Vijesti

24.12.2014. 15:49:43 - Libela (rtl.hr)

mijenja se zakon

Ukida se diskriminatorna odredba: Gejevi postaju dobrovoljni davatelji krvi

Darivanje krvi

Darivanje krvi (Foto: S.K.)

Gejevi u SAD-u mogli bi postati dobrovoljni davatelji krvi, nakon što im je to zabranjeno 1983., u skladu sa zakonskim izmjenama koje su predložile vlasti.

"Američka Agencija za hranu i lijekove (FDA) sprema se preporučiti izmjenu za davatelje krvi koja se tiče razdoblja odgode za muškarce koji su spolno općili s muškarcima i to od odgode na neodređeno vrijeme na odgodu od jedne godine od posljednjeg seksualnog kontakta", rekla je povjerenica Margaret Hamburg.

Ta će promjena uskladiti uvjete za homoseksualce s uvjetima za druge davatelje krvi kod kojih je pojačan rizik od zaraze HIV-om, navodi se u priopćenju FDA.

FDA planira 2015. objaviti nacrt smjernica kojima se preporučuje ta promjena.

Do inicijative je došlo na poziv liječničkih krugova, skupina za zaštitu prava LGBT osoba te dijela zastupnika/ca Kongresa koji tu zabranu ocjenjuju diskriminirajućom i bez znanstvenog utemeljenja.

Tagovi: agencija za hranu i lijekove, amerika, darivanje krvi, davaoci krvi, dobrovoljni davatelji krvi, lgbt, lgbtiq, odredba, sad, svijet, zakon

Vezani članci:

Facebook komentari

Prikaži stare komentare (37)

