Vijesti

15.06.2009. 11:57:58 (Jutarnji list)

Pljuvačke na Mirelu Holy

Mirela Holy, saborska zastupnica SDP-a, koja je sudjelovala na ovogodišnjem Zagreb Prideu, manifestaciji gay populacije, ogorčena je na policiju koja nije reagirala kad su građani s tramvajske postaje na Trgu bana Josipa Jelačića pljuvali po njoj i govorili - "Kurve četničke", "Ogavni ste", "Ubij pedera" itd.

- To su bili ljudi koji su imali slična stajališta kao i oni iz anti gay grupacije. Prvo je na mene pljunula jedna gospođa u zrelim godinama, koja je vičući iskazivala mržnju, a potom i dva muškarca, jedan stariji, a drugi mlađi. Grozno sam se osjećala - rekla je Mirela Holy.


Provocirali ih bez uspjeha

Iako su pokraj nje bila dva policajca, zastupnica Holy kaže da nisu reagirali, bez obzira što su čuli psovke i vidjeli pljuvanje.

Ona osobno nije reagirala na provokacije i pljuvanje zbog toga što, kako kaže, osobno nije agresivna, ali i zbog toga što su organizatori Zagreb Pridea sudionicima povorke tiskanim uputstvima savjetovali da ne nasjedaju na provokacije.

Usto, zastupnica Holy zamjera policiji što je, s obzirom na pojačanu rizičnost, uopće dopustila održavanje anti gay skupa, čiji su inicijatori Hrvatski nacionalisti i HČSP.


Zakon se ne provodi

- Hrvatski nacionalisti su do prije tri dana na svojim stranicama pozivali na rušenje ustavnog poretka. Takvo što je neprihvatljivo. Tolerancija društva na takve grupacije treba zabrinjavati - rekla je Holy i dodala da se Zakon o suzbijanju diskriminacije uopće ne provodi.

Mirela Holy kaže kako napad na homoseksulace ne bi tretirala kao prekršaj nego kao zločin iz mržnje.

Tagovi: mirela holy, zagreb pride

Vezani članci:

Facebook komentari

Iz drugih medija

AEM