Vijesti

22.01.2015. 12:10:10 - Libela (ec.europa.eu/)

Sudske zabrane, zaštita i nalozi izdani u jednoj državi članici od sada brzo i jednostavno priznati diljem EU-a

Bolja zaštita žrtava nasilja u EU-u

Od ovog siječnja žrtvama nasilja, pogotovo onima koje su pretrpjele obiteljsko nasilje ili uhođenja, jamčit će se bolja zaštita u svim državama članicama EU-a. Novim je pravilima utvrđeno da će se sudske zabrane, zaštita i nalozi izdani u jednoj državi članici sada brzo i jednostavno priznati diljem EU-a putem jednostavne potvrde.

Prava žrtava nasilja sada će biti zajamčena i izvan njihovih zemalja, gdje god se nalazili u Europi, izjavila je Věra Jourová, povjerenica EU-a za pravosuđe, zaštitu potrošača i ravnopravnost spolova. Procjenjuje se da je u EU-u svaka peta žena suočena s nasiljem u određenom trenutku života, a za fizičko nasilje često je odgovorna neka bližnja osoba, poput partnera.

Osoba koja je pretrpjela nasilje u obitelji moći će se osjećati sigurno kada putuje izvan svoje matične države jer je dovoljno prenijeti nalog kojim je zaštićena od počinitelja. Prije su žrtve morale proći složene postupke kako bi njihova zaštita bila priznata u drugim državama članicama EU-a, a trebalo je pokrenuti i sam postupak certificiranja u svakoj državi. Sada će ti nalozi za zaštitu biti priznati u svim državama članicama EU-a, što znači da će osoba koja je pretrpjela nasilje moći putovati a da pritom neće morati prolaziti mukotrpne postupke.

Novim se postupkom podrazumijeva da žene ili muškarci koji su žrtve nasilja mogu računati na zaštitu koju zaslužuju. Te osobe moći će živjeti u nekoj drugoj državi članici EU-a ili otići na odmor a da se pritom neće morati bojati za svoju sigurnost, dodala je Věra Jourová.

Novi se mehanizam sastoji od dva odvojena instrumenta: Uredbe o međusobnom priznavanju zaštitnih mjera u građanskim stvarima i Direktive o Europskom nalogu za zaštitu.

Zajedno, tim dvama instrumentima osigurat će se da sve žrtve nasilja mogu dobiti naloge za svoju zaštitu koji će biti priznati u svim državama članicama EU-a. Mehanizmima se odražavaju razlike u nacionalnim zaštitnim mjerama država članica, a koje mogu biti građanske, kaznene ili upravne prirode. Pravilima će se zajedno osigurati slobodan protok najuobičajenijih vrsta zaštitnih mjera unutar EU-a.

Potrebna veća potpora žrtvama

Potreba za potporom i zaštitom žrtava očituje se i u izvješću koje je danas objavila Agencija EU-a za temeljna prava, a u kojem je zaključeno kako su u EU-u potrebne službe za pružanje ciljane potpore žrtvama. Unatoč poboljšanjima u mnogim državama članicama još postoje poteškoće s kojima se suočavaju službe za pružanje potpore žrtvama. Posebni prijedlozi za poboljšanje uključuju osiguravanje da žrtve imaju pristup službama za pružanje ciljane potpore, uključujući potporu i savjetovanje nakon traumatičnog iskustva, uklanjanje birokratskih prepreka za žrtve u pogledu pristupa pravnoj pomoći te osiguravanje da su osobe upoznate sa svojim pravima i raspolažu s informacijama o uslugama koje su na raspolaganju.  

Europska komisija zalaže se za poboljšanje prava 75 milijuna osoba koje postanu žrtve kaznenih djela svake godine. U 2012. donesena je Direktiva EU-a o uspostavi minimalnih standarda za prava, potporu i zaštitu žrtava kaznenih djela (IP/12/1066) koja će za države članice postati obvezujuća do 16. studenoga 2015. Mjerama kao npr. nalozi za zaštitu na čitavom području EU-a koji se primjenjuju od nedjelje, odnosno minimalna prava žrtava, Europska komisija ulaže napore radi jačanja prava osoba koje su postale žrtve kaznenih djela, neovisno o tome odakle su i gdje u EU-u postanu žrtve kaznenih djela.

