Vijesti

16.09.2014. 07:46:46 - LORI (Libela)

natječaj za kratku LGBTIQ priču

Pročitajte najljepše priče u duginim bojama!

Obojimo književnost duginim bojama!

Obojimo književnost duginim bojama! (Foto: LORI)

Književni natječaj udruge LORI Obojimo književnost duginim bojama za najljepšu kratku priču s LGBTIQ tematikom autora i autorica s područja Republike Hrvatske (otvoren od 11. travnja do 23. svibnja) donio je mnoge lijepe, emotivne te književno vrijedne priče. 

Članice stručnog žirija: Mima Simić, Suzana Tratnik i Antonija Stojanović imale su težak zadatak od svih pristiglih priča koje su zadovoljile kriterije natječaja odabrati 3 koje su se po književnim standardima izdvojile kao najvrjednije. Izabrane su sljedeće priče:

- prvo mjesto: Cure se samo hoće zabaviti autora Berislava Šege,

- drugo mjesto: Nikad ne znaš... autorice Tamare Februar,

- treće mjesto: Krčmarev sin autora Dražena Horvata.

O ovim pričama članice žirija rekle su sljedeće:

Cure se samo hoće zabaviti - "Najjača i najuvjerljivija u smislu klasične priče, laganim ritmom razotkriva transrodnu osobu Alice i okolnosti u kojima živi. Sporedni likovi su također dobro ispisani" (Suzana Tratnik); "Vrlo neobična, jaka priča, nježni uvid u poteškoće transrodnih osoba u obitelji" (Antonija Stojanović);

Nikad ne znaš - "Prirodno napisana, preokret na kraju donosi drugi, svježiji pogled na LGBT brak" (Suzana Tratnik); "Neobična, draga, svugdje prisutna priča o odnosima među supružnicima" (Antonija Stojanović);

Krčmarev sin - "Dobra priča uvijek dokazuje kako se može mnogo reći na malo prostora. Dobro isprepliće svakidašnjicu u koju siječe iznimni događaj nasilja o kojem nitko ne želi govoriti" (Suzana Tratnik); "Jaka i topla priča, odličan prikaz izazova s kojima se susreću gej muškarci u malim sredinama" (Antonija Stojanović)

Za autore/ice najljepših priča glavni sponzor Ribook knjižara i LORI pripremili su poklon pakete i diplome koji će im biti poslani poštom. Pobjedničke priče objavljene su na web stranici udruge LORI.

Ovom prilikom udruga LORI i Ribook knjižara zahvaljuju svim sudionicima i sudionicama natječaja što su kroz pero dali svoj doprinos da OBOJIMO KNJIŽEVNOST DUGINIM BOJAMA!

Zato, kako je prijavljeno dosta lijepih, neobičnih, nesvakidašnjih priča, odlučeno je da ih, u dogovoru s autorima/icama, objavljujemo periodično na web i Facebook stranici udruge LORI. Time ćemo svi imati priliku čitati književnost u duginim bojama pisanu u našem kontekstu!

Tagovi: berislav šego, dražen horvat, hrvatska, književnost, kratka priča cure se samo hoće zabaviti, kultura, lori, najljepše priče u duginim bojama, natječaj, obojimo književnost duginim bojama, priče, tamara februar, umjetnost

Vezani članci:

Facebook komentari

Prikaži stare komentare (1)

Stari komentari

Bocko:
Ali zato moramo zabraniti bajku Trnoružica.

Zli princ silovatelj i seksualni napasnik je bez pristanka poljubio uspavanu princezu.

Danas se za to ide u zatvor, pa ne smijemo djeci davati takve odvratne primjere u bajkama.
17.09.2014. 14:29

Iz drugih medija

AEM