Stari komentari

Sebo:
1-2% stanovnika USA čini preko 50 % populacije sa HIV-om i to nije grupa visokog rizika!! Muslimani i Rusi samo trebaju malo sačekati. Ameri će se sami poubijati političkom korektnosti.
24.12.2014. 19:18
zlatan:
Alo gospon SEBOREIČNI, a tko je opasniji za širenje ejdsa? Neki promiskuitetni heteroseksualac ili pak neki tip kojega privlači isti spol, ali seksualno ne opći. Nego stoji kući, seksualni je apstinent i sve mu se svodi na eventualno samozadovoljavanje? Od koga bi radije primio krv? Od promiskuitetnog hetera koji luta naokolo sa kojekakvom ženskadijom i to bez kondoma, ili od nekog geja apstinenta čija homoseksualnost završava na granici mašte? Šta misliš, ali onako pošten odgovor se traži, a ne srednjevjekovno trabunjanje??
25.12.2014. 17:25
vox:
Stvar je u tome što većina gejeva, Zlatane, ide dalje od maštanja pa to rade sa kojekakvom muškadijom i to bez kondoma.
Pogotovo danas jer nismo više u srednjem vijeku.
Trebala sam prvo naglasiti da ne mrzim homoseksualne, dapače ne smetaju mi nimalo, ljudi su kao i mi, ali činjenica je činjenica.
Promiskuitetni homo i hetero koji baš i nemaju naviku upotrebljavanja kondoma, nisu baš neka bogzna razlika. Problem ejdsa rade podjednako i jedni i drugi.
25.12.2014. 22:00
zlatan:
VOX, vidim da ste ženskog spola. A odakle vam spoznaja šta rade gejevi? Oslanjate li se na uobičajene predrasude, ili sta pak nešto o tome čuli, pročitali....?
Da, istina je da ima promiskuitetnih muških homoseksualnih analnim, i sličnim rizicima sklonih tipova. A sad, da većina ide dalje od maštarija.
Hm, nisam siguran da je to uvijek tako. Zapravo iz dobro upućenih "krugova" načuo sam da upravo među homoseksualnom populacijom, ima najviše apstinenata. Razlog je jasan.
Pa kako će partnera naći neki gej ili lezbica u nekoj vukojebini? Ili na nekom malom otoku? Preostaje im apstinencija. Plus svega pošto smo odgajani da društvo mrzi pedere, mnogi mladi i zbunjeni gejčići, kada spoznaju svoje sklonosti, sami sebe "kažnjavaju" apstinencijom. Moguće je da na taj način misle da nisu homoseksualne orijentacije. Budite sigurni da je takvih možda čak i više nego promiskuitetnih!!!
Na kraju želim naglasiti da seksualna apstinencija uopće nije nešto loše, dapače, to je dobar i mudar izbor u datom momentu. Koji se nekima protegne na cijeli život. A postoje i prirodno aseksualne osobe. To je kako neki kažu, četvrta spolna orijentacija. Ali kao kod ostalih, i to je uvijek urođeno. Ali namjerna apstinencija nije urođena. Ona može biti stvar "više sile" kada se nema odgovarajući partner ili pak svjesni odabir. Asketska vježba, rekao bih.
25.12.2014. 23:17
vox:
Zlatane, to za vukojebinu ste u pravu, ali ako je Lijepa naša vukojebina to ne znači da su sve zemlje na svijetu vukojebine.
Znači, nije isto biti gej u Americi i u RH Vukojebini. Nije isto biti gej u Švedskoj i recimo Pakistanu, ili recimo u Njemačkoj ili Saudijskoj Arabiji.
Istina, nigdje na kugli zemaljskoj nije im lako, ali negdje im je ipak znatno lakše. Pa tako recimo prije će dobit kamenom u glavu na brdovitom Balkanu nego u Skandinaviji.
Ako naši homoseksualni moraju iz razno raznih razloga skrivati svoju orijentaciju, primjera u Italiji neće. Pa šetala sam Veronom mnogo puta u životu (volim taj grad), vidjela ih kako se šetaju držeći se za ruke, ljube se, miluju jedni druge...nitko dragi Zlatane ih ne samo ne udara, ne vrišti za njima, gađa pepeljarama ili slično što bi naši radili, već ih nitko ni ne gleda ispod oka ili čudno da ih gleda. Njima je to normalno, i priznajem, tužna srca svaki puta kada vidim takav prizor pitam se zašto i mi ne možemo tako, kad ćemo i mi tako. Kad?
Ali kao što ste već rekli, Zlatane, vukojebina je ovo gdje mi živimo. Vukojebina!
25.12.2014. 23:55
zlatan:
Madame VOXICA, zaboga jeste li to zamrznuti u vremenu? U Italiji, oh prekrasna Verona, tamo se muškići javno cmakaju na ulicama. A znate li da se u toj Saudijskoj Arabiji koju spominjete muškarci kada šetaju drže za ruke? I posvuda u arapskom svijetu, u velikom dijelu Azije? Bolesni zapadnjački mozak bi to proglasio za homoseksualizam, ali to nije tako. To je dio normalne ljudske komunikacije u tim dijelovima svijeta, da to nitko ne primjećuje. I nema veze s nikakvom seksualnošću.
Kada sam ja bio dijete, i posve mlad, i kod nas je bilo normalno vidjeti momke zagrljene, na to nitko nije obraćao pozornost. Jer uopće nije bilo percipirano kao homoseksualnost, jer to i nije bila. Ali kako je vrijeme prolazilo, kako se sve više govorilo o homoseksualnosti, tako su sve mlađe generacije ustručavaju dodirivati. Da ih se ne bi proglasili pederima. Jedino mjesto normalnog ljudskog kontakta ostao je nogometni teren, tamo skaču jedni po drugima kao jarac na jarca. I nikome to ne smeta, samo pitam se do kada?
Na tom "bajnom" zapadu, osobito u anglosaksonskim krajevima, među Germanima ili u Americi, nema šanse da se dva prijatelja zagrle i poljube kada se vide nakon dugo vremena. Otiđite na beogradski kolodvor, pa pogledajte kada se prijatelji susretnu nakon dugo vremena kako se ponašaju. Na zapadu, osim među toplijim Romanima ili južnjacima, nema šanse za tako nešto. Pitate se zašto? Zato jer je takav kontakt namijenjen samo pederima, jer oni su tamo stjerani u get. Prihvaćeni su, ali su getoizirani.
Sjećate li se kada su se na Zimskoj olimpijadi u Sočiju one dvije Ruskinje poljubile na postolju? Zapadna propaganda to je odmah shvatila i trabunjala da je to šaka u oko "homofobnom" Putinu. Koji bolesnici, jer te dvije sportašice su kasnije izjavile da je to samo običaj kod njih, trostruki poljubac koji je nekada bio kod svih staroevropljana, jednako kao što su u poganska vremena u drvo kucali tri puta za sreću. Eto koliko daleko seže jeftina i isprazna propaganda!!
VOXICe, imate neznanje iz povijesti. Kažete lako je biti gej negdje u "naprednom" svijetu, koji kao nije vukojebina. A gdje je u Evropi bila najduže smrtna kazna za sodomiju među muškarcima? U Velikoj Britaniji, sve do 1861, a zadnja smrtna kazna zbog toga izvedena je oko 1834god. Ali prva zemlja u zap.Evropi koja je dekriminalizirala mušku sodomiju bilka je Francuska, već 1791 i to na valu ljudskih sloboda nakon Revolucije 1789. U našem dijelu Evrope Habsburška Monarhija je prva ukinula smrtnu kaznu za te čini, mislim već u 18-tom stoljeću, ali je posebno žalosno kada znamo da je naša slavna i kulturna Dubrovačka Republika znala žestoko proganjati homoseksualce. Javno ih vješati, spaljivati, toga je bilo kažu i kroz 18-to stoljeće.
Ali zadnje masovno ubijanje gejevau Evropi bilo je u nacističkoj Njemačkoj. U vremenu Drugog svj.rata, kada vanjski svijet nije imao pojma što se događa unutar Njemačke, u razdoblju 1941-1945 masovno su zatvarali gejeve ili barem one za koje su sumnjali da to jesu. Ni danas se ne znaju razmjeri toga nepriznatog holokausta, ali se operira sa brojkom da ih je približno 100 tisuća bilo zatvoreno. Dali su im ružičasti trokut, i masovno mučili i ubijali. Većina je tamo i skončala. Posebno je sramotno kada su Saveznici nakon rata oslobodili preživjele logoraše i kada se gledalo zbog čega su bili osuđeni. Te gejeve su opet nakon rata strpali u zatvore da kaznu odsluže do kraja! I to samo u zapadnoj okupacijskoj zoni, ne i u sovjetskoj.
Od poslijeratne dvije njemačke države upravo je Istočna Njem.prestala progoniti gejeve, već pedeset i neke, zapravo ih nisu ni kažnjavali. A demokratska Zap.Njem., je zakon protiv homoseksualnosti zadržala sve do kraja šezdesetih. Toliko o tome gdje je vukojebina.
P.S. Ne znam pamtite li kada su pred nekoliko godina negdje u Škotskoj, znači u V.Britaniji huligani ubili jednog mladog geja, kažu feminiziranog. Zavezali su ga za stup i zapalili, jadnik je tako i skončao. To je jako potreslo taj grad, zaboravio sam koji grad. Ono što ja želim reći, da je to bilo negdje kod nas ili u Rusiji, ili za zapadnu propagandu bilo gdje u "divljim" vukojebinama, ne bi o tome prestali srati mjesecima. Dovoljno se samo sjetiti s kojim su patološkim žarom pisali o silovanjima u Indiji, tako da je broj stranih turista iz Evrope, iz Sj.Amerike i iz japana, u Indiju opao za nekih 20%. Neofašisti su postigli svoj cilj, ne potpun ali postigli su.
Pa bi se zato dalo raspravljati o tome gdje je vukojebina.
26.12.2014. 13:54
Sebo:
LGBT koristi istu retoriku kao i feminizam. Zbog nonog što se dogodilo u prošlosti EU je još uvijek vukojebina kao što su i muškarci silovatelji i nasilnici zbog događaja iz stoljeća sedmog. Daj se već jednom prestanite sa tom vrtićkom propagandom i izigravajem vječne žrtve.
26.12.2014. 14:25
vox:
Ovako, nisam rekla da je homoseksualnima igdje lako, napisala sam ovako: "Istina, nigdje na kugli zemaljskoj nije im lako, ali negdje im je ipak znatno lakše."
Znači, ponavljam, nisam rekla da im je u naprednom svijetu lako, već da im je lakše, a to su dva različita pojma. Naravno da im nigdje ne teku med i mlijeko. Isto tako, ne moraju u svim dijelovima svijeta očekivati kamen u glavu.

Dalje, Europa i 18. stoljeće - da, tada su jedino muškarci imali ljudska prava jer se jedino heteroseksualne muškarce i smatralo ljudima.
Crkva je vijećala imaju li žene uopće dušu i jesu li uopće ljudi! Dakle, tada nije bilo lako ni ženama ni homoseksualnim osobama.
Ali više nije 18. stoljeće pa žene i homoseksualni barem na papiru (i to ne u svim zemljama svijeta!) imaju ljudska prava.

