Vijesti

22.09.2014. 12:37:11 - T.S.

'i vas se tiče'

Emma Watson pozvala muškarce u borbu za rodnu ravnopravnost

(Foto: Twitter)

(Foto: Twitter)

Emma Watson, UN-ova ambasadorica dobre volje, upozorila je tijekom svog govora povodom nove UN-ove kampanje On za nju na važnost uključivanja muškaraca u borbu za rodnu ravnopravnost.

"Ambasadorica sam postala prije šest mjeseci, a ono što sam shvatila kroz to vrijeme govoreći o feminizmu jest da se borba za ženska prava prečesto počela poistovjećivati s mržnjom prema muškarcima. U jedno sam sigurna – to odmah mora prestati", rekla je Watson.

Glumica je također navela da je seksizam iskusila na vlastitoj koži, i to već u dobi od osam godina kada su joj govorili da previše zapovijeda kada je željela režirati školske predstave, što se njenim muškim kolegama nije predbacivalo.

"S 15 godina moje su se prijateljice prestale baviti sportom jer nisu htjele izgledati 'muškobanjasto'. S 18 godina moji prijatelji nisu znali kako pokazati svoje osjećaje", kazala je.

Watson je nastavila rekavši da rodna ravnopravnost još nije postignuta ni u jednoj zemlji i da neće ni biti sve 'dok se samo polovica stanovništva osjeća pozvanom sudjelovati u tom razgovoru', mislivši pritom na predrasude koje prate i muškarce.

"I danas vidim da je uloga mog oca kao roditelja manje cijenjena od strane društva od uloge moje majke, iako mi je njegova prisutnost u djetinjstvu bila jednako važna. Vidjela sam mladiće koji pate od mentalnih bolesti i ne žele tražiti pomoć jer će ih se u suprotnom smatrati 'manje muškarcima', unatoč tome što su samoubojstva najveći uzrok smrti muškaraca u Ujedinjenom Kraljevstvu. Vidjela sam muškarce nesigurne i nesretne zbog načina na koje društvo predstavlja muški uspjeh", istaknula je Watson.

"Muškarci – ovim vas putem pozivam da se uključite u razgovor. Rodna ravnopravnost je i vaša briga", zaključila je.

Tagovi: emma watson, jednakost spolova, on za nju, rodna ravnopravnost, ujedinjeni narodi, un

Vezani članci:

Facebook komentari

Prikaži stare komentare (17)

Stari komentari

muško:

evo me borim se !!
22.09.2014. 14:27
Bocko:
WOW!

Ona je otkrila da normalni muškarci ove bjesomučne kampanje ponižavanja muškaraca i optuživanje za sve i sva smatraju kampanjom mržnje prema muškarcima?

Optuživanja svih muškaraca da su silovatelji jer podržavaju tobožnju izmišljenu rape culture,
Optuživanje svih muškaraca da su nasilnici
Krivotvorenje povijesti i izmišljanje mitova o patrijarhatu u kojem su muškarci uživali tlačiti žene...
Mit p pay-gapu,
Ponižavanje muškaraca u medijima, u cjelokupom školovanju
itd, itd...

TO JE SVE IZRAŽAVNJE LJUBAVI PREMA MUŠKARCIMA???
22.09.2014. 15:26
Frida:
Je, @Bocko, to je sve jedna velika feministička zavjera. Nasilje nad ženama, silovanje, diskriminacija temeljem spola na radnom mjestu, manje žena zaposlenih nego muškaraca, niže plaće za rad jednake vrijednosti, niže mirovine, neplaćeni kućanski rad, ubijanje ženske novorođenčadi u Kini i Indiji, genitalno sakaćenje žena u Africi, udaja maloljetnica, nedopuštanje ženama da voze automobile ili otkriju kosu... da, sve su to mitovi. da, taj patrijarhat uopće ne postoji, @bocko.
22.09.2014. 17:45
danijel:
Vas očito ne, ali mene provokatorovi komentari svaki put dobro nasmiju :)
Dame, ne dajte se provocirat, on se pravi glup samo da bi vama pogodio živac, shvatite ga kao vic, crni humor.