Tagovi: eu, europski parlament, nasilje protiv žena

Vezani članci:

Facebook komentari

Prikaži stare komentare (7)

Stari komentari

Bocko:

Da malo objasnimo što zapravo za feministice znači kada kažu da treba BOLJA ZAŠTITA ŽENA OD NASILJA.

Koliko radikalna ta ideologija laži može biti, i kako bi po zamislima radikalnog feminizma trebala izgledati borba „protiv nasilja nad ženama, imamo primjer iz Španjolske:„GENDER STALJINIZAM" U ŠPANJOLSKOJ


Na španjolskim izborima 2004. godine organiziranim neposredno nakon terorističkih napada u Madridu u kojima je poginulo gotovo dvije stotine i ranjeno dvije tisuće ljudi, pobjedila je PSOE (Socijalistička radnička partija Španjolske) dobrim djelom na bazi obećanja da će povući španjolske snage iz Antiterorističke koalicije.

Nakon pobjede Zapaterova PSOE započela je teror protiv muškaraca.

Osnovano je „Ministarstvo jednakosti – Institut za žene“ (Ministerio de Igualdad – Instituto de la Mujer) . Institut za žene je jedina institucija novog ministarstva. Do kraja godine, ustanovljen je novi zakon “la Ley Integral contra la Violencia de Género” (zakon protv ‘rodnog’ nasilja). sudovi “protiv nasilja nad ženama”.
Diljem zemlje su osnovani specijalni prijeki sudovi za suđenje protiv “nasilja nad ženama”. Sudci tih sudova prošli su specijalnu “feminističku” genderističku obuku.

Novim zakonom definirano je da je počinitelj nasilja isključivo muškarac, žrtva isključivo žena, a jedini potreban dokaz je da žena prijavi nasilje.
Svako odnos između muškarca i žene – brak, vanbraćna veza ili bilo koji drugi odnos, sadašnji ili bivši, smatra se da potpada pod ovaj zakon.
Ženi koja prijavi nasilje, bez obzira na ikakav dokaz, pružit će se svaka pravna i druga zaštita. Žena koja se želi razvesti, sve što treba napraviti je da telefonom prijavi nasilje. Muškarac odmah ide u zatvor, ona dobiva njegovu kuću, ušteđevinu u banci i drugu imovinu. On više nikad neće vidjeti svoju djecu. Nema veze ako je u stvari ona bila nasilnica.
Muškarcu koji je optužen na tom specijalnom sudu uopće nije dozvoljeno iznositi dokaze svoje nevinosti, ne smije pozvati svjedoke – u stvari, nije mu uopće dozvoljeno da govori osim da prizna krivnju!
Ženi se naravno vjeruje na svaku riječ, nije uopće bitno ako drugi dokazi to ne potvrđuju.

Je li vam jasno zašto se to naziva Gender staljinizam?

Ali nije ovaj zakon ograničen samo na nasilje u obitelji. Svakoj ženi koja je „žrtva nasilja“ ovim zakonom je država se obvezala osigurati stan i 400 eura socijalne pomoći. Samo pošalje nekog muškarca u zatvor, i dobije državni stan i pomoć.
Ako je žena „žrtva nasilja“, opravdano je da izostaje s posla ili ne dolazi na posao – „zbog traume“. Dakle, ako joj se ne radi, sve što treba je prijaviti nekog muškarca za nasilje, i može izostajati s posla po volji.
Ako je nezaposlena i treba posao a ne može ga naći, opet isto – samo prijavi nekog muškarca za nasilje, i država će joj kao „žrtvi nasilja“ osigurati posao.

Dakle, svaka žena koja nešto treba, samo ode na policiju ili specijalni sud, i prijavi bilo kojeg muškarca za nasilje! U policijskom sindikatu svjedoče da većina žena samo kaže da želi podnijeti prijavu, ali ne želi istragu. Žene kažu: „samo trebam prijavu, a ne istragu - tako me odvjetnik uputio“. Tako je policija zapravo spriječena da ustanovi stvarne činjenice (laži) kod tih lažnih prjava. Ali i sami policajci se boje, jer su i oni kao muškarci izloženi lažnim prijavama.

Rezultat ovakvog suludog zakona je da je svake godine oko 130000 lažno prijavljenih muškaraca sprovedeno u zatvor, ili u sedam godina gotovo milijun. Više od milijun djece odvojeno je od očeva i baka i djedova po ocu. Broj samoubistava muškaraca porastao je 30% - za 600 samoubistava godišnje (sa 1800 na 2400), a porastao je čak i broj ubistava žena za 20 godišnje - zbog osvete uništenih muškaraca. Ludi zakon protiv nasilja prouzročio je još više nasilja.
Španjolska je z europskih fondova za ovo uništavanje društva i teror nad građanima 'povukla' 900 milijuna eura !

