U fokusu

ljubi bližnjeg i bližnju svoju

Osvanula duga pred Hrvatskom biskupskom konferencijom

Osvanula duga pred Hrvatskom biskupskom konferencijom

Rano jutros nepoznata skupina aktivista i aktivistkinja iscrtala je pred zgradom Hrvatske biskupske konferencije poruku o “nužnosti uvažavanja i poštovanja svih građana” (a mi dodajemo i građanki); podsjetnik na to predstavlja LGBT duga, simbol različitosti zajednice, navode u svojem priopćenju.

Dodaju kako je duga iscrtana u kasnim noćnim satima s nedjelje na ponedjeljak na pločniku ispred Hrvatske biskupske konferencije te da su to učinili “nepoznati širitelji poruka ljubavi i mira”.

Uz samu dugu ispisna je i poruka “Ljubi bližnjeg svog”, a sve je zabilježeno na videu koji možete pogledati na Libelinoj Facebook stranici ovdje.

Zgrada ispred koje je ovog jutra osvanula duga, iscrtana na Međunarodni dan borbe protiv homofobije, transfobije i bifobije, već je mnoštvo puta kritizirana kao dokaz nepotrebnog i besmislenog trošenja novca Crkve koja se financira iz proračuna.

Sličnu poruku zbog provođenja žestoke homofobne kampanje koju je provodila Katolička crkva odaslala je i udruga Zagreb Pride. Prosvjed protiv, kako su tada naveli u svojem priopćenju, crkvene homofobije i transfobije, protiv govora mržnje i progona LGBT građana i građanki ove zemlje’ održan je 12. siječnja 2013. godine ispred zagrebačke katedrale pod nazivom “Ljubi bližnjeg svoga ispred Katedrale”.