I zadnje, za mene Hrvakistan jest vukojebina, možda ne ako ćemo se usporediti sa Afganistanom, ali u usporedbi sa US-om jesmo, i to kakva vukojebina.
I nema toga koji će me uvjeriti u suprotno.
26.12.2014. 15:58
zlatan:
VOX, u redu slažem se. Možda sam malo pretjerao. Istina nije više 18-to stoljeće, ni 19, dvadeseto također. Ali ja sam naglasio o stravičnom pokolju nekih muškaraca pod optužbom za homoseksualizam u Evropi skoro nedavno. Mislim na taj nacistički genocid nad gejevima 1941-45. Ali znate li da je dugo nakon rata znalo biti proganjanja muškaraca pod optužbom za nećudoredne odnose? Npr.u Velikoj Britaniji nakon rata pa sve do sredine šezdesetih. Tada su neke gejeve i kastrirali, a posebno tragičan primjer vidimo u britanskom matematičkom genijalcu Alanu Turingu.
Čovjek koji je dešifrirao tajne njemačke kodove i time dao doprinos pobjedi Saveznika, nakon rata godine 1952 optužen je za homoseksualizam. Osuđen je na kemijsku kastraciju, nakon tog pao u depresiju i godine 1954 pojeo jabuku otrovanu cijankalijem i umro.
Teoretičari zavjere kažu da mu je jabuka podmetnuta.
Hm, vukojebina. Pa u jednoj "civiliziranoj" Švedskoj desetljećima su prisilno kastrirali neke žene. One koje su bile navodno glupe, ili one koje su imale veliki broj djece i bile neodgovorne, ali i one koje su pripadale manjnskom narodu Sami ili Laponci kako ih zovemo. Ta praksa je postojala sve do šezdesetih godina. Je li to vukojebina?
Za mene je to primjer vrsne germanske učinkovitosti, jer Švedi su Germani. I Australija je znala prisilno kastrirati svoje domorotkinje, Aboridžinske žene. Ta praksa je postojala još u šezdesetima, a savezna australska Vlada nije priznavala postojanje Aboridžina sve do 1967god.!! Tek tada su dobili građanska prava i tek od 1971 ulaze u redovite popise stanovništva. Sve perjanice zapadne uljudbe. I ta Švedska i ta Australija, a ni USA nije daleko od toga.
Da USA nije vukojebina? Nije u New Yorku, ali po američkim selendrama uz Missisipi ili po suhim ravnicama zapada, mislim da je vukojebina i to teška.
Nisam siguran u tvrdnju da je Crkva mislila da žene nemaju dušu, a politička prava su nešto drugo. U početku to nisu imali ni svi muškarci. Zapravo većina muškaraca nije imala prava, kao ni žene. U početku širenja prava to su imali samo muškarci stariji od 24 godine i koji su imali neki kapital. Ako su bili homići i krili se, isto su mogli imati prava.
Opet da se vratim na te vukojebine. Mislim da je neka drvena selendra sa onim žicama razapetim između montažnih kuća negdje u bespućima unutrašnjosti SAD-a prava selendra, ali naš glavni grad Zagreb ipak nije. Ne mislite valjda suprotno? Ja nisam iz ZGB, tako da nema navijačkog motiva kada to pišem.
26.12.2014. 20:31
lana:
A zaboravljate homoseksualce na dvorovima, plemiće ni oni nisu imali nikakva prava?
26.12.2014. 23:12
vox:
O da, jest! I to im nije jedini ispad, bilo je izjava da žena spolno opći sa vragom tj sotonom, ali nisu naveli da li vrag dođe na zemlju ili pak otme žene kao što to navodno rade izvanzemaljci pa ih privremeno odvede u pakao i nisu naveli da li se prilikom tog spolnog čina levitira. Sad ozbiljno, dosta crnog humora, isto tako je i sv. Petar rekao nešto na kalup da je nemoguće da ijedna žena završi u raju i slične izjave. Danas pak ne govore takve stvari ali je ostalo ono da je muškarac ženin gospodar, njezina glava, da se žena pokoravanjem muškarcu pokorava bogu, da je muška glava odraz božji, a ženina nije pa se žena treba pokrivati i tako unedogled.
Još ću samo na temu crkve i njezina lijepog odnosa punog poštovanja prema ženama reći da je to vijećanje da li žena uopće ima dušu izglasano sa jednim glasom više da ipak ima. Jedan glas razlike.

E sad, vukojebina RH i Zagreb. Nisam niti ja iz Zagreba, ali što želim reći je ovo - može Zagreb i svi ostali gradovi u Lijepoj Našoj Zadrtoj imati lanac hotela Šeraton, lanac hotela Hilton, Ramadu, golf terene na svakom čošku, vile umjesto kuća sa bazenima ali to ga svejedno čini vukojebinom. Zašto? Zato jer kad kažem vukojebina ne mislim na drvene šupe i razapete žice između svake već mislim na mentalitet ljudi. Mentalitet ljudi u Hrvatsoj je "drvena šupa" i to je problem.
Većina stanovništva RH su ljudi zatrovani svime i svačime, prvenstveno mržnjom.
Dragi Zlatane, priznajte, popularno je mrziti Srbe, popularno je izbjegavati ateiste, odgajani smo da mrzimo homoseksualne ljude, ne želimo imati posla sa Romima, mediji potiču mržnju prema ženama koje društvo sa veseljem prihvaća itd.
Mi smo vukojebina jer smo zaostali, zaostali smo iako imamo (ne još zadugo) autoceste, nebodere, trgove, muzeje, kazališta, kina, Pantovčak (ovo je bilo sarkastično), ali ništa nam to ne vrijedi. I dalje smo vukojebina jer nam je mentalitet "drven".
A to je nešto što se ne može promijeniti preko noći i bit ćemo mi vukojebina još dugo.

