U fokusu

Budite solidarni, budite solidarne!

HSP tužio je Novosti zbog provociranja hrvatskog naroda – evo kako se na njih možete pretplatiti!

HSP tužio je Novosti  zbog provociranja hrvatskog naroda – evo kako se na njih možete pretplatiti!

FB Novosti/naslovnica 14.8.2015.

O kako kažu nesvakidašnjoj kaznenoj prijavi koju je protiv Srpskog narodnog vijeća i medija koji oni izdaju – portala Novosti podigao HSP, izvijestio je Index.hr.

“Hrvatska stranka prava izvješćuje hrvatsku javnost da je podnijela kaznenu prijavu protiv portala Novosti-internetsko izdanje tjednika Novosti, Srpskog narodnog vijeća koje je izdavač portala Novosti, Milorada Pupovca za izdavača portala Novosti, Ivice Đikića glavnog urednika portala Novosti, izvršne urednice portala Novosti Tamare Opačić i novinara Nikole Bajta zbog nedopustivog omalovažavanja hime RH.”, navodi se na službenoj ‘Bog i Hrvati’ stranici HSP -a.

U izjavi za medije, koju potpisuje predsjednik Daniel Srb, navodi se i sljedeće: 

“Način rada ovog portala kao i Srpskog narodnog vijeća usmjeren je ne samo na omalovažavanje nacionalnih simbola, već se kontinuirano provodi politika provociranja hrvatskog naroda iskrivljavanjem povijesnih činjenica i omalovažavanjem hrvatskog naroda.”

Ukoliko vas je ova izjava nasmijala, zastrašila, natjerala da se još jednom zapitate što se to opasno događa sa slobodom medija u RH ili naprosto potaknula da na neki način izrazite podršku i solidarnost mediju koji svojim novinarima i novinarkama ne brani da pišu ono u što vjeruju, a poglavito onda kada je ono u što vjeruju promoviranje vrijedosti antifašizma, solidarnosti i ljudskih prava, predlažemo vam da im podršku izrazite pretplatom.

Kao što to navode na svojoj stranici, pretplata za Hrvatsku za mjesec dana iznosi 32 kune, za 2 mjeseca 62, za 3 mjeseca 96, a za 6 mjeseci 192 kune. Za godinu dana pretplata iznosi 384 kune. Uplatu obavite na: IBAN HR8423600001101506511, a u rubriku ‘Poziv na broj’ upišite svoj OIB. Potom o tome objavijestite medij na sljedeći način – uplatnicu ili fotokopiju uplatnice pošaljete na adresu Novosti, Ljudevita Gaja 7, 10 000 Zagreb ili na tel/fax 01 4811-281 ili na e-mail: info@portalnovosti.com

{slika}