Na kraju je ipak nekoliko sudaca progovorilo, odbivši kršiti temeljna ljudska prava i pomagati zlostavljanje djece. Sutkinja Maria Sanahuja iz Barcelone prva je probila šutnju i jasno rekla:
„ Taj zakon predstavlja odvratno kršenje ljudskih prava u Španjplskoj. To je ludilo koje potiče zlostavljanje i uništava proces dokazivanja. Mi zlostavljamo tisuće djece, tisuće očeva, tisuće djedova... I muškarci su ljudi! „
Sudac Francisco Serrano Castro često je situaciju nazivao „Gender Staljinizam“. Na TV je izjavio da su različiti zakoni za različite kategorije ljudi u Europi postojali samo u vrijeme nacizma i staljinizma. ... ilegalno pritvaranje i samoubistva muškaraca – to je genocid !

Ali najveći udarac zločinačkom zakonu došao je iz kruga onih koji su ga stvorili.
U srpnju 2008. u policijskoj akciji spašeno je 13- godišnje dijete koje je silovala pedofilska banda. Član zločinačke pedofilske grupe bio je i psiholog Jorge Corsi , glavni ideološki začetnik toga luđačkog feminističkog zakona.
Jorge Corsi je vrlo utjecajni ideolog radikalnog feminizma, inače tvorac mnogih „stručnih“ radova o djeci u razvodima. Svi ti njegovi radovi irazito su orjentirani na diskriminaciju očeva u razvodu. On je razvio i „Corsi metodu“ i „metodu nasilnog muškarca“ po kojoj se u osnovi na bazi (lažnog?) svjedočenja žene ustanovljava da je neki muškarac nasilnik čak bez potrebe da se dotičnog muškarca intervijuira.
Zanimljivo, čini se da se ta Corsijeva metoda prepoznavanja 'nasilnih' muškaraca bez njihove prisutnosti koristi i kod nas. Pred par godina razgovarao sam sa dvojiom očeva koji su mi rekli da su dobili takav „psihološki profil zlostavljača“. U postupku razvoda njihove žene otišle su „preporučenoj“ privatnoj psihologinji i ona je na temelju lažnih objeda napisala njima psihološki profil.

Koje li ironije - tvorac tog feminističkog terorističkog zakona – pedofil!

Kad je taj Corsi na kraju i osuđen kao pedofil, u Španjolskoj je došlo do erupcije nezadovoljstva i gnjeva. Obespravljeni muškarci i očevi izašli su na ulice sa transparentima. Na zidovima su osvanuli natpisi „Stop feminacizmu!“, ministarstvo / institut za žene se u žargonu sada naziva Feminacistički dvorac.

Danska tv napravila je tada ovaj dokumentarac:
www.youtube.com/watch?v=GjgBfklmYj8

Na lokalnim izborima profeministička ljevica po pokrajinama (Španjolska je federacija) redom je gubila izbore, i nove vlasti su nastojale ublažiti utjecaj stravičnog zakona, uvodeći nova pravila u razvod braka i zajedničko skrbništvo nad djecom.
A onda je 2011. na općim izborima ljevica koja je dovela feministice na vlast doživjela najveći poraz u povijesti Španjolske. (I sada ovi drugi
Upitno je hoće li u slijedećim desetljećima španjolsko društvo uspjeti zaliječiti patnje milijuna žrtava stravičnog feminističkog socijalnog eksperimenta.

Udruga katalonskih djedova podnijela je tužbu za genoid i zločine protiv čovječnosti Međunarodnom kaznenom sudu. Traži se osnivanje specijalnog suda za progon zločina Zapaterove vlade zbog progona više od milijun muškaraca na bazi spolne diskriminacije.

Sudac Francisco Serrano Castro napisao je knjigu o ovom primjeru iz prakse kako feministice zamišljaju 'pravdu i jednakost među spolovima' :
www.avoiceformen.com/art-entertainment-culture/la-dictadura-de-genero-the-dictatorship-of-gender-a-book-review/
Evo, drage feministice i Mangine, informacije o stvarnom feminizmu u praksi.
Tako da ne govorite "nismo znali" kada se slična tragedija u režiji radikalnog feminizma dogodi i kod nas!
25.01.2015. 20:30
muško:

Treba skupit lovo i objavit ovi tvoj komentar u večernjem, jutarnjem listu
27.01.2015. 17:46
Bocko:
PEDOFIL KOJI KREIRA PROCEDURU RADA U CENTRIMA ZA SOCIJALNU SKRB

Jorge Corsi – osuđeni pedofil kao kreator politike diskriminacije očeva?