Sve ostalo što ste napisali su povijesne činjenice i nema tu rasprave.
Povijest je bila puna nasilja, mržnje, nepravde, mnoga su zla počinjena, mnoge su žene žive spaljene, da ne govorim za Hitlera, o muškarcima stradalima u svjetskim ratovima, djeci žrtvama nasilja, zločinima nad homoseksualnima o čemu ste upravo pisali.... i sve to je nažalost i danas manje-više prisutno u istom ili blažem obliku. Nemamo moderni Auschwitz, crkvenu inkviziciju i slično ali i danas djeca stradaju u ratovima, muškarci stradavaju u ratovima, i danas žene trpe silovanja i šamare, a dio ih završi i u grobu. To je ostalo isto. Nije se puno promijenilo. Nismo se riješili mržnje i nasilja.

I još ću samo komentirati primitivizam Švedske i Australije koji spominjete. Istina je to, ali oni se toga srame, sigurna sam. Štoviše, oni se sada, danas, sramote svega onoga čime bi se prosječan Hrvat dičio i ponosio. I to je činjenica. Jesu imali događaja i običaja koji se ne uklapaju u pojam "civilizirano društvo" (a ko nije?), ali su zato danas ono o čemu Hrvatska Vukojebina može samo sanjati.
Recimo, nije isto vrijeđati ženu u te dvije države i ovdje. Tamo bi seksističke izjave puno gore prošle nego ovdje. Danas je većini Šveđana i Austrijanaca sramotno ženu nazvati droljom i spomenuti onaj izlizani klišej za kuhinju nego ovdje. Prije će takvo nešto reći hrvat nego šveđanin.
Uzela sam za primjer baš seksizam jer me od svih mržnji kao ženu najviše pogađa upravo on i mizoginija. Nećete mi zamjeriti, nadam se.
26.12.2014. 23:25
zlatan:
Lana, dušo, u nekim razdobljima srednjevjekovne Evrope, upravo su gejevi kada bi ih ulovili bili najteže kažnjavani. Pročitaj nešto o tome. Eto postoji podatak da su posebno okrutni bili u Španjolskoj i Portugalu.
No najranije zabilježeno proganjanje sodomita napravio je franački kralj Karlo veliki (bio je visok 184cm, puno za ono doba). Jedne godine bila suša, i kako je to bilo u to vrijeme zavladala glad. I Karlo, Karlec (inače nije znao pisati, ali je znao čitati donekle) optuži za to sodomite tj.onu vrst gejeva koji su prakticirali analnu penetraciju. I tako krenuo lov na njih i njihovo pečenje na lomačama.
Čak je ponekad i ponegdje zabilježeno kada bi ulovili sodomite, da su onome "pasivnijem" u anus gurali užareno željezo. Sve to u skladu sa srednjevjekovnom evropskom kršćanskom uljudbom, na tragu one..............ljubi bližnjega svoga, ali ako je sodomista užareno željezo, hm.
Ima i danas takvih manijaka. Za ovogodišnje poplave neki popi iz redova Pravoslavjanske cerkve, ali i neka im braća iz Rimokatoličke planetarne multinacionalne organizacije, za to su okrivili pedere. Muške, dakako.
26.12.2014. 23:34
zlatan:
VOX, da se Šveđani ili ti Australci stide, je li to ozbiljno? Ma dajte molim vas, upravo te najciviliziranije zemlje imaju najdeblji i najogavniji obraz. Ne stide se oni ničega, jer im je u samoj srži pokvarenost i laž.
Znate li tko je bio Leopold drugi? Krvoločni belgijski kralj, u njegovoj vlasti bio današnji Kongo. To ga je napravilo jednim od najbogatijih ljudi svoga vremena, ali na grbači milijuna pobijenih Afrikanaca.
Oko 1880god taj Kongo ima skoro 30 mil.stanovnika, a oko 1920 svega oko 10 milijuna. Toliki je bio genocid. Pročitajte nešto o tome.
Te najciviliziranije (!) države i njihovi lideri znaju biti takvi perverzni lažovi, da se stidim što sam uopće čovjek.
Pamtite li kada su američki president Bush i britiš premijer Blaire (prešao iz protestanske crkve u katoličku), kada su lagali da Sadam Hussein ima oružje i kada su nakon toga napali Irak. Jebiga, žrtve nitko nije ni brojio.
Ma ti civilizirani dečki iz tih civiliziranih sprdačina imaju morala i poštenja negdje na nivou ameba, papučica i ostalih jednostaničnih organizama. Znači nemaju morala uopće. Nemojte ih braniti-::))
26.12.2014. 23:50
vox:
Sve to stoji, ali je činjenica da su sve te zemlje koje navodite sada, danas, daleko daleko ispred nas u svemu.
Amerika je svjetska sila broj 1, jesu oni ujedno i najveći teroristi današnjice, ali su sila.
Koliko je danas ta jedna Belgija daleko ispred nas, Švedska pa Australija.
Mi se s njima i njihovim gospodarstvom usporediti naprosto ne možemo. Ni ekonomski, gospodarski, politički. Nikako.
Da ne govorim o ljudskim prava i ravnopravnosti spolova.
U civiliziranom svijetu više nije 1880., a u RH jest. Kod nas je bome sat stao i zapeo negdje između 1880.-1920.g. I to vam stalno govorim. Mi smo zaostali u vremenu.