On je tip muškarca koji će reći da ste same sebe silovale i onda ste vražice jedne sve svalile na jadnog nasilnika, on je tip koji će kad vidi prebijenu ženu reći da je pala sa stepenica i optužila jadnog nasilnika koji će ni kriv ni dužan pred sud (a može reći i da je to kurva koja nije znala kad začepit), znači njemu je nasilje i spolna diskriminacija i ubijanje ženske djece, i nepravedna plaća i sve ostalo samo patrijarhalni mit koji su izmislile zle feministice kako bi strpale u ćuzu muškarce.

Žene, ne dajte se, ima dobrih muškaraca koji su uz vas, podržavaju vas, cijene, vole i poštuju. Nismo svi isti!
23.09.2014. 02:14
Bocko:
@Frida
vidim da moram požuriti s pisanjem te knjige u kojoj ću zazbiti sve te feminističke mitove koje si nabrojala.
Sve što si nabrojala ili je totalna laž (pay gap ili niže mirovine) ili imaju i drugu stranu :
- nasilje žena nad muškarcima je čak i češće , ali se o tome ne smije izvještavati
- žensku djecu ubijaju tamo gdje su muškarci robovi i sluge koji imaju obavezu brinuti o roditeljima
- obrezivanje žena je praksa koju svi osuđuju, ali obrezivanje muškaraca je čak i na Zapadu normalna praksa koja je čak FARMACEUTSKI BIZNIS.

Jesi li znala da KOŽICA PENISA SADRŽI 60% SVIH NERVNIH ZAVRŠETAKA NA PENISU? Više nego klitoris kod žena!
Zašto je onda priča o obrezivanju dječaka smiješna, a djevojčica zločin koji nitko normalan ne podržava i koji je sada kazneno djelo?

Udaja maloljetnica?
Ispravnije je da govorimo o praksi ženidbe djece.
Jesi li znala da su trećina tako prisiljene djece DJEČACI?
Pa informiraj se malo.

Ima tu još i mit da se feminizam izborio za prava žena, npr za pravo glasa.
Daj molim te nabroji još tih mitova, da sve proučim , da ne izostavim nešto.
23.09.2014. 06:21
Bocko:
@ danijel
.
Sve što bacate su uvijek iste fraze i uvrede na račin muškaraca.
Meni je ovo pisanje ovdje svojevrsni eksperiment - da vidim ima li čak i na ovom feminističkom mjestu ijedna osoba koja se usudi uopće ući u smislenu i argumentiranu raspravu, ili imate samo denial of reality baziran na lažima i dezimformacijama.

I vjeruj mi, bilo bi pravo olakšanje da negdje nađem neku feministicu koja bi bar pokušala argumentima.
I ne bih uopće bio razočaran da me pobije argumentom u nekom mom uvjerenju.


A ti, umjesto da se kao mangina (muški feminist) tu ulizuješ feministicama, ne bi bilo loše da se malo informiraš i shvatiš da ćeš i ti doći na tapetu feministica kad se svi drugi pravi muškarci osvjeste i izmaknu.
Za tvoje dobro.
Feminizam uveliko gazi i žene koje uviđaju ludilo te ideologije, zašto misliš da tebe neće?
One tebe trebaju samo kao psa koji reži. Nimalo te ne poštuju.Od takvih poput tebe ne osjećaju leptiriće u trbuhu.
Shvatit ćeš ti to jednog dana.
Vjerojatno kad završiš u zatvoru.
23.09.2014. 06:36
muško:

@ bocko retorika ti je malo oštra možda i ja napišem neku knjigu jesi se prijavio na ministarstvo kulture oni šakom i kapom finacniraju feminističke knjige?

