U fokusu

Tragičan kraj tragičnog događaja

Njemačka odaje počast studentici ubijenoj jer je pomogla zlostavljanim ženama

Njemačka odaje počast studentici ubijenoj jer je pomogla zlostavljanim ženama

Tisuće ljudi diljem Njemačke odaje počast studentici koja je pretučena na smrt nakon što se suprotstavila grupi muškaraca koji su maltretirali dvije žene.

Dvadesetdvogodišnja Tugce Albayrak umiješala se kada je čula žene kako viču i traže pomoć u toaletu restorana u Offenbacu. No kasnije, na parkiralištu, brutalno je napadnuta s palicom od strane jednog od muškaraca, koji ju je tamo ostavio s teškim ozljedama glave.

Njeni su roditelji, nakon što je dva tjedna bila priključena na aparate za održavanje života, odlučili isključiti aparate, budući da su im liječnici/ce rekli/e da se nikada neće probuditi i proglasili moždanu smrt. To je bilo na njen 23. rođendan.

Peticija upućena njemačkom predsjedniku Joachim Gaucku, kojom se traži da je se posthumno nagradi za posebno postignuće, skupila je više od 50 tisuća potpisa. Predsjednik je uputio pismo sućuti njenoj obitelji, rekavši da je “poput brojnih građana/ki, šokiran ovim stravičnim djelom” te da Tugce zaslužuje njihovu beskrajnu zahvalnost i poštovanje.

Osamnaestogodišnjak, osumnjičen za napad, trenutno se nalazi u pritvoru.