I opet se ne slažemo. Naime, ostajem pri svome mišljenju da je većini Šveđana sramotno vrijeđati žene, dok je kod Hrvata situacija obratna. Ovdje je sramota poštovati žene i pozitivno govorit o ženama. Takve se muškarce odmah naziva papcima, pederima, mekušćica ili ih se naziva ženskim spolnim organom. S druge strane, oni koji negativno govore o ženama i vrijeđaju ih smatra se frajerima, facama, muškarčinama, pa se tako poslije seksizma za dotičnog kaže "koji kralj". To je posebno popularno kod mlađe generacije jer usudim se reći više je mladih muškaraca mizogino nego što je to slučaj kod zrelih i kod starije populacije. Govorim po svome iskustvu, što ja vidim i čujem.
I nikad, ali nikad da moram birati ne bih izabrala Hrvata umjesto Šveđanina..Ili evo, neću precizirati, uvijek bih prije odabrala bilo kojeg skandinavca nego balkanca. Uvijek. Jbg, balkanstvo mi je uvijek bilo i ostat će asocijacija na primitivizam, šovinizam i općenito malograđanstvo. S druge strane, riječ skandinavija asocira me na potpuno drugačije stvari. Neću ulaziti u prošlost što su radili, bitno mi je kakvi su danas, a danas u skandinaviji je 2014., uskoro 2015., a ovdje na balkanu slavit ćemo za koji dan 1921.g.
27.12.2014. 16:50
zlatan:
VOXICE, stvarno ste pretjerali. Uopće nije istina da su Balkanci uvijek takvi divljaci, a ti Skandinavci uvijek takva pitoma čeljad. Ma kako vas nije sramota tako nešto uopće napisati? To je čisti rasizam, šovinizam i mržnja. Drugačije ne mogu. Kao da ste pripadnica neke od ovih novih neonacističkih stranaka diljem skandinavskih zemalja.
Kažete sila su br.1 ti Amerikenjci. Hm, jeste li sigurni? Nedavno je bilo objavljeno da je Kina nadmašila SAD, ako bi se gledao paritet kupovne moći. Amerika je i dalje zemlja nepravdi, eto vidimo koja se policijska nasilja znaju događati, plus svega starosjedilačko stanovništvo im dalje ima rezervate. Da je tamo poštena vlast te bi rezervate unaprijedila u autonomne oblasti ili države. Imam ja prijateljicu koja živi u SAD, prima bonove za hranu pod stare dane, toliko o tome.
Da, zapadni dio Evrope je ekonomski razvijeniji. Ima tome puno razloga. Jedan od razloga je i taj da su imali kolonije, na čijoj su muci i krvi izgradili svoje bogatstvo. Dovoljno je otići u npr.Britiš Nacional Muzeum i pogledaqti šta su sve popljačkali gdje su mogli. Grčka već decenijama traži da im vrate neka neprocjenjiva bogatstva koje su iz Grčke u 18-tom stoljeću prebacili u V.Britaniju. Jasno tada je Grčka bila dio Turske Imperije, a tome lopovluku je kumovala britanska diplomacija, kod turskih vlasti. Jednako kao što i danas ako im treba mogu raditi slične opačine, tj.lagati!
Ta usrana Belgija je Kongo držala u takvoj bijedi, kada su ga napustili 1960god., cijeli Kongo je imao svega nekoliko desetaka visokoobrazovanih. Masovno su rušili ono mali tvornica koje su izgradili, iz uredskih ustanova odnosili su sve od stola do olovaka. Izazvali su građanski rat u Kongu, koji je s prekidima trajao do danas.
Podržavali su diktatora Mobutua, ali i nedavni rat za sirovine u unutrašnjosti Konga i tu zapadne sile imaju prste.
Kulturni sjevernjaci iz Švedske i sličnih mjesta tame, itekako znaju podmićivati, pa kažu pametni nema tamo korupcije, ali je oni izvoze diljem korumpiranih zemalja.
A šta tek reći o EU parlamentu i njihovim licemjernim deklaracijama, koje donose svako malo. Uz dužno poštovanje VOXICE, ali upravo iz tih zemalja koje glorificirate dolaze najljigavije i najlicemjernije ljudske nakaze. Nisu svi takvi, to je jasno. Ali veliki dio njihovih dužnosnika jest takav.
27.12.2014. 23:45
zlatan:
VOXICE, pošto živim na jadranskoj obali, više puta bio sam svjedok kada bi se otkačena mladež iz skandinavskih zemalja ponapijala, i noću izlazila iz birtija i pišala po ulicama. I njemačka mladež je poznata po tome, britanska također. Ma sve je to ljudski i nije nikome strano.
Ali ima jedno ali. Mi u našem sluganskom mentalitetu kada vidimo mlade Šveđane da navečer pišaju uza zid, ma omladina se opustila. Istina je, opustila se. Ali kada bi vidjeli crne Afrikance da rade istu stvar, onda su to afrički divljaci koji ništa drugo ne znaju.
E to je rasizam i mržnja. Kada se Šveđanin posere ispod stabla dečko se otkačio, kada se crni Afrikanac posere na istom mjestu, on je divljak iz džungle.
28.12.2014. 00:01
goga:
Švedska demokracija je u stvarnosti bila ( u tijeku promijene) ili još uvijek je, ali očito prema zadnjim događanjima za kratko, jednopartijski sustav koji podupire nekoliko tajkunskih obitelji iz sjene.Zapravo totalitaristički modernizam koji je obuzdavao slobode, potiskivajući neslaganja u ime konsenzusa.Ujedno je zdušno radio na tome da rasturi veze meďu ljudima.
U prosincu ove godine švedska vlada po prvi puta nakon 1958 g., nije uspjela dobiti povjerenje parlamenta za izglasavanje proračuna.Oporbena koalicija desnog centra ( antimodernisti, antiimigranti) srušili su lijevo-zelenu vladu.Švedska demokratska "utopija", po mom osobnom sudu je samo dio imidža koji je predstavljen svijetu.Ponešto zahvaljujući
mentalitetu, a ponešto zahvaljujući i političko-socijalnom podupiranju i naglašavanju istog do ekstremnosti, danas su šveđani ekstremno hladni i izolirani jedni od drugih.Nepoželjno je iskazivati bliskost, plakati, čak i na sprovodima.Obitelj nema nikakvu vrijednost, odnosi su hladni i službeni, susjedi se ne druže a prijatelja gotovo pa ni nemaju.Što se imigranata tiče,politika im je otvorena, ali te iste ne integriraju u društvo, prepuštaju im poslove koji oni neće raditi, tako da je ta razlika evidentna.Osim toga osobito muška populacija je sklona ogromnim količinama alkohola, zatim tu je ogroman broj ljudi koji su skloni depresijama i samoubojstvima.Politika suzdržavanja.
Zato ne čudi ovo što Zlatan kaže, kad dođu kod nas, nordijci izgledaju kao da su pušteni s lanca, divljaju jer se osjećaju slobodno.Draga vox, ja hladnog nordijca nikad ne bih izabrala, ali svakome po volji.To poštovanje o kojem ti govoriš bilo bi službeno ali ne i obiteljski toplo.
28.12.2014. 11:34
vox:
Nije to zlatane šovinizam, rasizam ili mržnja već činjenica da je Balkan "brdovit" prostor, ne možete reći da nije. Pa samo internet vam je čisti dokaz. Jel vi znate koliko je teško naći jedno jedino mjesto na internetu na hrvatskom-srpskom-bošnjačkom jeziku, a da na istom nema seksizma, homofobije, nacionalizma? Jeste li uspjeli pronaći ijednu takvu stranicu? Ako jeste, može link?
Vi ćete sada reći da internet nije stvarnost, ali znate što zlatane, JEST!
Internet je stvarnost! Evo jedan mali primjerić-čitam o jednoj ženi u RH koja je pilot i onda otvorim komentare, i vidim najlajkaniji komentar-ko je nju pustio iz kuhnije? O ovome se ovdje već pisalo, vidjeli ste te sigurno. I sad vi meni recite da je dotični i sva ona balavurdija koja se na to grohotom nasmijala civilizirana. Recite mi da oni nisu šovinisti, da ne gledaju žene svisoka, recite mi. Recite mi da svi muški portali ( koji svi redom(!) žene nazivaju droljama i onda dijele savjete dečkićima kako skupiti što više "drolja") nisu stvarnost, recite mi da ta gamad ne postoji.
Šta je sa stranica "drolje" koja ima 200 000 pratitelja? Jesu li takve stranica stvarna ili izmišljenja nepostojeća mržnja?
Recite mi da se u RH Vukojebini prate sportašice, a da su sportaši nevidljivi, recite mi da se prvenstvo rukometašica koje se održalo u H R V A T S K O J reklamiralo. A muško se reklamira mjesec dana unaprijed - spakirali su kofere, krenuli su, ušli su u autobus, sad su na semaforu, vozač je jozo jozić... ma dajte molim vas. Kad je bilo prvenstvo vaterposlitica u Z A G R E B U dva tjedna se NIJE prenosila ni jedna utakmica. Balkan nije brdovit? Eto nije.
Pitajte LGBT osobu osjeća li se sigurno dok se šeta ulicama Zagreba, Beograda, Sarajeva. Pitajte ju. Mislim da bi vam imala štošta za reći.
Jesu balkanci malograđani i divljaci, priznali vi to ili ne. Ovo jest jedna velika vukojebina!