pogledajte i ovaj se muškarac bori za rodnu ravnopravnost, www.osijek031.com/osijek.php?topic_id=53008

Primječujem sve snažnije udruživanja muškaraca kojima su oduzeta temljana ljudska prava.
23.09.2014. 09:57
Anto:
Malo mi bude neugodno kad vidim ovako zatucane komentare kao kod Bocka.Apsolutno se slažem da se i muškarci trebaju uključiti u borbu za rodnu ravnopravnost. Bravo, Libela!
23.09.2014. 15:59
Bocko:
@muško

Pa nisam toliko lud da odem u ministarstvo prepuno feministica tražiti novac za izdavanje knjjige koja će detaljno razotkriti sve feminističke mitove, manipulacije i deizinformacije.
Ali nišra se ti ne brini. Ima Bocko dovoljno da sam objavi tu knjigu.

A što se toče aktivizma, evo ti par linkova:
www.avoiceformen.com/

j4mb.wordpress.com/

Imaš svakodnevno vrlo mnogo zanimljivih članaka.
23.09.2014. 20:40
Bocko:
Evo, upravo je ovdje objavljeno otvoreno pismo - jedan dirljiv odgovor Emmi Watson na njen doprinos u toj akciji za diskriminaciju muškaraca (pardon, za protekciju žena:
eldritchedain.wordpress.com/2014/09/21/an-open-letter-to-emma-watson/

Dear Ms Watson,

I read with interest your formal invitation for men to join the effort for gender equality. I agree that we need full gender equality, and that this is important to men because, as you say, “I’ve seen my father’s role as a parent being valued less by society despite my needing his presence as a child as much as my mother’s. I’ve seen young men suffering from mental illness unable to ask for help for fear it would make them look less ‘macho’ — in fact in the UK suicide is the biggest killer of men between 20-49”.

And I agree with you that gender equality will go unrealized so long as only half of humanity is “invited or feel[s] welcome to participate in the conversation”.

I wish I could accept your invitation as presented, but rather than the sentiment “HeForShe”, I will only support “HeAndShe”.

People communicate when they feel safe opening up: when they feel listened to, respected, and when they think they’re unlikely to be attacked. But most men are silent about feminism and avoid the topic whenever possible.

You observe that “fighting for women’s rights has too often become synonymous with man-hating”, and then you quote the dictionary which says that feminism is about equality. All perspectives to a greater or lesser degree must confront a gap between ideology and actual behaviour. That feminists constantly point to the dictionary rather than specific examples of how they actually treat men is a red flag.

For example, in the United States the National Organization for Women opposes shared parenting even though this is exactly the sort of issue one should support for gender equality. To make matters worse, feminists often blame fathers for not fighting hard enough against family court discrimination, ignoring the fact that these fathers usually lack the required financial resources to advocate for themselves. Similar blaming of women for discrimination they face is labelled misogyny.

.........
Itd.

Svakako bi si svi ovdje to trebali pročitati, i dobro razmisliti bi li podržali Emmu i njenu diskriminatornu akciju ON ZA NJU, ili bi podržali akciju ON I ONA kakvu predlaže pisac toga pisma .
23.09.2014. 20:49
reasilvija:
Bocko, sigurna sam da je muško obrezanje ne samo ekvivalent onom što se zove obrezanje žena, nego još i strašnije od toga, i obrezani su muškarci zbog toga prikraćeni cijeli život, spolni odnosi su im izrazito bolni, još gore nego kod obrezanih žena, ne mogu postići zadovoljenje tijekom spolnog odnosa, ugroženo im je zdravlje, a i sama trudnoća i porođaj obrezanih muškaraca još su opasniji nego kod ženskih obrezanih trudnica i rodilja. Uopće ne pretjerujem.
24.09.2014. 09:17
Zlatko:
Samo za info, od poslijedica obrezivanja u svijetu godišnje umre tisuće , da - tisuće dječaka.
U SAD oko 200 godišnje, u JAR oko 300, ...
Tisuće ih godišnje ima poslijedice, a vama je to predmet sprdnje?
24.09.2014. 17:27
jedan marko:
bocko bocko, iz koje li si ti pećine ispuzao? što si toliko ogorčen?
24.09.2014. 20:29
Bocko:
@ jedan marko
Zašto ta mržnja?
Ad hominem vrijeđanje, umjesto da se referiraš na argumente , da ih pobiješ ili se složiš...da razpravljamo o problemima...

