?

Predsjednica Demokratske stranke žena otvoreno vrijeđa novinarke

Predsjednica Demokratske stranke žena otvoreno vrijeđa novinarke

Marija Jelinčić, predsjednica Demokratske stranke žena, stranke za koju do jučer vjerojatno nikada niste niti čule/i otvoreno vrijeđa novinarke nazivajući ono što pišemo ‘glupostima’, a nas ‘političkim potrčcima’.

Sve to, poprilično nezrelo, napisala nam je u komentaru na tekst napisan jučer o odluci Ustavnog suda koja predstavlja povijesni potez protiv ostvarivanja rodne ravnopravnosti u Republici Hrvatskoj.

Demokratska stranka žena pod svoje uspjehe za sada može upisati samo jedan, a to je zaslužnost (uz pomoć Ustavnog suda) za onemogućavanje značajnijeg udjela žena u parlamentu za sljedećih minimalno 20 godina.

Sve čime su se mogle pohvaliti do sada bilo je dobivanje otprilike 0,4 posto glasova po izbornim jedinicama na prošlim parlamentarnim izborima. S obzirom na toliko malenu količinu podrške, nije ni čudo što se zalažu za smanjenje broja potpisa potrebnih za kandidiranje na izborima.

Podsjećamo, prijedlog za pokretanje postupka za ocjenu suglasnosti s Ustavom Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o izborima zastupnika u Hrvatski sabor (“Narodne novine” broj 19/15) podnijela je Demokratska stranka žena, odnosno, predsjednica stranke Marija Jelinčić, a Ustavni sud jučer je praktički ukinuo svaki oblik sankcija za nepoštivanje rodnih kvota na izbornim listama.