U fokusu

Ne mjerama štednje - Da demokraciji!

U Savskoj postavljen transparent potpore Grčkoj protiv mjera štednje

U Savskoj postavljen transparent potpore Grčkoj protiv mjera štednje

Ususret nedjeljnom referendumu u Grčkoj o mjerama štednje koje Grčkoj pokušavaju nametnuti institucije tzv. Trojke, u petak 3. srpnja oko 23 sata sudionici inicijative “Solidarno s Grčkom – Protiv mjera štednje!” spustili su s nadvožnjaka u Savskoj ulici transparent kojim iskazuju podršku borbi radnog naroda Grčke protiv mjera štednje i diktature kapitala. Na transparentu je na engleskom i grčkom pisalo “Ne mjerama štednje! Da demokraciji!”: “NO to austerity! YES to democracy!, ΟΧΙ στη λιτότητα! ΝΑΙ στη δημοκρατία!”.

“Ne mjerama štednje – Da demokraciji!, ΟΧΙ στη λιτότητα – ΝΑΙ στη δημοκρατία!

Podržavamo borbu radnog naroda Grčke protiv mjera štednje i diktature kapitala. Podržavamo vašu borbu za stvarnu demokraciju, onu koja bi djelovala u interesu radne većine – u Grčkoj i u cijelome svijetu.

Snažno i glasno NE mjerama štednje na referendumu koji se održava ovu nedjelju može otvoriti široki prostor za demokratsku raspravu o tome kakvu Europu radništvo želi. NE otvara priliku za promjenu omjera snaga između rada i kapitala te za započinjanje procesa koji bi doveo do istinski demokratskog i ekološki održivog društvenog sustava. Za dobrobit naše generacije i generacija koje dolaze nakon nas.

Raskinimo s kapitalizmom – borimo se za demokraciju!”, poručuju iz Inicijative.