U fokusu

Crowdfunding kampanja za fotografski projekt

U potrazi za izgubljenom domovinom

U potrazi za izgubljenom domovinom

Ines Kotarac

“Kapi protiv zaborava, ili u potrazi za izgubljenom domovinom” donosi različite motive snimljene u Bosni i Hercegovini, zemlji koju je autorica napustila kao dijete da bi se u nju vratila kao fotografkinja. Izložba odabranih radova tek treba biti postavljena u 10-ak izložbenih prostora u nizu gradova na putu od Berlina do Istanbula. Indiegogo kampanja koja bi to mogla omogućiti traje od 5. ožujka do 5. travnja.

“Zašto granice i nacionalnost, a ne sloboda, oblikuju identitet većine ljudi na ovom svijetu? Svatko se rodio negdje. To nije nešto što se zasluži, napravi ili postigne. Kako onda puka slučajnost prostora u kojem je netko rođen može dovesti do situacije u kojoj je ta osoba spremna ubiti drugu, samo zato što taj drugi ne pripada njegovu plemenu, naciji, zemlji ili religiji?” – pita se Ines Kotarac.

{slika}

Crowdfunding kod nas još nije čest oblik financiranja umjetničkih projekata, no autorica se za njega odlučila jer “vjeruje u solidarnost i zajednicu”. U videu, kojim najavljuje donacijsku kampanju, Kotarac kaže da svakih pet eura daje 24 ili 36 novih mogućnosti u jednoj roli analognog filma. Za veće donacije ponuđene su nagrade u obliku razglednica s motivima izložbe i originalnih fotografija.

U Zagrebu se trenutno održava izložba iste autorice, “Berlinske bilješke” u galeriji Boonika. Može se razgledati radnim danom 12 – 19h, osim na zatvaranju izložbe 13. ožujka kada je otvorena do ponoći. Više radova autorice možete pronaći na njezinoj web stranici: www.wherethelightwillfall.com.