Vijesti

18.02.2015. 08:46:58 - Libela

U samo četiri dana!

SOS za Jadran prikupio 3750 primjedbi građana i građanki

Kampanja SOS za Jadran objavila je da je u samo četiri dana poslano 3750 primjedbi građana i građanki na Stratešku procjenu utjecaja na okoliš (SPUO) Okvirnog plana i programa istraživanja i eksploatacije ugljikovodika na Jadranu. 

"Činjenica da je u samo četiri dana na e-mail adrese Ministarstva gospodarstva, Ministarstva zaštite okoliša i prirode, Agencije za ugljikovodike, Vlade Republike Hrvatske i drugih nadležnih institucija i pojedinaca/ki poslano 3750 primjedbi jasno pokazuje kako se građani i građanke protive štetnom projektu istraživanja i eksploatacije nafte u Jadranu" istuču.

Javna rasprava o SPUO završena je 16. veljače, no to nije kraj, već samo početak kampanje za cijeli Jadran bez naftnog zagađenja također napominju u "SOS za Jadran" te najavljuju: "U narednim tjednima i mjesecima planiramo niz aktivnosti u koje ćemo uključivati sve građane i građanke te lokalne inicijative koje se protive bušenju nafte na Jadranu". Pratite internetsku stranicu SOS za Jadran kao i Facebook stranicu kampanje za sve informacije i novosti.

Cilj kampanje S.O.S. za Jadran je očuvati cijeli Jadran od naftnog zagađenja, ne samo zaustavljanjem planiranih aktivnosti u Hrvatskoj, već i ubrzanim privođenjem kraju postojeće proizvodnje na talijanskoj strani. Trenutno kampanju vode udruge iz nacionalne okolišne mreže Zeleni forum: Zelena akcija (Zagreb), Sunce (Split), Zelena Istra (Pula), Žmergo (Opatija) i BIOM (Zagreb) u suradnji s Greenpeace Hrvatska i WWF Adria."

Tagovi: građanske inicijative, okoliš inicijativa, participativno odlučivanje, sos za jadran

Vezani članci:

Facebook komentari

Stup srama

Iz drugih medija

AEM