Vijesti

21.02.2015. 13:10:36 - Libela

Kraj diskriminacije:

Njemačka izjednačava plaće muškaraca i žena

Njemačka će ove godine donijeti zakon o izjednačavanju plaća muškaraca i žena, kako izvještavaju mediji, pozivajući se na riječi njemačke ministrice za ženska pitanja Manuele Scwesig.  

Ministrica se u petak sastala s predstavnicima sindikata, a u sljedećih nekoliko tjedana planira susrete s poslodavcima.

Namjera ministrice je postići jednakost bez "nametanja ograničenja kolektivnom pregovaranju ili stvaranja birokratskog čudovišta".

Prema Saveznom statističkom uredu, žene u Njemačkoj prosječno zarađuju 22 centa manje od muškaraca. U 2013., muškarci su po satu prosječno zarađivali 19,84 eura bruto, a žene 15,56 eura. Koalicijski partneri u njemačkoj vladi složili su se da tu razliku zakonski riješe, a namjera je veća transparentnost u strukturi plaća i povećanje satnice na poslovima koje tradicionalno više obnašaju žene.

Predstavnici sindikati pozdravili su najavu donošenja zakona, a zamjenica čelnika Saveza njemačkih sindikata Elke Hannack je kazala: "Dobro je i pravedno što koalicija više ne želi trpjeti razliku u primanjima muškaraca i žena". 

Tagovi: izjednačavanje plaća, njemačka, sindikati, zakon

Vezani članci:

Facebook komentari

Prikaži stare komentare (56)

Stari komentari

Bocko:
Kraj diskriminacije?
LOL

To je početak diskriminacije.

Pitam se gdje u svim tim manipulacijama uvijek iza onoga 'ista plaća' nestane ono ZA ISTI RAD ???
Neka mi sad odmah netko iznese primjer gdje to, ima da je mupkarac bolje plaćen za isti rad?


Stvarno se pitam kojiko će još potrajati prije nego muškarci naprave opći štrajk i pokažu da je dosta sve te idiotske feminističke diskriminacije.
21.02.2015. 15:55
Kofola:
"Stvarno se pitam kojiko će još potrajati prije nego muškarci naprave opći štrajk i pokažu da je dosta sve te idiotske feminističke diskriminacije" - hahahahahahahaha

Kad pubertet pukne u glavu
21.02.2015. 17:29
Bocko:
Ondje gore sam zaboravio napisati:
To je početak TOTALNE diskriminacije.

Muški štrajkovi će uslijediti najkasnije za 3-5 godina, ako se ovakva diskriminacija muškog rada nastavi.

I bit će mnogo gore nego se nadate.
Muškarci se osvješćuju mnogo brže nego što mislite.

Gledam po stranim sajtovima komentare članaka na ove teme muških prava.
Evo, danas sam naletio na ovaj članak.
:
www.theweek.co.uk/people/62607/mens-rights-movement-why-it-is-so-controversial

Pročitajte komentare!

To više nije pojedini MRA protiv čopora feministica, Bijelih vitezova i Mangina. Sada je to masa osvještenih muškaraca koji ismijavaju nespretne pokušaje posramljivanja . Nema više podvaljivanja laži, nema da će bilo koji popušiti neku feminističku krivotvorinu.
Taj trend je prisutan i kod nas. Pred samo dvije-tri godine poneki MRA je nešto napisao, a drugi bi ga bijeli vitezovi kudili, a feministice popljuvale. U međuvremenu su se ti bijeli vitezovi nagutali crvenih pilula i sada neki od njih sami priznaju da su pušili feminističke manipulacije.


A ovo sa ponižavanjem muškaraca preko smanjivanja plaća je posebno glupo. Muškarci su navikli da ih žene ponižavaju, da dobijaju košarice, da postoje dvostruka mjerila u odnosima. Ali kad počneš ponižavati čovjeka na poslu, pobunit će se.
Garantirano.
21.02.2015. 19:17
još jedno muško:
Prema onom što sam ja uspio pronaći o ovom zakonu mogu reći samo da ga pozdravljam. E sad ili sam ja nešto pogrešno razumio, ili su novinari pogrešno razumjeli, ili se opet spina. Bocko je dobro primijetio kako je odjednom nestala nebuloza "za isti posao".
Koliko sam imao vremena pročitati o ovome radi se o tome da bi se povećale plaće u nekim potplaćenim zanimanjima koja su vrlo često ženska. Pretpostavljam da će se definirati nekakav minimum ispod koga se ne bi smjelo plaćati žene koje se bave zanimanjima poput sobarica i sl. Koliko sam imao prilike čuti radi se o plaćama koje su ispod svakog ljudskog dostojanstva i one su 50% niže od nekih poslova iste složenosti.

Ono što je po meni dobro jest da se inzistira na transparentnosti i kontroli plaća u smislu "pay gap-a". Da sam feministica ne da se ne bih veselio tome nego bih bio u panici. Na ovaj način vrlo brzo će "slabije plaćene za isti posao" otići u ropotarnicu ideoloških laži. Transparentnost će pokazati ono što veliki dio ljudi odavno shvaća-razlike u plaćama nisu posljedica diskriminacije već niza elemenata koji sa tim nemaju veze.
Njemački poslodavac nikada neće dozvoliti da mu ideologija uništi posao. Feminizam je sa "pay gap-om" počeo stvarati jednu lošu atmosferu gdje žene smatraju kako su zakinute, a muškarci se boje da ne dođe do legendarne uravnilovke gdje zalaganje i trud neće biti ekvivalentno nagrađeni. Sada ćemo lijepo vidjeti da je Mate skladištar zaradio više od Mace zato što je imao veći broj radnih sati, radio je vikendom i istrpao više sanduka, a ne zato jer je muško. Ako se pokaže obrnuto nema tu nikakve kuknjave i plača MRA-ovaca i sličnih. Maca je tada pošteno zaradila svoju veću plaću.
Scenarij po kojem Mate radi više, a zarađuje jednako nije izgledan. Isto kao i onaj po kome se Mati smanjuje plaća i daje Marici. Probajte se samo staviti u kožu vlasnika kompanije ako vam ovo nije jasno. To bi bilo potkopavanje kapitalističkog sustava i vraćanje u socijalizam/komunizam. Ako su Nijemci spremni na takav scenarij samo naprijed. Kinezi će biti sretni.
Nekako mi ovakvi članci liče na feminističke pamflete koji bi trebali utjecati na "osvještavanje" domaćih političara kojima je, na žalost, dnevna štampa prečesto jedini izvor informiranja.
22.02.2015. 02:15
:
Ma normalno je da je tu riječ o čistim spinovima. Cijela ta priča o pay gapu mene podsjeća na "mrda lud zbunjenoga".

Na ovakve budalaštine Marx bi se samo slatko nasmijao. I zato svoje drugarice feministice upućujem, eto, na nedavno reizdanu njegovu knjigu Nadnica, cijena i profit. Da konačno prestanete pisati gluposti o pay gapu za koje već i svaki srednjoškolski ekonomist zna da su apsurdne i da ne stoje.

P. S. Ovdje je riječ u biti o dvostrukom spinu - jednom feminističkom a drugom njemačke vlade, koja se sad pokušava predstaviti kao socijalno osjetljiva iako već dugo radnička prava u Njemačkoj idu prema dolje, obaveze prema gore, a socijala propada.
22.02.2015. 11:21
:
*socijalno i spolno osjetljiva

Činjenica je da Njemačka ima jedan od najnižih nataliteta a svijetu i među demografima njemačko radno zakonodavstvo i popratne usluge koje stoje ženama na raspolaganju već dugo, dugo su kritizirani. Sad mislim da nešto pokušavaju petljati s time, ali prošla baba s kolačima.
22.02.2015. 11:27
Bocko:
@još jedno muško.