Draga goga, poštujem vaš odabir, ali ja bih radije hladnog nordijaca koji će me službeno poštovati, nego "toplog" balkanca koji će me uzimati zdravo za gotovo, iskorištavati kao kućno roblje i slugu, gledat svisoka, a možda i toplo obiteljski šamarat i općenito tretirat me balkanski. Istina, toplo obiteljsko šamaranje ne prakticiraju baš svi balkanci, ali zato u većini prakticiraju sve ostalo što sam navela.
Radije bi glumljeno poštovanje, nego iskreno nepoštovanje.
Treba igrati na sigurno.
28.12.2014. 13:41
Sebo:
Upucat ću se. Nije prenošeno prvenstvo u ženskom vaterpolu! Znaš li ti da je u Prelogu održano svjetko prvenstvo u lovu udicom na plovak? Ne znaš. Pa ni pola Preloga nije znalo. Ne zanima ih. Ali kad je nešto atraktivno i dobro onda ih zanima. Recimo naše odbojkašice koje su se junački borile na svjetskom prvenstvu. Na koji način se razvije takav mozako koji vidi samo što želi?
28.12.2014. 15:32
Bocko:
Vidim da se tu raspravlja o svemu, samo ne o temi članka.

A sama tema članka je lažna i pitpuno promašena.

Po poznatom i uhodanom uzorku, opet se viče :
GEJEVI SU DISKRIMINIRANI!

A GDJE JE TU DISKRIMINACIJA?

Aids se prije 30 godina strahovito proširio upravo među gej populacijom. Tada je i do 70 % oboljelih bilo među gejevima.
Sa medicinsko-epidemiološkog stajališta apsolutno je opravdano da se jedna takva grupacija označi kao rizična. Nema tu nikakve diskriminacije.

Osim toga , kao dobrovoljnom davatelju krvi koji je dao krv 48 puta nije mi poznato da se ikad nekog davatelja pitalo je li homoseksualac. U sklopu rutinskih pitanja o eventualnim bolestima , lijekovima , operacijama ili sličnim rizicima nekad se pita i jeste li imali rizični seksualni odnos. Bez ulaženja u detalje.

Sada kada se virus raširio i među 'opću' populaciju, i kad se svjest o bolesti i potrebi zaštite proširila, sasvim je razumljivo da se gejevi više ne moraju tretirati kao rizična skupina.
28.12.2014. 18:26
zlatan:
VOXICE, e pa onda lijepo odselite u Sverige (tako se kaže na švedskom jeziku, izgovarati SVERIJE, i STOKHOLM, a ne kao naši novinari ŠTOKHOLM). Inače postoje dva švedska književna jezika i dva norveška književna jezika, ako niste znali. Ja mislim da internet nije stvarnost. osobno poznajem mlađe ljude koji su nježni i brižni očevi i supruzi, prvi moj nećak koji je nedavno postao otac. A sada, zar stvarno mislite da niti jedan mužjak u Skandinaviji ne mlati svoju ženu? A opet zar stvarno mislite da svi južnoslavenski tipove mlate, kolju i ubijaju? Razmišljati tako treba biti opaljen u glavu.
Znam za slučaj od prije nekoliko godina, mladi tata zaljubljenik u slobodno penjanje, svoga malog sinčića od svega pet godina vodio je na sve moguće kamene litice u mojoj Dalmaciji. Mališa je sve to ispenjao, kao mala gušterica. Valjda i dalje penje, sada bi mogao imati 10-12god. Pa eto nisu svi nasilnici.
Inače u skandinavskim krajevima isto ima ljudi koji imaju problema sa alkoholom, pa znaju biti užasni roditelji i supruzi. Ne dao bog da naletite na takvog Šveđanina, koji mlati kada se naloče votke. Ili biste sadomazohistički mislili, ah, švedske batine su slađe od nježnog Hrvata, Srbina, Crnogorca ili Turčina, kaj god?
28.12.2014. 22:49
Sebo:
Da vidim jesam li dobro skužio. Dve odrasle, pismene i pretpostavljam fakultetski obrazovane osobe raspravljaju da li ima normalnih muškaraca u Hrvatskoj. Ova koja tvrdi da ima nalazi primjer od prije nekoliko godina gdje je vidjela normalnog muškarca!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A u tri krasna kurca.
Medijsko prikazivanje muškarca kao pedofila, nasilnika i silovatelja od strabe feministica isplatilo se. Rezultati vidljivi iz rasprave zlatana i vox.
Na kraju dođe nekakav pametnjaković poput onog samo čovjeka i sere kako ne postoji radikalni feminizam i kako smo svi glupi i neinformirani.
29.12.2014. 00:23
kosee:
Da komentiram članak - krv dobivena od donora se ionako testira prije daljnjeg puštanja u promet u bolnicama tako da su komentari o rizičnim skupinama besmisleni.
Svaka čast na ukidanju zabrane!
29.12.2014. 09:38
vox:
Dobro Zlatane. Vaš nećak je primjer dobrog muškarca, brižan je otac i suprug, i sigurno se njime ponosite. Ali mnoge žene na Balkanu nisu te sreće. Mnogo je muškaraca koji ne sudjeluju u brizi oko djeteta, u kućanskim poslovima i ne ponašaju se baš toplo obiteljski prema svojim suprugama. Time ne mislim isključivo na batine i ostale oblike nasilja, već mislim na neke druge stvari, primjerice varanje bračnog partnera, opijanje i te neke "sitnice". E sad baš nasilje, sigurno ste čuli za ekonomsko nasilje. Ja srećom imam diplomu i posao, imam svoj novac, svoju kuću i svoj automobil, ali što je sa ženama koje nisu te sreće? Moja baka je bila domaćica, nikakvog novca svoga nije imala, a moj djed joj je volio reći - šta te briga, ja zaradio, ja potrošio. Razmislite malo i o tome.

