Vijesti

30.01.2009. 20:06:21 (Javno.com)

Tatjana Holjevac najavila kandidaturu za Gradonačelnicu Zagreba

Predsjednica Sjedinjene nezavisne liste Tatjana Holjevac najavila je izlazak svoje nezavisne liste na lokalne izbore za gradonačelnicu, predsjednicu Gradske skupštine, inače funkciju koju trenutno obnaša, Vijeća gradskih četvrti, te Vijeća mjesnih odbora. Kako je rekla, nada se "domino" efektu, jer ukoliko je Zagrepčani zaokruže za novu gradonačelnicu, zaokružit će je i za ostalo.

- Vidjet ćemo kako će građani reagirati. Prema nekim anketama je iza gradonačelnika Bandića velika praznina pa Radimir Čačić pa ja. Nadam se da će građani izaći u što većem broju. Koliko ću biti zadovoljna mogu reći nakon rezultata - kazala je predsjednica SNL-a na novogodišnjem primanju za predstavnike medija.

 

Osvrnuvši se na aktualnog zagrebačkog "vladara", Tatjana Holjevac je istaknula kako Zagrebom ne treba vladati, već upravljati, a potreban je i novi sustav odlučivanja. Njezina nezavisna lista, koju će podržati stranka SNL, dodala je, radi na planovima za 2009. godinu u kojima se kao najvažnije područje spominje promet.

- Pripremamo se za lokalne izbore. Gradska je skupština donijela naknade za predsjednike i potpredsjednike Vijeća gradskih četvrti, to je sve što se radi u smislu decentralizacije, moje je mišljenje da to nije dovoljno. Kod izrade programa pomaže mi komunikacija s građanima. Treba poraditi na nastavku rješavanja prometa, prema našem mišljenju, gradu Zagrebu je potrebna laka gradska željeznica ili metro. Problem je i Jakuševac, sustav termičke obrade otpada, koji bi se prema nama trebao raditi preko pristupnih fondova Europske unije. Problem su i dodirne točke Grada i države. Primjerice kod projekta Zagreb na Savi, gdje je država vlasnik okolnog područja, ili kod ilegalnih odlagališta smeća, gdje je nadležno ministarstvo i inspekcija, a ne Grad. Treba raditi na užoj suradnji - obrazložila je predsjednica Gradske skupštine.

 

Članak prensen s Javno.com

Tagovi: lokalni izbori, tatjana holjevac, zagreb

Vezani članci:

Facebook komentari

Iz drugih medija

AEM