Procedure koje sam prethodno opisao događaju se širom svijeta. U više-manje svim europskim državama. U Sjevernoj i Južnoj Americi. U Indiji. U Australiji.
Ne može se ne uočiti obrazac istovjetnog postupanja u svim situacijama , prema svim očevima. Ovo što sam napisao da se događa u Hrvatskoj, uz sitne korekcije mogla bi biti priča iz Francuske,BiH, Srbije, Engleske, USA, Kanade , Argentine, Australije...
To nikako ne može biti slučajnost.
I nije slučajnost!

U vrijeme dok sam ovo već napisao, stalno dalje istražujem za druga poglavlja knjige. Pa sam tako naišao na novi dokumentarac iz Argentine, „Borrando a papa“ (Brisanje oca): www.youtube.com/watch?v=9hspIL13p1Q (titl na engleskom)
Dokumentarac prikazuje šikaniranje očeva u Argentini od strane sustava, uskraćivanje očevima pristupa djeci i lažne prijave od strane majki kojima se uvijek i sve vjeruje. Evidentan problem je nedjelotvornost i pristranost policije i sudstva kojima je nametnuto 'da štiti majke'. Razotkriva se korumpiranost feminističkom propagandom cijelog sustava socijalne službe i djela profesionalnih psihologa koji su vezani uz taj sustav.
Očevi koji su kod nas vidjeli film upravo svi kažu – potpuno isto kao i moj slučaj!
Taj film nije jedini te vrste, sada se već posvuda produciraju dokumentarci o ovakvim problemima očeva (ponekad i majki), primjerice u USA kvalitetni dokumentarni film „Divorce corp“ koji upravo ulazi u distribuciju dok ovo pišem.

Ono što argentinski dokumentarac čini drugačijim jest da baca svjetlo na lik i djelo osobe koja po svemu sudeći stoji iza cijelog sustava.
Jorge Corsi (Horhe Korsi), psiholog, je vrlo utjecajni ideolog radikalnog feminizma, inače tvorac mnogih stručnih“ radova o djeci u razvodima. Malo se o njemu znade jer nije toliko poznat izvan španjolskog govornog područja. Ali njegovi radovi jesu poznati i usvojeni. Da, to je isti onaj feministički ideolog koji je u španjolskoj bio kreator „Gender Staljinizma“ i koji je 2008. uhvaćen i usuđen kao vođa silovateljske pedofilske bande. U filmu se razotkriva kako je njegov rad

On je još od prvog postdiplomskog rada 1989. godine obrađivao teme obiteljskog nasilja. U cijelom njegovom opusu nema ni riječi o tome da bi žena bila nasilna prema muškarcu ili djeci, nego je ona isključivo žrtva. Isto tako, nema riječi o tome da bi muškarac mogao biti žrtva nasilja. Po njegovom „stručnom“ mišljenju, tako nešto ne postoji.
Svi ti njegovi radovi irazito su orijentirani na diskriminaciju očeva u razvodu. On je razvio tzv. „Corsi metodu“ koja je u osnovi varijacija promašenog „Duluth modela“ optuživanja 'patrijarhalnog' muškarca za sve nedaće, samo ima širi spektar od samog obiteljskog nasilja. On je razvio i takozvani „Test nasilnog muškarca“ po kojoj se u osnovi na bazi (lažnog?) svjedočenja žene ustanovljava da je neki muškarac nasilnik čak bez njegovog prisustva. Corsi doslovno tvrdi da se takve optužbe „jednostavno ne mogu izmisliti“. Zanimljivo, čini se da se ta Corsijeva metoda prepoznavanja 'nasilnih' muškaraca bez njihove prisutnosti koristi i kod nas. Pred par godina razgovarao sam sa dvojiom očeva koji su mi rekli da su dobili takav „psihološki profil zlostavljača“. U postupku razvoda njihove žene otišle su „preporučenoj“ privatnoj psihologinji i ona je na temelju lažnih objeda napisala njima psihološki profil sa sud.
U filmu se pojavljuje i psihologinja Lilian Handel, koja otvoreno tvrdi da svi muškarci koji prijavljuju nasilje lažu i da žene „vrlo rijetko, ako i ikada“ lažu o nasilju! Predstavnice organizacije Shalom Bait „centra za zaštitu žrtava nasilja“ otvoreno priznaju da savjetuju ženama da prijave nasilje radije nego da se upuštaju u pošteni sudski postupak rastave!Evo, sada drage feministice (one koje nisu radikalne) možete poslati pismo našoj ministrici i pravobraniteljicama.
Pa ih pitajte kako to da CZSS-ovi postupaju točno po naputcima i ideološkim predlošcima koje je formulirao ovaj pedofil i feministički ideolog!