I da zaključim, vaš nećak u Švedskoj bi bio dio većine, ovdje baš i nije.
Za misliti suprotno treba biti opaljen u glavu.
29.12.2014. 14:57
vox:
Zaboravila sam vas tražiti objašnjenje izjave da internet nije stvarnost.
Recimo, dječkići koji na forumima, blogovima i slično pišu da su djevojke drolje, a da momci imaju na to pravo jer je ovo muški svijet i da oni kao muškarci mogu i imaju pravo na sve što žele i požele, vi smatrate da oni tako zapravo ne misle? Tako na to gledate? Kako to, Zlatane moj, nije stvarnost? Hoćete reći da takvo muško mišljenje nije pravilo već iznimka ili oni samo lažu, pretvaraju se da su šovinisti? Što od toga dvoje? Lažu ili nisu većina? Što?

Ili, divljaci koji se iživljavaju nad životinjama (najčešće macama) i onda video snimke ponosno objavljuju na društvenim mrežama zapravo nisu realni.

Očito nas dvoje imamo različite percepcije stvarnosti.
29.12.2014. 15:16
zlatan:
SEBO je u pravu kada kaže kako je radikalni feminizam odgojio neke ljude koji ne vide dalje od nosa. Jednako kao što nas moderna mozgovnoispirajuća propaganada sada, zapravo već dvije godine, huška na Putina. Jasno od kada je opet izabran za predsjednika 2012, jer su u EU i USA tu vidjeli nekog svoga, a ne njega. Zato takva mržnja da bi se i Goebels stidio. Uostalom, i radikalni feminizam je na tragu gebelsovštine. Goebels je bio dio zapada, ali i radikalni feminizam je dio zapada (zapada u užem smislu).
VOXICE, znate li da su upravo skandinavski muškarci mahom velike pijančine? Istina je ima krasnih momaka, prošlo ljeto sam na plaži u Mak., vidio neku grupicu mladih Šveđana, Norvežana, ali jezik mi je izgledao švedski jer sam se nagledao švedskih filmova. Ma tko ne voli Bergmana ??!!!
Neki nabildani tipovi, nijedan ispod 185cm. Ali sigurno i tamo ima pijančina, koji mlate žene. Nisu svi profinjeni. Siguran sam ništa manje nego u nas ili Hercegovini npr. Kažete moj nećak je iznimka. Nije, vidim ja i neke moje mlade susjede kako su pažljivi i nježni očevi i supruzi. Zato vaše trabunjanje nema veze, i ja mogu prdekati da žene masovno iskorištavaju muškarce. I to je istina, osobito udavače iliti sponzoruše.
Kakvo varanje za imeboga? Kao da Šveđani i ostali Skandinavci ionako nisu izmislili promiskuitet, svinganje i tako to. Nemam ništa protiv, ali to je tamo prilično rašireno, kao i to da njihovi muškarci imaju istovremeno po nekoliko ljubavnica ili da neki odlaze u sex turizam na egzotična mjesta.
Zato pamet u glavu. Inače ako govorimo o nasilju, sjećam se kada je pred nekoliko godina u Škotskoj u nekom manjem gradu bio ubijen neki feminizirani gej. Zavezali su ga za stup i zapalili, jadnik je tako skončao. Ubili ga neki skinsi. da je to bilo u Rusiji, Indiji ili u Srbiji, a možda i u HR, zapadni mediji bi prdili o tome tjednima. Sve s ciljem da se ocrne te zemlje i sredine.
A pamtim jedno svirepo ubojstvo nekog geja u Švedskoj, mislim u Malmeu. Opet su bili skinsi. Tako da to Vaše totalitarističko razmišljanje nema veze s mozgom. Ni s poštenjem
29.12.2014. 23:24
vox:
A Hrvati nemaju po nekoliko ljubavnica? Ipak je ovo zemlja velikih katolika.
29.12.2014. 23:36
zlatan:
A šta su te ljubavnice od plastike? Ili su od krvi i mesa, i kostiju, i unutrašnjih organa, limfe itd, itd. Znači i one nekoga varaju, jer najseljačkija matematika to jasno kaže_::))))
29.12.2014. 23:57
vox:
A šta ako one nisu u braku, nisu u vezi, a on je oženjen otac 2-3 djece?
Koga one varaju?
30.12.2014. 00:47
vox:
Nije teško pitanje, najseljačkija matematika :)))
30.12.2014. 00:50
Bocko:
@kosee

Daj pokušaj shvatiti da nikad nije ni bilo nikakve formalne zabrane za gejeve da daju krv!
Gejevima nije istetovirano G na čelu, niti se na neki način razlikuju od drugih muškaraca (osim možda za nekoga tko kod nekih od njih , ne svih, može prepoznati suptilne crte ponašanja - ali to tu nije bitno).

Gejevi su iz medicinsko- epidemioloških razloga svrstani u rizičnu skupinu, zajedno sa promiskuitetnim osobama, narkomanima i hemofiličarima. Svakoga od njih bi uljudno odbili da je izjavio da je narkoman, gej ili promiskuitetan.