Tvrdnja da su žene plaćene manje 'za isti posao' je zapravo sustavno vrijeđanje muškaraca. To je u osnovi tvrdnja da netko dobiva nešto što nije zaradio, ili da netko drugi (žene) ne dobiva ono što je zaradio.

Već sada na mnogim poslovima na kojima oba spola nominalno obavljaju istu poslovnu ili radnu funkciju postoji teška diskriminacija jer oni ipak ne rade iste radne funkcije, sa istom učinkovitošću. Pogledajmo primjere iz raznih javnih ili državnih službi.
Sada se već posvuda po svijetu pojavljuju problemi npr. u ekipama hitne pomoći. Dvojica bolničara koji rade u hitnoj mogu u pravilu prenijeti u vozilo nosilima svakog bolesnika, osim ako nema uistinu pretjeranu tjelesnu težinu. Ako su u paru muško i žensko, onda on tegli težu stranu. Ako su dvije ženske, one obavezno zovu vatrogasce da im pomognu odnijeli bolesnika.
U vatrogasnoj službi, sada su izmislili da za žene razne vježbe koje inače izvode 4 muškarca sada izvodi 6 'vatrogaskinja'.Ali , te vatrogaskinje su jednako plaćene kao i muškarci. Osim toga , standardni vatrogasni tim u jednim kolima čini 4-5 vatrogasaca, nikada 6. Dakle, sada će muškarci za istu plaću morati dodatno riskirati i podmetati leđa za svoje kolegice, koje imaju istu plaću!
Istu plaću, ali ne za isti posao!
Pročitajte malo o tome:
j4mb.wordpress.com/2013/03/26/female-firefighters-coming-soon-to-a-fire-near-you-fingers-crossed/

Da i ne govorimo npr. o vojsci.
Notorna je činjenica da žene u vojsci ne mogu držati korak sa muškarcima. Čak i neke žene koje su profesionalne časnice to sada priznaju - one malobrojne koje uopće idu u prve borbene redove. Naravno, velika većina žena vojnikinja uopće ne sudjeluje u pravim vojnim akcijama u kojima su izložene pogibli. Većina ih drži pozadinske službe, i sa puškama 'na straži' paradiraju kada dođu novinari da ih naslikavaju. Kao u Afganistanu. Specijalce (sve muškarci) koji po planinama ganjaju talibane i izlažu se riziku, ginu i ostaju invalidi - nitko ne naslikava.
A kad treba djeliti plaće, onda bi to valjda trebalo ići po činovima?


Drugi problem je čisto ekonomske prirode.
Različite grane gospodarstva imaju različite satnice, neovisno o spolu.
U tekstilnoj industriji primjerice plaće su manje nego u metalskoj industriji. Ako država natjera tekstilnu industriju (u kojoj rade većinom žene) da plaća radnice jednako kao metalci u npr. industriji automobila, poduzetnici će tvrtke zatvoriti zbog nerentabilnosti i proizvodnju preseliti u Pakistan i Vijetnam. Žene će na burzu.
Kome korist od toga?
22.02.2015. 19:43
zlatan:
Gosp.BOCKO, a koji krasni klinac imaju ganjati po afganistanskim planinčinama te talibane? Koga vraga rade tisuće km od svojih domova?
Tekstilna ili ne znam koja industrija da seli u Pakistan ili Vijetnam? Koji rasizam. Nigdje industrija ne seli, već se kupuju gotove stvari proizvedene negdje drugdje. U npr.Bangladešu, proizvode jednako kvalitetno često puta najkvalitetnije tekstilne prozvode. Ove zime kupio košulju made in Bangladesh, svaka kuna se pozlatila za tu kvalitetu, dok sam lani kupio košulju proizvodnje Varteks, već se ofucala. Toliko o tome da cijena znači kvalitetu.
Čitao sam intervju negdje sa nekim vlasnikom tvornice u Bangladešu, pitali ga zapadni novinari, a zašto su plaće za vaše tekstilne radnice tako mizerne, čak i za bangladeške relacije. I što im je tip odgovorio? Da velike zapadne kompanije kada naruče goleme količine proizvoda, toliko namjerno spuste cijenu, da ih oni šiju na rubu isplativosti. Zato ne mogu podići ni plaće niti poboljšati uvjete rada, ali zapadni kupci to ne znaju. Intervjuirani poduzetnik kaže, kada je rekao da im neće šiti za tako nisku cijenu, jer je to ispod ljudskog dostojanstva, velike zapadne tvrtke su mu odgovorile: pa onda te proizvode prodajte na Mars ili Veneru!
E tako stvari stoje. Kupci negdje po Europi pojma nemaju za tako nešto, jer te firme kupuju za bagatelu, prodaju relativno skupo, i dakako najveće "maslo" ubiru moćni trgovački lobiji. Ne jadne tekstilne radnice negdje u Bangladešu ili kupci negdje po Europi, već banda pokvarena kapitalistička.
22.02.2015. 21:01
Bocko:
Zlatane, ti toliko nemaš pojma da nemam uopće volje s tobom raspravljati.
pustio sam masu gluposti koje su napisao na temi o nacizmu bez odgovora samo da ne hranim trola.

Za početak, u tim tvornicama u Pakistanu, Bangladešu i Vijetnamu rade više muškarci nego žene.

A vojnici idu tamo gdje ih pošalju njihove vlade. U kojima sada sjede i žene, i koje imaju pojačani nagon da idu šiiti slobodu i demokraciju i prava žena u tim tamo nekim zemljama.Zato ti vojnici tamo ratuju cijelo desetljeće, a ne znaju zapravo zašto.
Da u tim zapadnim državama vladaju muškarci, ne bi besmisleno ganjali talibane desetak godina po planinama. Muški posao tamo je bio obavljen za dva mjeseca. Dalje su radili za feministice i mangine.
22.02.2015. 21:17
zlatan:
A je li? Posao bi bio obavljen muški u dva mjeseca? Kao da zapadne zemlje nisu i previše zla nanijele tzv.siromašnim zemljama, a s kojim pravom? Je li im to ćaćina prćija? Zna se da je na čelu toga zla izopačena administracija koja sjedi u Washingtonu, a ja sve mislim kada bi zaista stvarni rat jednom ušao na teritorij SAD-a, da nikada više ne bi tako olako slali svoju djecu da ratuju po Svijetu. Ali to može biti samo neki globalni, a to znači i nuklearni rat, a to znači kraj svjetske civilizacije. Nadam se da ljudska vrsta neće tako nisko pasti.
Kakve sam gluposti to pisao o nacizmu? Za simpatizere krvoločnog divljaštva zvanog nacifašizam jesu gluposti, ali za one koji znaju neki klinac o tome još sam bio blag. Uvijek ponavljam, koji put mi je žao zašto Hitler nije dobio rat, pa da vidim gdje bi danas bili simpatizeri njegovog lika i nedjela? Osobito po slavenskim zemljama. Ako bi uopće bili živi ili bi već bili dio konačnog rješenja (krematoriji, sapuni od ljudskog mesa, njihov teritorij očišćen za novu rasu gospodara). Šta u tome ima lažno? Da gospon Hitler možda nije mislio usrećiti boljim životom Židove i Slavene? Šta je to neka nova revizionirana povijest? Hoćete li ga predložiti za postsmrtnu Nobelovu nagrdu za mir? Moglo bi, jer ta nagrada je ionako krasni klinac! Već vidim stol, suncobran, natpise o čemu se potpisuje na Trgu Republ..., oh bana Josipa Jelačića, kao mi nismo republika.
To da muškarci predstavljaju većinu radne snage po tekstilnim tvornicama u npr.već spomenutom Bangladešu, uopće nije istina. Gledao na svoje oči reportažu ipak su žene većina, a kao uvijek i svugdje tekstilni radnici i radnice su najlošije plaćeni, i gle čuda većina su žene.
23.02.2015. 17:15
Bocko:
Zlatane,
Već sam te dva puta upozorio da se ne poigravaš sa tim optužbama za simpatiziranje nacizma. Već sam ti spomenuo da je 17 članova familije mog oca skončalo u Mauthausenu.
Sad ti još jednom kažem - nemoj se igrati s time!

