U fokusu

Aidina poruka Balkanu:

“Dobro i kvalitetno školovanje donosi napredak i uspjeh”

“Dobro i kvalitetno školovanje donosi napredak i uspjeh”

Najmlađa švedska ministrica, 27-godišnja Aida Hadžialić, porijeklom Bosanka, u svom intervjuu za Anadolu Agency istaknula je da je vrlo počašćena svojom novom funkcijom ministrice obrazovanja.

“Ovo je za mene velika čast, ali i fantastična mogućnost da radim najbolje što mogu. Ipak, ovo vidim i kao veliku odgovornost, ali i kao ogroman rad koji me čeka. Iznenađena sam pozivom na ovu poziciju, ali sam se i potajno nadala da će se to dogoditi i zbog toga se osjećam vrlo počašćeno”, kazala je Hadžialić.

Također, napomenula je kako će u svom mandatu pokušati djelovati odgovorno i dinamično, ali i da će se truditi da na najbolji način predstavi i zemlju u kojoj je rođena, Bosnu i Hercegovinu.

“Već imam planove pred sobom i predstavljati ću i voditi Švedsku u pravom smjeru u resoru koji ću nadgledati. Vjerujem kako je ovo uspjeh i za cijelu bosansko-hercegovačku dijasporu koja će se, nadam se, osjećati ponosno. Ja ću raditi za sve ljude s Balkana. Pokušat ću biti dobra ambasadorica i predstavnica svoje zemlje u Švedskoj, ali i u svijetu”, rekla je Hadžialić.

Svoj intervju Hadžialić završava riječima: “Dobro znamo da dobro i kvalitetno školovanje donosi napredak i uspjeh, ne samo za učenike/ce i studente/ice, nego i za čitavo društvo i zemlju”.

Napomenimo kako će Aida Hadžialić u narednom periodu obnašati dužnost ministrice za visoko i srednje obrazovanje te da je imenovanjem na tu dužnost privukla veliku pozornost javnosti, kako u regiji, tako i u svijetu.