Vijesti

08.07.2015. 16:36:13 - Ana Brakus

Reakcije na manipulacije

Reakcije Sanje Sarnavke i Paule Zore o manipulaciji prosvjedom za Imunološki zavod

Josip Klemm drži transparent Ženske sobe

Josip Klemm drži transparent Ženske sobe (Foto: Barbara Vid)

Reakcije na manipulaciju prosvjedom koji je danas u podne održan ispred hrvatske Vlade ne prestaju se stišavati.

Nakon medijskog priopćenja GONG -a, Ženske sobe i CESI - Centra za edukaciju, savjetovanje i istraživanje kojim se ograđuju od ovakvog tipa manipulacije prosvjedom protiv privatizacije Imunološkog zavoda, donosimo reakcije Sanje Sarnavke iz udruge B.a.Be. te Paule Zore iz Ženske sobe - Centra za seksualna prava.

Paula Zore je fotografiju na kojoj se jasno vidi kako Josip Klemm drži transparent s natpisom 'Ženska soba' komentirala ovako:

"Manipulacija i banalni populizam društva iz Savske 66 ponovo izlazi opet na vidjelo, i pretvara važnu temu oko privatizacije javnih dobara u poligon za političke igre. Kako je moguće da je netko protiv privatizacije javnih dobara, a istodobno u svojim redovima ima ili ga podržavaju oni koji su se direktno okoristili u nizu nezakonitih  privatizacija javnih poduzeća?".

"S druge strane, ako je to moguće možda je moguće da gospodin Klem nije slučajno uzeo transparent Ženske sobe, nego zapravo podržava i pravo na abortus i LGBT prava ili se za razliku od predsjednice deklarira kao feminist."

Sanja Sarnavka Foto: Libela

Sanja Sarnavka Foto: Libela

Sanja Sarnavka za Libelu je izjavila kako pojavljivanjem Đure Glogoškog nije bila posebno iznenađena jer kako kaže "ima pretenzije u svemu biti". "Ja ga ne shvaćam ozbiljno i zato imam tako benevolentan stav.", rekla nam je.

"Za razliku od netolerancije koju oni pokazuju, mogu živjeti s tim da stojim pored nekoga s kim se ne slažem. Pogotovo zato što u organizaciju nije bio pozvan.", dodala je Sarnavka.

Sanja Sarnavka za Libelu komentirala je i medijsko priopćenje koje su supotpisale Ženska soba, GONG te CESI - centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje.

"Slanje takve informacije čini mi se kontraproduktivno - daju im se još više na važnosti. S jedne strane zgražamo se nad Orbanom koji bi izgradio zid prema imigrantima, a mi bismo za Glogoškog podigli zid", zaključila je Sarnavka.

Tagovi: glogoški, gong, imunološki zavod, klemm, paula zore, prosvjed, radnička prava, sanja sarnavka, ženska soba

Vezani članci:

Facebook komentari

Iz drugih medija

AEM