Staljin nije bio ništa bolji od Hitlera, i za svoje vladavine pobio je dvostruko više ljudi.

Trg o kojem pričaš se stotinu godina zvao Jelačić plac prije nego su ga komunisti za prevrata preimenovali u Trg Republike i uklonili kip bana.
I to samo zati jer je neki probisvijet Marx ustanovio da je Jelačič bio 'antirevolucionar' jer je pomogao skršiti 'mađarsku revoluciju' - koja je za Hrvate bila samo mađarski imperijalizam.

I da - da su politički demagozi u Washingtonu slušali vojne savjetnike i CIA-u, rat u Afganistanu bio bi gotov za dva - tri mjeseca.
Timovi specijalaca i CIA-inih terenskih operativaca su uz podršku iz zraka i u suradnji sa afganistanskom oporbom skršili talibansku vlast i Al Qaidu u nekoliko mjeseci, uz minimalne žrtve.
Ali su se onda ljevičarsko- liberalni i feministički krugovi udružili sa interesima krupnog kapitala i zaključili da izgubljenom afganistanskom narodu treba izvoziti demokraciju i ljudska prava.
Da je bilo po vojnim stručnjacima, oni bi pozdravili afganistanske saveznike, a neprijateljima koji su se posakrivali u pećine i brda poručili - "nije nas briga što vi tu radite, ali ne dirajte više nas na drugom kontinentu".
23.02.2015. 18:57
muško:
26.02.2015. 12:16
kosee:
Zaista zanimljiv članak na jutarnjem i dokaz da osoba sa jasnim i konkretnim načinom razmišljanja može puno jasnije predočiti određene stavove nego neki komentatori ovdje sa svojim tisućama beskonačno dugih komentara.
muško, hvala ti na linku!
26.02.2015. 14:11
:
@Kosee

Ovaj komentar ti zbilja nije trebao. Ovako se niti jedna komentatorica do sada na Libeli nije osramotila. Jesi li ti uopće pročitala članak?

Sve teze iznijete u članku u potpunosti su teze MRA-a. Što je uostalom u tekstu i navedeno. A glavni reprezentant tih teza od nas muških forumskih aktivista ovdje je Bocko.

Farrell iznosi i ideju o podijeljenom skrbništvu koju smo ovdje zastupali Još jednom muško i ja. Tajana je obećala članak o tome, ali koliko vidim ništa.
26.02.2015. 15:46
Bocko:
@kosee

Taj članak sam vrlo lako mogao i ja napisati.

I da stvarno pokušaš malo pratiti što nas nekolicina ovdje piše, vidjela bi da pišemo upravo o tim problemima , samo mnogo opširnije.
27.02.2015. 12:31
kosee:
Provokator, jesi li ti uopće pročitao moj komentar? Ili se i ti sramotiš?

Vidim da zastupa to što vi pišete (barem okvirno iste stavove) ali je napisan jasno, precizno i bez mržnje i apokaliptičnih predviđanja budućnosti. Čak je misao vodilja predočena logičkim slijedom događaja i razmišljanja.

Bocko, ne nisi to mogao ti napisati, ti se ni približno ne znaš izražavati tako jasno, a ne znaš ni pisati bez uplitanja vlastitih stavova i osjećaja. Iz tvojih komentara izbijaju frustracije, a ne informacije.

To je naravno moje mišljenje, vidim da imaš puno fanova, a ja ionako nisam tvoja ciljana publika.
27.02.2015. 14:35
kosee:
Inače, moguće je pohvaliti članak i ne slagati se sa svakom riječi koja je u njemu napisana. Meni je ovo bio dobar članak koji mi je objasnio stavove o kojima vi trubite, a nije niti jednom rečenicom uvrijedio žene. Možda da pokušate s takvim pristupom, a možda i da razmotrite da i vi pokoji članak s Libele pročitate na taj način, kao informaciju, a ne kao napad.
Prihvaćam i slažem se da to nije moguće sa svim člancima.
27.02.2015. 14:39
Besarion NKVD:
Staljin je spasio Rusiju i svijet.

Nakon što je porazio Hitlera i spasio Europu i svijet od nacizma, od seoske države bez zakona, poreza i perspektive napravio je nuklearnu silu koja će koju godinu nakon njegove smrti poslati čovjeka u svemir.

I danas je po istraživanjima javnog mnijenja uvjerljivo najpopularniji čovjek u Rusiji, te bi ostvario uvjerljivu pobjedu na nekim imaginarnim izborima.

Cijenio je i žene.

Hvala na pažnji.
27.02.2015. 14:54
još jedno muško:
Kosee,
Warren Farrel je u osnovi aktivist koji sasvim lijepo živi od svog jasnog i preciznog izražavanja. Radi se o profesionalcu koji je prvo živio od feminizma, a sada promijenio tabor i želi biti perjanica pokreta za muška prava. Sve to njemu donosi dobru zaradu i nema razloga uključivati emocije. Što više on će profitirati bilo da jača feminizam, bilo da jača MRA pokret.
Ljudi koji pišu ovdje imaju svoje poslove i ne žive od aktivizma. Što više neki od njih osobno su pogođeni onim o čemu govore. U tom kontekstu treba gledati i naše komentare. Nagomilalo se različitih loših osjećaja i iskustava. Meni je isto žao kada prevladaju emocije. Kada bi njih odbacili dobili bi ovdje neke jako dobre tekstove. Na žalost upravo je forma, a ne sadržaj ono što komentatorice primjećuju i o čemu žele govoriti. Morate priznati da vam ta apokaliptična predviđanja budućnosti i "mržnja" jako dobro dođu. Da ih nema bile bi prisiljene govoriti o sadržaju.
Ako malo pogledaš širi opus komentiranja na Libeli vidjet ćeš da se upravo komentari lišeni emocija oni na koje nitko nije replicirao.
Ima tu puno materijala za raspravu samo da postoji volja i na vašoj strani. Međutim činjenica je da se i vi prepuštate negativnim osjećajima koji vam ne dopuštaju da objektivno sagledate probleme koji tište muškarce.
Kada smo već kod mržnje i apokalipse ne znam kako bih nazvao "svaku treću", "svako dvadeseto neprijavljeno", "pay gapove" i staklene predmete koje zli patrijarhat postavlja pred žene.
27.02.2015. 15:16
Besarion NKVD:
Staljin je spasio Rusiju i svijet.

Nakon što je porazio Hitlera i spasio Europu i svijet od nacizma, od seoske države bez zakona, poreza i perspektive napravio je nuklearnu silu koja će koju godinu nakon njegove smrti poslati čovjeka u svemir.

I danas je po istraživanjima javnog mnijenja uvjerljivo najpopularniji čovjek u Rusiji, te bi ostvario uvjerljivu pobjedu na nekim imaginarnim izborima.

Cijenio je i žene.