Ti se dakle slažeš sa genitalnim sakaćenjem, samo ako su u pitanju dječaci, ali ne i djevojčice?

Inače, evo ovdje je udruga A voice for male students postavila na svoje stranice slike mržnje s kojom se svakodnevno susreću američki studenti:
www.avoiceformalestudents.com/banners-and-posters-of-misandry/

Pozivi na kastriranje, slike lažno optuženih studenata sportaša za silovanje, umjesto da postavljaju slike onih koje su ih lažno prijavile, popularne majice sa natpisom 'Dječaci su glupi, bacajte kamenje na njih'...

Prava slika feminizma koji se eto bori za ravnopravnost spolova.
24.09.2014. 22:27
danijel:
Gle bocko, žene s kojima sam ja imao posla više vole muškarce koji ih poštuju i vole nego šoviniste koji žene smatraju nižim bićima kao ti.
Ne kažem da nema žena kojima takvi kao ti uzrokuju leptiriće u stomaku, ali ja eto dosad nisam bio te "sreće" i nadam se da neću.
I shvati jednu stvar, i u tvojoj obitelji, kao i u apsolutno svakoj drugoj sigurno ima žena, i pretpostavljam da ne bi volio da njih neko smatra nižim bićima. Kad god ispališ nešto iz čega se može zaključiti da si upravo to želio reći (a to je svaki tvoj komentar) vrijeđaš i ono malo žena koje cijeniš i za koje vjerojatno misliš da se tvoje uvrede i obezvređivanja ne odnose. Nemoj to zaboravit kad idući put budeš prosipao otrov.
Pozdrav.

24.09.2014. 22:28
rutavi:
Jel tipovi ko Danijel zaista razmišljaju na taj način ili samo svjesno provociraju?
24.09.2014. 23:13
Bocko:
Interesantno koliko je otvorenih pisama Watson dobila, čak i od 'bivših' feministica.
Ali da ne stavljam sve te linkove, možfda je najbolji ovaj članak:
www.avoiceformen.com/feminism/emma-watson-leads-the-retreat-for-un-feminism/

EMMA WATSON PREDVODI POVLAČENJE UN FEMINIZMA!
Iz članka:

"They are desperate to find supporters, but as the ongoing success of Women Against Feminism proves, women aren’t buying into feminists’ bullshit anymore. Women all over the world have their own real, lived experiences that fly in the face of feminist doctrine. Men, on the other hand, don’t know personally what life for women is like and are altruistically prone to leaping to their aid. The feminists know this and they are trying to tap into that residual chivalry to drum up new troops."

Dakle, feminizam drastiično gubi popularnost.
Inače, u anketi Huffington posta koji je ljevičarski i profeministički, ogromna večina čitatelja i čitateljica čak 67% izjasnila se da su "strong ANTIFEMINIST" !

Tu je i akcija Women against feminism.

Sve u svemu, feminizam, naročito onaj koji vlada UN-om, uviđa da je frka, i zato Emma predvodi akciju u kojoj treba pokrenuti muškarce da budu Bijeli Vitezovi (ponekad sinonim za mangine),

Kao što je komentirao jedan čitatelj -

Feministice pokušavaju angažirati robove ( muškarce) jer ih žene napuštaju!

25.09.2014. 20:27

Iz drugih medija

AEM