Ili se nastavite praviti kao da vas se to ne tiče i nastavite spiku o patrijarhalnim balkancima koji vas vežu lancem za štednjak.
28.01.2015. 11:59
Bocko:
Evo još malo o PEDOFILU PREMA ČIJIM "STRUČNIM" RADOVOMA POSTUPAJU SOCIJALNE SLUŽBE DILJEM SVIJETA.


Interesantno je zapravo koliko se ova stravična afera skriva od očiju .
Feministički lobby čini svoje.
Morao sam na kraju guglati na španjolskom, i ima bezbroj linkova i videa o tome.
Evo npr ovaj:
www.youtube.com/watch?v=Vd1kHxxWknk

Da se podsjetimo, dotični pedofil u onom filmu u prethodnom postu na 26 min30 sekundi lijepo objašnjava svoje metode, a ovdje u ovom filmiću vidimo uhićenje njegove pedofilske grupe i juš malo podsjećanja na njegov rad.


Možda bi se Libela koja je portal o rodu i spolu mogla zapitati zašto nisu nikada objavili ništa o dotičnom pedofilu i njegovim 'radovima'.
Očito su njegovi radovi jako poznati kada se i kod nas po tome radi u CZSS.

U stvari, sigurno na Libeli ima lingvistkinja koje bi na sve te filmove mogle staviti titl na hrvatskom, da ne moram slati nekima drugima da to naprave.
Nećete?
Onda ću poslati drugima. Mislim da javnost zaslužuje ovo znati.

A možda bi i pravobraniteljica za djecu imala štogod o tome reći.
Npr. za početak zašto o ovoj stravičnoj aferi nije obavijestila javnost, i zatražila da se te propedofilske metode uklone iz pravilnika postupanja na CZSS.

Siguran sam da će biti oduševljena kada bude u Saboru podnosila godišnje izvješće.
31.01.2015. 19:56
:
JA SAM VAN SEBE OD ODUŠEVLJENJA.IMPRESIONIRAN SAM TRUDOM, SUSTAVNOŠĆU RADA I DOSLJEDNOŠĆU. SVAKA ČAST. TOLIKO MI JE DRAGO DA NAPOKON ISTINS IZLAZI NA VIDJELO. NADAM SE DA SU OVO POČECI KONAČNOG RUŠENJA NACIFEMINIZMA. NADAM SE DA ĆE DOĆI VRIJEME KADA ĆE SE OVO ZVATI ZLOČINAČKIM VREMENIMA I KADA VIŠE NI JEDAN JEDINI MUŠKARAC NEĆE NEVINI ZAVRŠITI U ZATVORU.
04.02.2015. 18:34
Bocko:
Corsi je uhićen 23. srpnja 2008. i optužen za osnivanje pedofilske bande i silovanje maloljetnika.
www.youtube.com/watch?v=wgKYojM40d4
www.youtube.com/watch?v=c2twJ0d8Jvo
www.youtube.com/watch?v=ih22-nugLpM
Policija je oslobodila 13. godišnjeg dječaka koji je bio silovan. Banda je mamila djecu iz sirotinjskih četvrti silovala ih u orgijama i sve snimala. I filmove prodavala na internetu. Corsijev stan prepoznat je kao jedno od mjesta na kojem su se odvijale orgije. Corsi je na kraju priznao zločine i osuđen je.