Hvala na pažnji.
27.02.2015. 15:25
zlatan:
Gosp.BOCKO, na tu bezočnu i antipovijesnu i antimatematičku laž, da je Staljin pobio dvostruko više ljudi nego Hitler moram reagirati.
Mislim da netko zaista mora biti prvorazredni cinik tvrditi tako nešto. Ja o Staljinu imam slojevito mišljenje, ipak je on preobrazio jednu golemu zemlju i sve njene dijelove za samo 29godina koliko je bio na vlasti. Preobrazio u svakom pogledu, ali posebno je njegova zasluga pobjeda nad nacizmom. Ne samo njemu osobno, već njemu kao ličnosti koja je bila na vrhu SSSR-a. Poznata je njegova izreka nakon rata kada su mu rekli da je on zaslužan za pobjedu. On je odgovorio, nisam ja zaslužan, zaslužan je za to veliki ruski narod.
Njegova mračna strana je diktatura i obračun sa oponentima. Ali koliko je to onda on pobio ljudi kada je to navodno duplo više od Hitlera?
E taj Hitler, a koja je njegova barem pozitivna crta? Za samo 12 godina i tri mjeseca koliko je bio na vlasti, izazvao je rat koji je samo u Europi odnio najmanje 45 milijuna života, od toga SSSR 27 milijuna, a sa žrtvama u Aziji ukupno preko 60 milijuna. Dakle Hitleru se može pripisati 45 milijuna žrtava i stravična razaranja, ali ostaje pitanje: što bi bilo da je dobio rat? Koliko bi samo Slavena poklao? Jer potpuno fizičko uništenje Slavena je bila jedna od temelja Hitlerovog plana. I naseljavanja njihovih prostora sa novim gospodarima Europe, možda i Svijeta, sa novim Nijemcima. Pa zaboga rekao je pred rat Hitler: Židovi i Slaveni moraju umrijeti, da bismo mi mogli živjeti.
To se nije dogodilo prosto zato jer je napad na SSSR bio kraj Hitlerove iluzije. Pa zaboga kako su oni mogli zgaziti SSSR? Svim revizionistima na Zapadu je teško priznati tu povijesnu istinu, kao što im je teško priznati da je na čelu SSSR-a tada bio Staljin. Koji kada je bila bitka za Moskvu i kada je cijeli sovjetski vrh napustio grad i otišao u Kujbišev (danas Samara), nije htio otići i čak je odlučio ako umre Moskva da će i on s njom.
Njegove žrtve jesu velike, i neopravdane, ali nisu ni blizu neobrazovanih brojki koje lupetaju kvazipovjesničari. Dokaz? Ima ih napretek. Počev od toga da je broj stanovnika SSSR-a za razdoblje od 1926 kada je bilo 147 mil.stan.u SSSR-u, u trenutku njegove smrti 1953 bilo ih je oko 190 milijuna i više. U međuvremenu je bio rat, koji je upravo SSSR platio sa 27 milijuna. Pa ako je Staljin ubio duplo više od Hitlera dolazimo do cifre od ukupno preko 100 milijuna mrtvih. Koje sranje, jeste li imali jedinicu iz matematike? Dajte izračunajte te brojke. I ne sramotite se više.
I ponavljam treba biti prvorazredni cinik kada netko tako besramno kaže: Staljin je bio veći zločinac od Hitlera!
Ma šta nije taj Hitler pobijedio pa poklao svu tu bagru koja mu sada plješće. Drugu biste pjesmu pjevali, ako bi uopće.
27.02.2015. 16:41
muško:
27.02.2015. 16:41
zlatan:
Glede Jelačića istina je da je on bio povijesno upitna ličnost. Gušio je revolucinare 1848 koji su se borili protiv feudalizma, kmetstva i carskog apsolutizma, zato je bio na sramnoj strani povijesti. I šta je postigao? Hrvatska je i dalje bila dio Habsburške Monarhije i prilikom mađarsko-njemačke (austrijske) nagodbe 1867, sjeverni dio Hrvatske je ostao u mađarskom, a južni u austrijskom dijelu Monarhije. Neš ti uspjeha! Zato je njegovo djelovanje goli kurac.
Spomenik mu se podigao jer je to bilo doba kada se po evropskim metropolama podizaše spomenici sa konjima. Vidila žaba da se konji kuju i digla nogu, pa je zato došao taj spomenik Jelačiću. I da zašto gl.grad Hrvatske nema trg Republike? Nego su vratili ime povijesno upitne ličnosti. Jedino šta valja je onaj konj, a sa gosponom koji jaše povijest je završila na smetlištu.
27.02.2015. 16:49
Bocko:
Koji znalci Zlatan i NKVD...

Zlatan ne zna da je Jelačič ukinuo kmetstvo...
A nemaju ni pojma o Staljinu...
27.02.2015. 20:50
Bocko:
www.voxfeminae.net/cunterview/politika-drustvo/item/7201-kao-lava-zene-gaze-muska-prava

Ovi na Voxfeminae pokušavaju se sa zakašnjenjem ismijavati sa pokretima za prava muškaraca, a zapravo je to nervozan pokušaj pred paniku. Gubi se tlo pod nogama.
27.02.2015. 21:02
muško:
@ bocko jesi primjetio dali su muškom da li da napiše članak kako slatko
27.02.2015. 23:31
muško:
Osobi muškog spola naravno ne meni
28.02.2015. 01:32
Bocko:
@muško

Taj članak je napisala osoba muškog spola, ali baš i ne pravi muškarac.

A članak je zapravo odraz jedne smušene zbunjenosti, pomalo čak i ustrašenosti na granici panike.
Još pred godimu dana tek bi tu i tamo koja feministica prokomentirala te 'bezvezne muške pokrete', a sada su napisali opširan članak.

I naravno, kao što su bili prvi članci u svijetu, i ovaj odiše duhom Goebbelsa i njegovih metoda. U stvari se ponavljaju sva podmetanja koja su isprva bila pisana po vanjskim profeminističkim izdanjima.

Tako barataju sa tim fotošopiranim slikama Paula Elama, i podmeću 'da nije plaćao alimentaciju za kćer'.
Jedino nikako ne uspjevaju objasniti zašto bivša žena uporno odbija DNA test koji Paul uporno traži. Siguran sam da feministice nude silne novce da ga oblate, pa žena ipak neće.
Zanimljivo.
I sad se njega prikazuje kao ogorčenog otpadnika, a ne kao ojađenog razočaranog muža koji je bio tajkav jer mu je žena 'švrljala' (ili da kažemo - kurvala se). Zamisli bezobrazne svinje, nije pristao glumiti taticu tuđem djetetu!

Daje se neki bezvezan link na 'aftermath' konferencije o pravima muškaraca, umjesto da se dade link na nešto sa same konferencije:
www.youtube.com/watch?v=Bzim6hQUoC8

Evo, tu je konferencija za novinare, održana uoči same konferencije.

Naravno, na toj konferenciji održao je predavanje i dr. Warren Farrell:
www.youtube.com/watch?v=iSPRonx38gg

I mnogi drugi, polovica od predavača bile su žene.
Ali, naravno, Voxfeminae ne želi o tome, nego samo ponižavati muškarce.

U stvari, ta konferencija dobilvala je ozbiljne prijetnje od strane radikalnih feministica, ali policija i država nisu pokazale želju da skup zaštite.
Pih, pa radi se samo o pravima mupkaraca... Eeee, sa su žene ili LGBT, onda bi te prijetnje bile teška frka...
www.youtube.com/watch?v=SDD6UxYZMxs

28.02.2015. 07:26
Prva Linija Feminizma:
Sramota je da muškarci pišu članke na libeli.
28.02.2015. 23:43
Bocko:
@ Prva Linija Feminizma

Čestitam ti na ovoj šovinističkoj izjavi!
Ovo više nego išta drugo pokazuje u kojoj mjeri je radikalni feminizam zastranio.