Kontrole darovane krvi na virus HIV nije bilo 1984., a prvi testovi bili su nepouzdani . Tada još nije bilo potpunih saznanja o karakteru tog virusa.
30.12.2014. 07:36
Sebo:
vox kaže da nikog ne varaju ako nisu u braku. vox, smatraš li da su žene glupe? Kako drugačije protumačiti ovakvu tvrdnju.
Ne mora se raditi o prevari vlastitog muža. Žena koja se petlja sa oženjenim muškarcom svjesno nanosi bol drugoj ženi, njegovoj djeci i rastura njegovu obitelj. Da ne skužiš ovo moraš biti maloumna. Maloumne očito nisu pa su prema tome jednako krive kao i muškarac za rasturanje braka sa 2-3 djece.
Sad nam dobro dođe patrijarhalno društvo. Muškarac koji zbog ljubavnice napusti ženu i djecu je osoba vrijedna svakog prezira. Žena koja se spanđala sa njim ne snosi nikakvu odgovornost. Nije ona jadna znala.Po novom ne smiješ je nazvati ni droljom jer je to seksistički.
Pravilo broj jedan feminizma je da žena nikada nije i ne može biti kriva za ono što učini sebi ili drugim ljudima oko sebe. Za sve je krivo patrijarhalno društvo ili muškarac. Sve su one jadnice koje je zli muškarac slagao i omađijao i mislile su kako su one jedine žene njegovog života. Još jedno konkretno pitanje. Da li su te žene maloumne ili zle?
30.12.2014. 10:07
Darija:
Zanimljivo kako je uvijek žena kriva, dakle žena je ta koja razara obitelj pa čak i u situacijama kad možda ni ne zna da se petlja sa oženjenim ocem, uvijek je ona kuja koja ovo kuja koja ono. On je jadan uvijek žrtva neke kuje, jadan on muško. Nije htio varati suprugu, ali ta cura je pristala, pa šta će on jadan, muško, morao je. Nije kriv on, kriva je ta drolja.
Nije on oženjeni otac kurvar koji krši obećanja data pred oltarom, svećenikom i Bogom, drolja je eto ona.
Baš volim mušku logiku.
30.12.2014. 12:54
Sebo:
Ne da mi se objašnjavati mušku logiku. Lijepo ti to još jednom pročitaj i možda skužiš kako je moj stav da su za kurvanja podjednako krivi.
Opravdanja se uvijek mogu naći i za muški i za ženski kurvarluk. Ovisi koju stranu zastupaš ali ja se neču tako igrati. Želim podjelu privilegija i prava ali i obaveza i krivnje.
30.12.2014. 13:36
Ivana:
Zanima me samo jedno, znači da je situacija obratna, da ona vara muža, da li bi i tada kriv bio taj treći, dakle ljubavnik, dakle muškarac, ili bi opet bila kriva ona, dakle žena, dakle "drolja"?
Nekako mi se čini da je ono drugo vjerojatnije.
Nemoguće je njega nazvati kurvišem, uvijek je ona drolja.
Negdje sam ipak pročitala da je to "prirodno".
30.12.2014. 13:38
Sebo:
Ne spinaj. Oboje su kurviši. To je kao kad je jedan Vukovarac izjavio kako tamo Hrvati nikad nisu gledali na nacionalonost i ulazili su u brak sa osobama srpske nacionalnost pa je bilo puno mješanih brakova. Na drugoj strani Srbi su gledali na to i nikada se nisu vjenčavali za Hrvata ili Hrvaticu. Kad sam mu pokušao objasniti koliko je glupo to što je izjavio rekao je da podržavam četnike. Na istom principu optužbi radi feminizam.
30.12.2014. 14:14
Bocko:
Evo da ovdje stavimo jedan stvaran problem (a ne ovo bezvezno trkeljanje da gejevi ne mogu davati krv)

GEJ MUŠKARAC MORA PLAĆATI ALIMENTACIJU :

www.avoiceformen.com/mens-rights/paternity-fraud-father-by-default/

Dok kod nas zaostalih balkanaca postoji još uvijek nekakva procedura dokazivanja očinstva, u naprednim zemljama poput SAD žena koja je rodila dijete izabere nekoga da bude otac, i njega se upiše i tereti ga se za alimentaciju - jer je žena uvijek u pravu !
U SAD majka koja traži socijalnu pomoć mora imenovati oca djeteta. Oca nitko ne kontaktira nit se to provjerava, nego mu se automatizmom presudi vrlo velika alimentacija.
Pritom sretni otac za sve dozna tek kada mu sjedne "ovrha' zbog neplaćanja alimentacije!
Inače, u SAD se one koji ne plaćaju alimentaciju iz bilo kojih razloga kažnjava između ostalog i na način da ne mogu dobiti neke dokumente - npr. vozačku dozvolu. Tako otac koji npr. dobije otkaz često izgubi i vozačku dozvolu, kao i dozvolu da se bavi nekim poslovima, npr. odvjetništvom ili točenjem alkohola (kafićem). Osim toga sud često odredi nebulozno veliku alimentaciju, koja je veća od ukupnih prihoda oca pa on niti teoretski ne može to plaćati.
Naravno da cilj nije da plaća alimentaciju, nego je to feministička agenda za uništavanje muškaraca.

Evo da pojasnimo ovaj slučaj.
Žena je odabrala 'bankomat-oca' sa svoje dijete PUTEM FACEBOOKA.
Našla je doktora sa velikim primanjima.
Sud mu je odmah 'odrapio' alimentaciju od 10000 dolara - DA, DESET TISUĆA DOLARA.
Čovjek je doznao za to nakon sedam mjeseci, kad mu je sjeo dug od sedamdeset tisuća dolara.

I sad ono najvažnije.
LAŽNO imenovani "OTAC" je - GAY !
HOMOSEKSUALAC !
Nikad u životu nije ni vidio tu ženu. Ne seksa se sa ženama.

I tu nije kraj!
Kad je to prijavio, normalan čovjek bi očekivao da se službe odmah aktiviraju i da isprave nepravdu. Da majku kazneno gone, Čak da joj možda uzmu dijete.
Ali NE!
U službama su ga feministice izvrijeđale riječima - Pa ta majka je svejedno ZASLUŽILA tu alimentaciju, zamislite u kakvim mukama je rađala!

Evo , dragi gejevi, to vam je budućnost.
Samo vi podržavajte feministice.

Ovu priču nije objavio niti Jezebel, niti Slate, niti Feministing, nego:
www.avoiceformen.com/

Nije ni čudo da gejevi u SAD masovno napuštaju radikalne feministice i priključuju se MRA !


04.01.2015. 17:32

Iz drugih medija

AEM