Jorge Corsi je još od prvog postdiplomskog rada 1989. godine obrađivao teme obiteljskog nasilja. Autor je pet knjiga : Violencia Familiar (Obiteljsko nasilje) , Violencia masculina en la pareja ('Muško' nasilje među partnerima), Maltrato y Abuso en el ámbito doméstico (Maltretiranje i zlostavljanje u domu) Violencias Sociales (Društveno nasilje) i Psicoterapia integrativa multidimensional (Multidimenzionalna intergrativna psihoterapija).
U cjelom njegovom opusu nema ni riječi o tome da bi žena bila nasilna prema muškarcu ili djeci, nego je ona isključivo žrtva. Isto tako, nema riječi o tome da bi muškarac mogao biti žrtva nasilja. Po njegovom „stručnom“ mišljenju, tako nešto ne postoji.

Kad malo razmislimo, savršeno je logično da je sva ovakva politika zamišljena i promovirana upravo od jednog kroničnog pedofila !
Uništavanja obitelji, emocionalno uništavanje i odstranjivanja dobrih očeva i sustavno dodjeljivanje djece majkama koje su u osnovi zlostavljačice (u najboljem slučaju samo frustrirane i maliciozne, u najgorem osobe sa ozbiljnim psihičkim poremećajima) – sve to strahovito traumatizira djecu. Traumatizirana djeca iz razorenih obitelji odvojena od oca su savršena potencijalna žrtva pedofila. Pogotovo ako je pedofil psiholog koji im 'pomaže'.
I naravno da se interes jednog takvog pedofila poklopio sa idejama radikalnog feminizma . Razaranje obitelji, udaljavanje muškaraca od djece i odgoja djece, marginalizacija muškaraca i podčinjavanje muškaraca kroz olakšanu kriminalizaciju i lažne optužbe svakog muškarca bez ikakve potrebe dokazivanja krivnje – sve su to jasni i deklarirani ciljevi radikalnog feminizma koje nitko ne vide (tj ne želi vidjeti) – niti 'umjerene' feministice, niti populistički političari... zapravo nitko.

Kada je Corsi razotkriven kao pedofil, cijeli strašan skandal ostao je nekim 'čudom' ograničen samo na španjolsko govorno područje! Kada guglate 'Jorge Corsi' dobijete isključivo linkove na španjolskom. Zaista čudno, obzrom da su njegovi radovi postali temelj rada socijalnih službi diljem svijeta. Mnogi drugi radovi nastavljaju se na njegove pionirske ideološke postavke koje u osnovi imaju diskriminaciju očeva. Njegova 'stručna' literatura i knjige uklonjene su iz knjižnica i preporučene literature pripadajućih stručnih studija, ali njegove ideološke postavke se i dalje posvuda primjenjuju u radu socijalnih službi.

Sve ovo gore opisano postupanje Centara za socijalnu skrb opisao sam prije nego sam naišao na ovo o psihologu pedofilu Corsiju. U njihovom radu, kao i u radu mnogih (ne svih) „stručnih“ psihologa, istovjetan je obrazac postupanja policije, neefikasnost i često nevoljkost sudova da odlučnije rješavaju slučajeve očitih manipulacija.
09.02.2015. 20:52
Bocko:
Sada bi na sve ovo trebalo postaviti neka pitanja.

Zašto pravobraniteljica za ravnopravnost spolova koja vodi brigu o ravnopravnosti i prenosi vijesti iz Europe i svjeta nije izvjestila javnost o Gender Staljinizmu u Španjolskoj?
Zašto pravobraniteljica stalno podupire lažne statistike obiteljskog nasilja?

Zašto pravobraniteljica za djecu nije upoznala javnost sa činjenicom da Centri za socijalnu skrb rade po programima jednog osuđenog pedofila?
Naravno, pravobraniteljica će ogorčeno negirati da je to istina. Da CZSS-ovi ne rade po programima i na tragu ideoloških postavki toga pedofila.
U redu, hajde da se pravimo naivni i prihvatimo da je to istina?
Onda je slijedeće pitanje: A zašto onda djelatnice CZSS – ova postupaju jednako kao i socijalne službe posvuda u svijetu, po istovjetnom obrascu – sustavno šikaniraju očeve u postupku razvoda?

Pravobraniteljica može vrlo jednostavno demantirati ove optužbe.
Neka statistički obradi sve postupke razvoda u kojima je posredovao CZSS. Neka izdvoji one u kojima su oba roditelja tražila skrbništvo, i neka dade podatak u koliko takvih slučajeva je CZSS dao preporuku sudu da je otac bolji roditelj!!!

Ja ću vam reći – niti u jednom! Takvih slučajeva – nema!

12.02.2015. 10:32

Iz drugih medija

AEM