1. Tebi uopće nije problem da muškarci (tj. ne pravi muškarci, nego Mangine i Bijeli vitezovi) pišu u korist ženskih privilegija (ili problema).

Problem za tebe nastaje kada muškarci pišu o svojim problemima i ukazuju na očite pretjerane povlastice žena i očite totalno zanemarene probleme muškaraca.

2. Ovaj portal u nazivu ima 'o rodu i spolu'.
Ne - 'samo za žene'.
Ne - 'portal o ženskoj supremaciji'.

Već je dovoljna diskiminacija da se uopće ne piše o problemima muškaraca.
Sada su aktuelne kvote za žene na funkcijama i dobro plaćenim pozicijama.
Gdje su kvote za žene u rudnicima, na popravku dalekovoda i u prvim borbenim linijama u ratnim operacijama? Gdje je minimum 40% odgovornosti u tim kvotama?

Zaslužuju li muškarci onda ne samo 40% uredništva na ovakvom portalu, nego i 40% tema ?
Ako ne, i to je u redu.
Otvorit ćemo svoj portal. I tražiti jednaka sredstva kao ona koja dobiju ženske udruge iz proračuna i drugih donacija.

MRA se širi eksplozivno - čak i bez svih tih donacija.
Samo, tu je i problem. Nove generacije mladih muškaraca sve su radikalnije kako radikalni feminizam uvodi sve veću i veću diskriminaciju.
01.03.2015. 05:43
zlatan:
Gosp. BOCKO Jelačić nije ukinuo kmetstvo već je Revolucija 1848 posve uzdrmala Habsburško Carstvo i djelomični uspjeh te revolucije je bio i taj da je ukinuto kmetstvo (i drugdje po Europi, u Ruskoj Imperiji tek 1861). Revolucija je dijelom uspjela i zbog toga jer je ograničila vlast imperatora, ali nije riješila njemačko-mađarski sukob, koji je kulminirao sporazumom iz 1867 i pretvaranjem Monarhije u dvojnu državu koju znamo pod nazivom Austro-Ugarska Monarhija.
Inače naš usrani Sabor sastao se prvi put nakon revolucije tek 1859 i glavna tema je bila ponovo uvođenje kmetstva. A koji kkrasi klinac je uopće predstavljala Hrvatska u Habbsb.Monarhiji? Čak je nakon nagodbe 1867 sjevernio dio pripao Mađarskoj, a Dalmaciji i Istra Austriji. Toliko o "moći" Hrvatske u Monarhioji i pzitivnoj ostavštini bana Jelačića.
Nego mene zanima jaši li Jelačić na konju ili kobili? Ima li konj pimepk ili nema, odnosno je li u pitanju konj ili kobila? Molim jasni precizni odgovor, je ne živim u ZG. Ali kada idući put dođem u ZG, pravac Trg Republike i gledati ću ispod konjskog repa, da riješim tu moju dilemu : KONJ ili KOBILA?
01.03.2015. 20:13
kosee:
@još jedno muško

ono što sam primijetila u vašim komentarima je da ne postoji podjela na mušku i žensku stranu, iako bi voljeli pripisati posljedice lobotomije onim muškarcima koji su odlučili podržati feminističku stranu, svrstati ih u statističku pogrešku. No ipak, već u trenutku kad u svom komentaru napišem glagol u ženskom rodu, postajem 'naša strana' i odgovorna za to što Mile iz Gornje Stubice nije dobio skrbništvo nad svojim djetetom i slične stvari. Misliš li da je to plodna atmosfera za konstruktivne rasprave?

Također, ako već vodim raspravu, onda želim da je orijentirana na konkretnu temu, bez optuživanja, bez preslikavanja nekih osobnih iskustava na mene (jer eto pišem u ženskom rodu), bez projiciranja predrasuda i bez mržnje. Nažalost, u više sam se navrata uvjerila da takve rasprave na ovom portalu nisu moguće. Previše je ovdje muškaraca koji mrze žene i žena koje mrze muškarce. Samim time, ovaj portal mi je i prečesto depresivan i gubim volju pratiti ga.
02.03.2015. 09:31
sabina:
Bocko, tvoj način razmišljanja ne smatra se pilitički korektnim, pa tu svoju kataklizmičnost i netolerantnost, jednoumlje i radikalizam ali i pravnim neistinama možeš zakačiti mačku o rep.
02.03.2015. 12:14
Bocko:
@sabina

Politička korektnost danas je zapravo isto ono što smo prije 30 godina nazivali 'verbalni delikt,'
To je cenzura, ukidanje slobode govora.
One koji to rade slobodnomisleći ljudi poput mene nazivaju liberalnim fašistima.
Tim 'liberalnima' nimalo ne smeta kada se vjernike naziva klerofašistima i kada se napada vjernike, vandalizira crkve i katedrale i kada se u performansma neuvijeno poziva na paljenje crkve. Ili da se sve ljude koji ne iskazuju oduševljenje za gej parade naziva 'homofobima'. Što uopće znači ta riječ?
Ako tražiš jednoumlje, onda je upravo ta netolerancija jednoumlje.

A sve ovo drugo za što me optužuješ molim argumentiraj dokazima.
Bez daljih paušalnih optužbi, - konkretno pokaži to jednoumlje, netoleranciju i raikalizam.
02.03.2015. 20:14
Prva Linija Feminizma:
@Bocko ne vidim čemu čuđenje, da ovo je ženski portal i ne 40 posto uredništva ne moraju činiti muškarci.

03.03.2015. 13:45
Bocko:
@Prva Linija Feminizma

Ovaj portal se deklarira kao 'portal o rodu , spolu i demokraciji.

A zapravo je portal isključivo o temama koje propagira tzv. 'Kulturni' marksizam i feministička ideologija.

Ako su teme o rodu i spolu, zar onda ne bi trebali i muškarci pisati o svojim problemima - ne samo u komentarima, nego i postavljati teme?
Kako će u skorije vrijeme Libela opravdati da ne piše o pravima muškaraca?

Šro uopće znači ta 'libela' u nazivu?
Je li to asocijacija na uravnoteženost prava među spolovima, ili je to asocijacija za širenje dezinformacija protiv muškaraca i klevetničku kampanju (engl. libel=kleveta) ?
Da budem malo sarkastičan.

Jer, evo gledaj:

www.torontosun.com/2015/03/02/domestic-violence-against-men-ignored

Svaki dan izađe sve više napisa o tome kako se bnasilje nad muškarcima ignorira, a u medijima laže o muškarcima (samo) nasilnicima i ženama (samo) žrtvama.

Vidi ovo:

“This annotated bibliography describes 343 scholarly investigations (270 empirical studies and 73 reviews) demonstrating that women are as physically aggressive as men (or more) in their relationships with their spouses or opposite-sex partners. The aggregate sample size in the reviewed studies exceeds 440,850 people.”

ili ovo:

For what's it's worth I implore you all to watch the following short video on DV:

youtu.be/_bHJhPlgU4M

And since everyone is getting hung up on statistics, you should now that the following are OFFICIAL Canadian statistics and clearly shows that DV is a problem that affects BOTH men and women.

The Canadian General Social Survey of 2000 found that from 1994 to 1999, 4% of men and 4% of women had experienced IPV in a relationship in which they were still involved, 22% of men and 28% of women had experienced IPV in a relationship which had now ended, and 7% of men and 8% of women had experienced IPV across all relationships, past and present.

