Vijesti

10.06.2009. 13:29:22 (Večernji list)

Lučin: Nedopustivo je da MUP dozvoli 'antigay' skup koji širi govor mržnje

Esdepeovci Šime Lučin i Mirela Holi na današnjoj konferenciji za novinare izrazili su strah i zabrinutost zbog "antigay" prosvjeda koji će se u subotu u 15 sati održati na Trgu bana Jelačića u isto vrijeme kada i Gay Pride.

- Najavljena antigay parada koja će se održati u subotu u Zagrebu nas zabrinjava. Zbog njihovih poruka može se očekivati da će doći do verbalnih i fizičkih obračuna jer će se u isto vrijeme na istom mjestu održati i gay parada - rekao je Šime Lučin iz SDP-a.

- Ako je MUP dao dozvolu za "antigay" skup, to je nedopustivo jer oni šire govor mržnje, pozivaju na rušenje ustavnog poretka i "konačan obračun". Mislimo da bi govor straha i mržnje i sve ono što bi se moglo dogoditi u subotu trebali spriječiti. MUP treba poduzeti mjere i preuzeti odgovornost - poručio je Šime Lučin.

- Policija je upoznata sa sadržajem internetske stranice "antigay" prosvjednika, ali očito smatra da to nije dovoljan razlog da spriječi ovakav antiprosvjed - rekla je Mirela Holy iz SDP-a te istaknula kako institucije države ne bi trebale podržati "antigay" skup koji organiziraju Hrvatski nacionalisti i Hrvatska čista stranka prava.

Tagovi: homoseksualnost, mirela holy, šime lučin, zagreb pride

Vezani članci:

Facebook komentari

Iz drugih medija

AEM