Vijesti

30.10.2014. 13:08:05 - Libela

Anketa

Internacionalno istraživanje o uličnom uznemiravanju

Hollaback je pokret usmjeren na suzbijanje uličnog uznemiravanja, a pokret čini čini mreža lokalnih aktivista/inja širom svijeta. Hollaback je pokrenuo suradnju s profesoricom Beth Livingston s Cornell University / ILR School u New Yorku kako bi bolje razumjeli iskustva i utjecaj uličnog uznemiravanja, a u provođenju istraživanja pomažu aktivisti/inje Hollabacka.

Što radimo? U listopadu  smo pokrenuli online anketu u velikom broju zemalja na šest kontinenata. Linkove na anketu distribuirat ćemo putem društvenih mreža i medija s ciljem dobivanja što većeg broja podataka, koje ćemo koristiti za bolje razumijevanje uličnog uznemiravanja u internacionalnom kontekstu. 

Kako možete pomoći? Ispunite anketu! Popunjenu anketu pošaljite na što veći broj osoba. Što više sudionika/ca—muškaraca i žena—to bolje. Molimo da sudjeluju samo osobe iznad 18 godina.

Što možete očekivati? Uz demografska pitanja, pitamo o iskustvima s uznemiravanjem, reakcijama na uznemiravanje i dr. Anketa je u potpunosti anonimna. Sažetak i objavu rezultata možete očekivati početkom 2015.

Imate još pitanja? Možete kontaktirati koordinatorice Hollabacka Hrvatska na croatia@ihollaback.org. Ako želite više informacija o samom istraživanju/anketi, kontaktirajte Prof. Beth Livingston (BAL93@cornell.edu).

LINK NA  ANKETU (Hrvatska, hrvatski jezik):  https://cornell.qualtrics.com/SE/?SID=SV_d6GzLAw5ikfSVrn

LINK NA  ANKETU(Hrvatska, engleski jezik): https://cornell.qualtrics.com/SE/?SID=SV_3khfeVaGMWbErQh

 

Tagovi: anketa, hollaback, hrvatska, istraživanje, svijet, ulično uznemiravanje

Vezani članci:

Facebook komentari

Prikaži stare komentare (6)

Stari komentari

:
Neka, neka... na kraju nitko ženama više neće niti prilaziti niti razgovarati s njima na bilo kojem javnom prostoru, osim s onima koje već poznaje iz nekih službenih interakcija. I onda će veeelika većina žena koje žele da im muškarci prilaze pitati: A gdje su nestali svi ti muškarci.

Zapravo, vidi vraga - to se već dogodilo.
30.10.2014. 22:57
:
Za one koji možda ne znaju po aktivisticama i aktivistima toga pokreta čak je i samo gledanje "uznemiravanje".

croatia.ihollaback.org/kako-nam-je-bilo-na-chalk-walku/img_1204-4/

E, pa sad, ako je to normalno, onda sam ja nosorog.
30.10.2014. 23:06
ifka:
hm.... aktivizam na vrtickoj razini :p
31.10.2014. 22:10
:
Nažalost zakon o uličnom seksualnom uznemiravanju već je donesen u Belgiji.

Pokret je puno opasniji nego što se to na prvi pogled čini.
01.11.2014. 00:26
Bocko:
U Belgiji je jedna feministkinja obučena poput prostitutke (odnosno tako da ne znaš je li ili nije) prešetavala po četvrtima Brisela u kojima žive muslimanski imigranti. Pa je naravno doživljavala razne ponude za seks.

Pa je to onda bio glavni argument da se bijele europske muškarce sve proglasi svinjama.

Ali, avaj.

Evo što se dogdilo u Zagrebu, gdje je pametna vlast smjestila Azilante u hotele i daje im džeparac:
www.vecernji.hr/crna-kronika/marokanac-prije-silovanja-djevojci-porucio-lets-play-970528?utm_source=Facebook&utm_medium=Status&utm_content=970528&utm_campaign=FB+page+statusi

A u Norveškoj www.youtube.com/watch?v=g7t5ZffkA0A

I zato treba sve muškarce optužiti da su silovatelji, sve ih ušutkati i potrpati u zatvor.
Pa kad svakodnevno masa dragih imigranata bude curama stavljala nož pod grlo i qurac u usta kao Jouad, Khalid i Amin ovoj nesretnici, (koja je, bajdvej sama s njim otišla jer joj je obećao fiksanje ) domaći će dečki samo okrenuti glavu.
Zašto bi se miješao kad je već optužen da je sexual harrasser jer se nasmješio djevojci u prolazu ili je bezobrazno dugo pogledao.
01.11.2014. 20:16
još jedno muško:
Kad pomisliš kako imaš jak dokaz u rukama pojavi se nešto ovako i rasturi čitav koncept www.dailymail.co.uk/news/article-2835064/Woman-wearing-vest-mini-skirt-receives-no-sexual-harassment-walking-Mumbai.html

Seksi cura se u minici je 10 sati šetala ulicama Mumbaja i nije doživjela nijedno seksualno uznemiravanje i to u zemlji koja je "izmislila" silovanje.
Prije no što postaviti neku sumnju ili pitanje u svezi ovog pokušajte razmisliti zašto se ista pitanja ne bi postavila za istraživanje u New Yorku. Prilično nezgodno ili ćemo ponovi biti malo licemjerni.
17.11.2014. 21:42

Iz drugih medija

AEM