The 2005 Canadian General Social Survey, looking at the years 1999-2004 found similar data; 4% of men and 3% of women had experienced IPV in a relationship in which they were still involved, 16% of men and 21% of women had experienced IPV in a relationship which had now ended, and 6% of men and 7% of women had experienced IPV across all relationships, past and present.


Kada će se ovdje objavljivati ovi službeni podatci u kojima su muškarci i žene podjednako i žrtve i počinitelji?


Ili ti misliš da se i dalje treba lagati?
04.03.2015. 09:00
Prva Linija Feminizma:
Mene libela asocira na vaginu, ne znam zašto...

Koji si ti cinik Bocko, neš ti kanadskih statistika idi u Egipat, ruralnu Aziju, pa skoro bilo di u svijetu osim Zapadne Europe, Sjeverne Amerike i Australije, pa pitaj ko koga zlostavlja...

I tu ne mislim na neka preseravanja koja se pišu pod zlostavljanje, nego na baš fizičko maltretiranje, grubo kršenje osnovnih prava...

04.03.2015. 12:05
još jedno muško:
Jel to ona-kad taliban pljusne ženu u Afganistanu feministica u Europi lupi nogom muškarca u jaja?
Zaista je nevjerojatno kako feministice iz zapadnog civilizacijskog miljea koriste zlostavljanje iz primitivnih djelova svijeta da bi se izborile za kojekakve Istambulske konvencije u Europi. Zato što debil mlati ženu u Somaliji mi moramo donijeti ekstremne zakone usmjerene ka zaštiti isključivo žene u Hrvatskoj.
04.03.2015. 15:09
zlatan:
Gosp.JOŠ JEDNO MUŠKO, nisu svi u Somaliji debili, iako sam pročitao knjigu NEVJERNICA, Somalke Ayan Hirshi Ali, znate li tko je ona? Primitivnih debila ima i širom "kulturne" Evrope?
Nije li ono lani ili preklani onaj tip na splitskom Marjanu krvoločno zaklao onu meksičku turistkinju? I za to dobio svega 15 godina zatvora? Kladim se na sav svoj novac, da je zaklana bila Evropljanka ili Amerikanka, da bi za to dobio 60 godina zatvora, da je bila Srpkinja ili Ruskinja dobio bi isto 15 kao za Meksikanku, da je bila Indijka ili Kineskinja dobio bi pet godina zatvora.
A da je bila primitivna (po Vama) Somalka ili Afrikanka, kladim se na sav svoj novac da bi dobio oslobađajuću presudu i nagradno putovanje u Dizniled(-::
04.03.2015. 15:32
zara:
JJM
Jučer sam sjedila sa dvojicom muškaraca, koji su od svojih očeva kao djeca bili zlostavljani zajedno sa svojim majkama.To su monstrumi od očeva i objašnjavaju mi, slična priča, teško djetinjstvo još teže odrastanje, bili na rubu da postanu agresivci i oni sami.S traumama i kratkim fitiljem i željni svega.Sami za sebe kažu da su sjebani,školu završili s lošim rezultatima, a pamet u glavu dobili kada su dobili svoju djecu.Jedan je svijestan svoje nesposobnosti iskazivanja ljubavi i smatra da je možda mogao imati priliku za drugačiji život da su institucije znale reagirati i spriječiti to.Naime njegov je otac , alkoholičar, branitelj, PTSP, iako za svog oca tvrdi naravno njegova agresivnost dolazi iz njega samog od uvijek, našao si je diagnozu nakon rata da može zaj. sve i da može biti zaštićen kao lički medvjed.Poslušajte malo priče tih ljudi.
04.03.2015. 17:38
Dubravka:
Bravo Zlatane!
04.03.2015. 19:56
muško:

@ zlatane, dotični koljač sa marjana je dobio MAKSILANU moguću kaznu za dijelo koje je počinio, ponvaljam sud mu je dosudio maksilno moguću kaznu, jer dijelo nije teško ubojstvo iako je okrutno jer nije planirano.

Pazi sad ovo žene pokušala ubiti muza iz koristoljublja znači tu je moguća kazna 40 godina jer za pokušaj se dobiva ista kazna kao i za ubojstvo dobiva tri godine ponavljam tri godine zatvora

a vidi sad ovo on je tu curu gotovo sigurno silovao ali nije osuđen za silovanje a zašto nije osuđen jer je ubio svjedoka a pogledaj sad ovo kazna za silovanje tog tipa je max 12 god a za ubojstvo tog tipa 15,
reperkusije na pravnu sigurnost kad je kazna za silovanje i ubojstvo gotovo iste mozes zaključit sam.
04.03.2015. 20:41
još jedno muško:
I ja te moram pohvaliti Zlatane. Bez obzira što imamo potpuno oprečna razmišljanja moram priznati da je nivo tvoje političke korektnosti nešto što čovjek ostavlja bez teksta.
Jer zaista treba biti 100% posvećen nekoj ideji da bi mogao pisati ovakve tekstove. S nepodnošljivom lakoćom uspio si izjednačiti Hrvatsku i Somaliju. Iščupao si jednu osobu iz Somalijskog pakla (da, znam da ih ima još) kao dokaz da se radi o ljudima koji su na civilizacijskom nivou poput nas. A zatim si našao rijetku pojavu teškog psihopata sa Hrvatske strane i ponudio ga kao dokaz da Hrvati nsu ništa bolji od zemlje koja, pored svih svih sranja koje se tamo događaju, zauzima prvo mjesto po broju genitalnih sakaćenja žena sa impresivnih 98% žrtava u dobi 15-49 godina. Politička korektnost zna ponekad proturiječiti samoj sebi, ali ja razumijem mladelačku brzopletost nastalu idealnom prilikom da se jednom zatucanom i primitivnom balkanskom patrijahalnom mužjaku pokaže šta je prava tolerancija i koliko je zaostao u vremenu i prostoru.
Na kraju si nepogrešivim znanstvenim metodama zvanim percepcija i pretpostavljanje ponudio neoborive dokaze kako Hrvati mogu samo pognuti glavu pred veličinom somalijske civilizacije i kulture.
Dubravci se otelo jedno bravo. Ona, prije svega, zna cijeniti snagu argumenata koje si ponudio, a još više političku korektnost koja će nehotično pohvaliti ono na što se feministicama, a i meni osobno diže kosa na glavi te izaziva mučninu i bijes.
04.03.2015. 22:02
još jedno muško:
Zara,
hoćeš da ti ja ispričam nekoliko "muških" priča o nasilju majki nad djecom koje znaju procuriti u krugu dobrih prijatelja kada se malo više potegne? Kada popuste kočnice i obuzda maskulinizam (mislim da je to ok izraz) gotovo se svi mogu sjetiti legendarnih "ja sam te rodila, ja ću te i ubiti" ili kada te tuče, a ti ne smiješ plakati. O da, i moja majka koju cijenim iznad svega imala je odgojne metode koje bi danas punile novinske stupce. Pokušala je to i moja supruga, ali je sama shvatila grešku i prije no što sam joj rekao kako to ne mogu tolerirati. Možemo razgovarati o uzrocima, ali nasilje je nasilje.
Uopće nije upitno da slučajevi koje spominješ postoje i svaki broj je previše. Problem je kada doguramo do "svake treće" koristeći istu "snagu argumenata" koju je demonstrirao Zlatan govoreći o radu hrvatskih sudova i Somalijkama. Druga strana problema je što se o ženskom nasilju uopće ne želi govoriti. Kada to dvoje strpamo u isti koš dobijemo muškarca-ultimativnog nasilnika i ženu-ultimativnu žrtvu. To je jedan od razloga zašto pišem ovdje. Protiv nasilja ne može se boriti jednostrano. Svi smo mi krvavi ispod kože i nema sumnje kako favoriziranje samo jedne strane ne može nikako dobro završiti. Ne možeš se prvo boriti protiv muškog nasilja, a poslije protiv onog koje počine žene. Podsjeća me to na razgovor o prelasku engleskih vozača na desnu stranu kolnika. Netko je predložio da to bude postepeno. Isprva bi desnom stranom trebali voziti samo profesionalni vozači autobusa, kamiona i šlepera jer im je vožnja posao pa će se lakše prilagoditi :)
04.03.2015. 22:29
zlatan:
MUŠKO, ma jebeš takav zakon, tko ga je pisao? Da li to odobravaš njegovo nedjelo, kao nije planirao? Pa jeba te led, ja koji sam od proljeća do kasne jeseni često u prirodi kada vidim mravinjak skačem preko njega da ne gnječim mrave, kada sam jednom planinario po Hvaru ispred mene i mog sudruga planinara (već dugo je pokojni) odjednom ogromna paukova mreža. Najveća koju sam vidio u životu! Popeli se preko suhozida da je ne uništimo, skakali kao jarci po kamenju, a paučina ostala netaknuta.
A taj kreten Edi Mišić zaklao je meksikanku lakše nego ja kada režem ljeti lubenicu!
U pič-mač, kada bi se mene pitalo, znam da je to okrutno i da možda tako ne mislim, ja bi ga na istome mjestu pogubio. Dovoljno je jedno obično i humano strijeljanje.
05.03.2015. 00:01
zlatan:
E sada JOŠ JEDNO MUŠKO, hm, zar stvarno? To u svezi civilizacijskih dosega bilo kog dijela Svijeta? Ispod kože svi smo mi divljaci, ništa bolji od onih iz kamenog doba, divljaštvo čuči u svima nama i čeka priliku. Jednom sam bio kod štanada ljubitelja životinja. Naišla neka otkačena gospoja, onako razmazane šminke i kaže: životinje su ljudi, a ljudi su životinje! Pogodila u sridu, kao alku u Sinju.
Istina je da u Evropi nije nikada bilo genitalnog sakaćenja žena, to nije čak ni muslimanski običaj. Zbog nekih razloga davno se raširio u dijelovima Afrike i još nije iščezao, čak je zadnjih stoljeća stigao tamo gdje ga nije bilo npr.u Egipat.
Pa sad je li Somalija kao dio Afrike, divljija sredina od Hrvatske kao dio Evrope? Ne nužno. Civilizirani narodi Evrope su izmislili mnoge opačine.
Kolonijalizam, rasizam, uređeno divljaštvo najgore vrste. Najciviliziraniji evropski narod, Nijemci, izmislili su nacifašizam. Oh, nisu bili okrutni. pa oni su pravom germanskom čistoćom i učinkovitošću gušili plinom, spaljivali lešine, prije im vadili zlatne zube (održivo rudarenje), čak radili sapune od ljudske masti. Danas bi rekli hand made!
Mislite li da pretjerujem?
05.03.2015. 00:13
muško:

@ zlatane naravno da ne odobravam takvi je zakon njemu se sudilo za obično ubojstvo, i sudac je dosudio maksimalno koliko je mogao
05.03.2015. 00:44
još jedno muško:
Nemam namjeru širiti raspravu koja nema nikakve veze s temom pa će ovo biti moj zadnji komentar ovakvog tipa. Jednom je jedan britanski političar rekao "Tko nije liberal sa šesnaest - nema srca. Tko nije konzervativac sa šezdeset - nema pameti."
Iako izjava dolazi od konzervativca kako starim sve sam svjesniji koliko je ona točna. Ne mogu ti ni malo zamjeriti jer sam i sam prolazio kroz faze razmišljanja koja nalikuju ovim tvojima. Zato znam da nema nikakve svrhe raspravljati sa tobom i pokušati te uvjeriti kako bi bilo dobro da revidiraš neke stavove. Stoga neću trubiti o povijesti, plinskim komorama i sličnim stvarima
Međutim postoji jedno vrlo jednostavano pitanje kojim se mogu testirati stavovi poput tvojih. Da li si spreman sa svojom obitelji otići živjeti u Somaliju ? Da li ti je apsolutno svejedno da li tvoje dijete ide neku Somalijsku školu i noću se vraća ulicama Mogadishu-a ili to radi u nekom gradu potomaka onih koji su spaljivali lešine i vadili zlatne zube? Jesi li spreman na to da će tvoj kći sa 99% vjerojatnosti biti dio statistike o genitalnom sakaćenju žena i da tvoj unuk/a ima šansu postati jedno od 103 mrtva novorođenčet na 1000 koje se rodi u prekrasnoj zemlji Ayan Hirshi Ali?
Nemoj pokušati odgovarati "na suho" jer je to nemoguće. Ako nemaš potomke sačekaj da dođu na svijet i onda daj odgovor. Ali, molim te, u bilo kojoj kombinaciji nemoj to učiniti ovdje i nemoj odgovarati meni. Odgovori samom sebi kada za to dođe vrijeme.
05.03.2015. 07:53
Bocko:
Zlatane, nemam više namjeru demantirati tvoje nebulozne tvrdnje o pripisivanju Europljanima svih zala ovoga svijeta. Još za života shvatit ćeš da Europljani po pitanjima rasizma i raznih drugih 'izama' nisu ništa gori od naroda sa drugih kontinenata. Naprotiv, imali su priliku postati bolji od drugih.

Stoga se pridružujem pitanju koje ti je postavio JJM:
Bi li radije sada otišao živjeti u Njemačku ili u Somaliju?
Odgovori samo jednom riječju, bez izvrdavanja.
Bilo kakvo izvrdavanje pokazuje licemjerje.
Dakle?
05.03.2015. 09:57
xy:
Što sada ovo znači?
Znači li to, da se slažete s civilizacijskim dosezima gore iz naslova?
05.03.2015. 11:12
zlatan:
I JOŠ JEDNO MUŠKO i BOCKO, pa ja nemam neku osobitu namjeru nigdje otići živjeti, ali kako mi je uskoro mirovina radije bi išao u trope nego u Dojčland. Osobno poznajem stariju gospođu, koja već desetak godina (ima stalnu vizu) živi na jugu Indijske Federacije, i ??? Pa živa je, nisu je još ubili, plus svega zaboravila je na: đempere, kapute, zagrijane prostore, ima uvijek svježeg povrća i voća.
Nego objasnite vi meni je li vi tio negirate da su bijeli Evropljani radili genocide? Negirate li da je Njemačka izazvala dva svjetska rata (srećom izgubila) a onaj zadnji, kakav je bio? Negirate li da su i nas Slavene nacisti smatrali nižom rasom i da su nas htjeli ispeći na vatri?
Na kraju, negirate li jedno takvo gnjusno ubojstvo sa splitskog Marjana? Koje je počinio Edi Mišić, Hrvat iz zap.Hercegovine iz jedne jako katoličke obitelji.
Smatrate li da je bila u pitanju američka turistica da ga je trebalo strpati u bajbuk oko 300 godina (takve kazne imaju u SAD), a da je bila Somalijka da ga je trebalo nagraditi putovanjem u Diznijev land?
Ok, ne pravdajte se. Vi to sve odobravate. Tako ni njemački građani nisu znali za zločone nacista, iktd, itd, itd. a jebi ga, vlastito govno manje smrdi, čak i kada ga čačkaš drvenom daščicom, tuđe uh, ne možeš ni vidjeti, a kamo li mirisati-::))
06.03.2015. 01:13
zlatan:
JOŠ JEDNO MUŠKO, znači treba sa 60 godina biti u konzervi da bi bio čovjek? Ma hajde molim te! Ona debela svinja Winston Churchill kao oporbeni političar tajno je tražio krajem četrdesetih od tadašnjeg američkog predsjednika Trumana da bez objave rata atomskim bombama napadne sve važnije gradove tadašnjeg SSSR-a. E takvi znaju biti konzervativci.
Nego tko je ono rekao: tko je u mladosti bio desničar, u starosti će biti svinja. Ja bih dodao, ispričavam se svinjama!
06.03.2015. 01:18
Bocko:
Zlatane, stvarno ti ne trebaju ti bijedni i sramotni pokušaji podmetanja i manipulacije.
Samo sebe sramotiš.

Nemaš hrabrosti reći da ne bi htio živjeti u hvaljenoj Somaliji.
Time si sve rekao.
Štoviše, spominješ da je tvoja poznanica otišla živjeti u tu strašnu Indiju gdje žene 'nemaju nikakva prava i bivaju naveliko silovane'.
Zanimljivo.

Nitko ovdje nije negirao da bijeli europljani nisu činili genocide ili bili robovlasnici, kako ti bijedno podmećeš.
Nego ukazujemo sa du isto činili ljudi svih rasa , vjera i nacija, a koncept ljudskih prava i tolerancije (i prava žena) je mnogo više proizvod bijele europske civilizacije nego bilo koje druge.

Otužbu da bi onaj manijak Mišić bio strože kažnjen da je ubio Amerikanku ili Europljanku, a da bi za Afrikanku bio nagrađen izletom u 'Diznilend' možeš napisati ovdje u nadi da te nitko neće ganjati.
Napiši to na transparent i otiđi s tim prosvjedovati na Markov trg, pa ćeš vidjeti što pravna država misli o takvom neutemeljenom lažnom optuživanju.

A za tvrdnju da je Njemačka izazvala Prvi svjetski rat evo ti jedinica i sjedi. Ponovo prouči taj dio povijesti, i nemoj se dalje sramotiti.
06.03.2015. 05:57
još jedno muško:
Kad smo kod laganja u igri je i Višnja Ljubičić (Neva Tole) alias "nepodošljiva lakoća laganja". prs.hr/attachments/article/1528/Novosti,%206.%20o%C5%BEujka%202015.pdf

U prvom dijelu teksta piše: "Prema podacima koje je iznijela Neva Tole, u posljednjih pet godina u Hrvatskoj je ubijeno 300 ŽENA, uglavnom stoga što su smogle hrabrosti napustiti zlostavljača i pokušati započeti novi život."

Da vidimo što kažu službene statistike www.sigurnomjesto.hr/rad-na-prevenciji-i-suzbijanju-nasilja/statistika/

Ubijeni ukupno po godinama (žene i muškarci zajedno):
2010. 58
2011. 48
2012. 51
2013. 41
2014. 35
UKUPNO 233 (MUŠKARCI I ŽENE)

Od toga se na obiteljsko nasilje odnosi www.mup.hr/194355.aspx:
" Obiteljsko nasilje
Što se tiče obiteljskog nasilja, u posljednjih 6 godina Hrvatska bilježi trend značajnog smanjenja kaznenih djela ubojstava žena u obitelji (2008.: 24 ubijene žene; 2009.: 23 ubijene žene; 2010.: 18 ubijenih žena; 2011.: 12 ubijenih žena; 2012.: 12 ubijenih žena; 2013.: 11 ubijenih žena i u prvom polugodištu 2014.: 3 ubijene žene)."

Sa nepotpunim podacima za 2014. to je ukupno 56 ubijenih žena u zadnjih pet godina. Ne da mi se čupati podatke, ali unutar tih 56 slučajeva ima i djela ubojstva koje nisu počinili muškarci.

OVE RIJEČI DOLAZE OD OSOBE BROJ JEDAN U HRVATSKOJ KOJA SE BAVI RAVNOPRAVNOŠĆU SPOLOVA.
Ostatak teksta je tipična feministička propaganda temeljena na "šta bi bilo kad bi bilo". Sramota.
06.03.2015. 23:54
još jedno muško:
Tek kad postaš skužiš da linkovi ne valjaju:
prs.hr/index.php/priopcenja-prs/1528-intervju-za-novosti-o-nasilju-u-obitelji dolje je link na ćirilični pdf
i
www.mup.hr/194355.aspx
06.03.2015. 23:56
Bocko:
JJM
malo si nepregledno to izložio, pa ću ja rekapitulirati.

Dakle, uporno nam se servira podla feministička laž o broju žena koje su 'ubili partneri'.

U zadnjih 5 godina ubijeno 300 žena je LAŽ !
2010.: 18 ubijenih žena; 2011.: 12 ubijenih žena; 2012.: 12 ubijenih žena; 2013.: 11 ubijenih žena i u prvom polugodištu 2014.: 3 ubijene žene)."

Dakle, u zadnjih 5 godina u obiteljskom nasilju stvarno je ubijeno oko 60 žena.
Ali i taj podatak je zapravo svojevrsna dezinformacija.

1. Sve te žene nisu ubijene od strane muža ili vanbračnog partnera - tek njih oko 60%. Obiteljsko nasilje po svojoj definiciji uključuje sve članove šire obitelji i sve koji žive u kućanstvu. Mnoge žene ubijene su od strane drugih članova obitelji – čak i od strane drugih žena. Majke ubijaju kćeri, kćeri ubijaju majke i bake. Sinovi, očevi, bratići i sestrične – svi se međusobno ubijaju. Kad su u pitanju sukobi i ubistva rođaka, tu se često uopće i ne radi o klasičnom obiteljskom nasilju, nego o eskalaciji raznih imovinskih i drugih sporova, npr. oko nasljedstva ili međe.
Dakle, sada u prosjeku tek 6-9 žena godišnje bude ubijeno od strane muža ili partnera u kategoriji koju možemo svesti pod partnersko nasilje.

2. Sustavno se prešućuje da 2-4 muškarca godišnje bude ubijeno od strane svojih žena ili partnerica.

3. Sam podatak o broju ubijenih ne govori ništa o okolnostima koje su dovele do ubistava. Radi li se o hladnokrvnom ubistvu s predumišljajem, o ubistvu na mah ili o samoobrani. Feministice nas sustavno uvjeravaju da su svi muškarci bezobzirno ubili partnerice koje su i prije stalno zlostavljali – niti slučajno se koji puta ne radi o samoobrani ili muškarcu kojem je pukao film nakon dvadeset godina zlostavljanja. Ali zato kada žena ubije muža, to je za feministice uvijek – samoobrana.
Baš uvijek.
Čak i ako ga je namjerno pregazila automobilom, ili izbola nožem u leđa. K vragu, čak i ako mu je sjekirom rascopala glavu dok je spavao – jer ju je navodno godinama teško zlostavljao pa je bila u takvom psihičkom stanju. Što je ponekad i istina, a nekad ne.
Ali, u stvarnosti, stručne analize pokazuju da žene ubijaju muževe iz potpuno istih razloga kao i muževi žene. Glavni razlozi su alkoholizam, psihičke bolesti, bezobzirna osveta i koristoljublje.

4. Ne uzima se u obzir da mnoge žene ne ubiju partnera osobno, nego obrlate ili zavedu nekog drugog muškarca da ubije njenog muža „da nju zaštiti od nasilja“ – stvarnog ili izmišljenog. Ili iz koritoljublja. Tako takva ubistva često i ne ulaze u statistiku ubistava u sklopu obiteljskog nasilja, nego drugih ubistava.
07.03.2015. 10:20

Iz drugih medija

AEM